Kontrolor Busplusa napao čoveka koji ga je snimao mobilnim

Интересује ме само ово: да ли тај из приграда који нема паре за карту малтретира, рецимо, касирку у "MAXI"-ју када му ова наплаћује на каси?..
И МАКСИ је под власништвом једног монополисте, па да ли је касирка (која ради за бедну плату) крива због тога?..

Колико још има монополиста у Србији, разних тајкуна и "контроверзних бизнисмена", који су запослили на десетине хиљада људи?.. Имамо много таквих.
Па нико њихове раднике са стране не малтретира, већ само се овде траже нека глупа оправдања за шверцовање и избацивање личних фрустрација...

Интересује ме само ово: да ли тај из приграда који нема паре за карту малтретира, рецимо, касирку у "MAXI"-ју када му ова наплаћује на каси?..
И МАКСИ је под власништвом једног монополисте, па да ли је касирка (која ради за бедну плату) крива због тога?..

Колико још има монополиста у Србији, разних тајкуна и "контроверзних бизнисмена", који су запослили на десетине хиљада људи?.. Имамо много таквих.
Па нико њихове раднике са стране не малтретира, већ само се овде траже нека глупа оправдања за шверцовање и избацивање личних фрустрација...

Ne,ne razumes! Fazon je sto se u radnjama tipa Maxija,cene ne razlikuju,od recimo ne prodavnice koju drzi nego od obicnih smrtnika,cak je kad-kad u maksiju jeftinije. Druga stvar,tamo UGLAVNOM kupimo no sto je dobrog kvaliteta(hrana),osoblje je koliko-toliko prijatno. Ne mozes porediti Lastu i GSP sa Maksijem. Ja uvek placam prevoz,i naravno da bismo ga svi trebali placati.Sad ti meni reci,da li ti imas para da dnevno(pod uslovom) da samo jednom odes do grada i vratis se nazad i platis 2 puta po 300dinara,kao sto placa narod iz Obrenovca. Kao da uopste nismo ni deo Beograda,vec neki zaseok na nekoj čuki. Mnogo duzih ( u km) linija ima u Beogradu(tipa linija 552,551,511,405,78,83,601,88,58) i u njima karta u jednom pravcu je 60 dinara,tj sad valjda malo vise,ali nebitno. To je ocigledan monopol u fazonu:nemate neki narocoti izbor,morate da placate 300din.... na sta to lici ?!?!?!?!?!?!

Brate,to ti je racunaj 180x2=360/po danu,puta (22radna dana+2 radne subote)=360puta24=8640,znaci da ja za jedan mesec,pod uslovom da idem samo do skole zajedno sa gsp-om od 1100din(za1.zonu) da izdvojim 10000. Razumi da meni i nije neki problem za prevoz jer placam gradski i its 1 i its 2 i to mi je (za uceike) 1730dinara,sto j korektno,ali mnogi ljudi rade u centralnom delu beograda,a ne u pizdovcu gde zive,pa moraju da placaju oko 8000mesecno za sve markice.... ,a verujem da i onim matorcima koji npr idu u kcs ili na kalemegdan,nije lako da izdvoje 600 dinara tamo i ovamo. Tako da nemoj da filozofiras mnogo ;)
Mislim da je najkorektnije da i prigradske opstinepopout Obrenovca,Mladenovca,Lazarevca,Sopota,Barajeva i udaljeni delovi opstine Grocka(tipa Pudarci,Vrcin,Umcari itd.) dobiju gsp linije,ili neka ih vozi i lasta( kao 551-Velika mostanica -bg),ali za neku korektniju cenu,npr.nekase cene u prvoj i drugoj zoni razlikuju za 30-40% posto sto bi iznosilo sada malo vise od 100dinara. Jer ako gsp moze da iima racuna da vozi do umke i mostanice i surcina i glumcevog brda,ripnja sremcice itd za 60-70din,moze i do ovih mesta za 100.

Добро, ако путујеш сваки дан до БГ онда ти се не исплати да идеш приватником. Боље је маркица него тако.

Што се тиче градског саобраћаја до Обреновца: било би добро, али то нема везе са БусПлусом, то је питање за Дирекцију за јавни превоз и за сам ГСП.

А и није код нас контрола тако строга, буди реалан, толерише се многима који нису куцали карту па многи откуцају тек кад виде контролу.
Тако се неки провлаче са мало плаћених карти током целог месеца, и то се донекле толерише због свеукупне ситуације. Треба бити објективан.
Сила је примењена само према онима који су били крајње, крајње, безобразни и дрски и који су намерно провоцирали.

(Рецимо, у Немачкој ти је казна на лицу места 40 евра, тамо нема оно "идем једну станицу", "куцаћу сада" и слично, већ си одмах уфајлиран прекршајно).

Добро, ако путујеш сваки дан до БГ онда ти се не исплати да идеш приватником. Боље је маркица него тако.

Што се тиче градског саобраћаја до Обреновца: било би добро, али то нема везе са БусПлусом, то је питање за Дирекцију за јавни превоз и за сам ГСП.

А и није код нас контрола тако строга, буди реалан, толерише се многима који нису куцали карту па многи откуцају тек кад виде контролу.
Тако се неки провлаче са мало плаћених карти током целог месеца, и то се донекле толерише због свеукупне ситуације. Треба бити објективан.
Сила је примењена само према онима који су били крајње, крајње, безобразни и дрски и који су намерно провоцирали.

(Рецимо, у Немачкој ти је казна на лицу места 40 евра, тамо нема оно "идем једну станицу", "куцаћу сада" и слично, већ си одмах уфајлиран прекршајно).

To da li je stroga ili ne,nije bitno.Kontrolori treba da napisu kaznu i od 100€,i prevoz treba da se placa,ali ne 100€ mesecno,vec za neku pristojniju sumu. Kada bi se smanjila cena prigradskog prevoza,naplativost bi u startu bila veca,a bas tada bi kontrola trebala najbolje raditi svoj posao(ne biti stroga ili ne) i pisati paprene kazne,za te bezobraznike. Autobusi idu na neko gorivo,sve ja to znam,i vozila treba da se odrzavaju,i neke normalnije cene bi,veruj mi sve to pokrile,da pola tog novca ne ode u dzepove onih na vrhu,vec da bude svrsishodno potrosen.

У реду, разумем, али све то нема везе са контролорима БусПлуса и њиховом фирмом "Апекс".
Они не одређују цену карата већ то одређује Дирекција за јавни превоз у договору са ГСП-ом и Ластом.
А опет то иде на вишу инстанцу (Република, и сл.) јер се ту одређује цена горива због акциза, итд.

БусПлус само врши сервис наплате и контроле карата у јавном превозу, и ништа више.

Back