Kontrola uma ,brisanje pamcenja?

_blabla

Početnik
Poruka
23
Zainteresovao sam se malo za ovo , odgledao sam jedan zanimljiv dokumentarac koji se zove State of Mind: The Psychology of Control.
U jednom delu pricaju o tome kako je moguce elektrosokovima izbrisati secanja nekoj osobi a zatim nametnuti neka nova, lazna secanja. Citat iz dokumentarca "Sada znamo kako da uz dovoljno vremena naucimo coveka da ubije svog oca i majku i pojede ih u gulasu" :whistling:
Da li neko zna jos nesto vezano za ovu temu?

Zainteresovao sam se malo za ovo , odgledao sam jedan zanimljiv dokumentarac koji se zove State of Mind: The Psychology of Control.
U jednom delu pricaju o tome kako je moguce elektrosokovima izbrisati secanja nekoj osobi a zatim nametnuti neka nova, lazna secanja. Citat iz dokumentarca "Sada znamo kako da uz dovoljno vremena naucimo coveka da ubije svog oca i majku i pojede ih u gulasu" :whistling:
U teoriji nije tesko manipulisati um... posto je mozak kao hard disk.
Vec se koriste terapije sa blagim elektrosokovima (ne kao ono na filmovima) da bi lecili ljude od teske depresije, jednostavno im obrisu losa secanja. A nedavno su uspeli i procitati um, ondosno zakace te na aparate i sta ti zamislis oni vide na ekranu! Dakle to nije naucna fantastika..
Ono sto je teze uraditi je ubaciti memoriju.. ne znam kako bi to islo..

Ubacivanje memorije se radi tako sto kada obrisu secanja na kasetofonu ponavljaju snimljene reci ili neke smisljene recenice po nekoliko stotina ili cak hiljada puta ali ne znam tacno bas kako ide to u detalje.
Zanimljivo mi je ovo sto si rekao da mogu da procitaju um i da se pojavi na ekranu , moracu da proguglam malo o tome. :)

Paaa, jel' bi ti pre smazao oca ili majku?

to ono iz... eternal sunshine spotless mind
svakako da je moguce........ jim, kirsten i ona treca... su me gotovo ubedili u to... maestralnom glumom.

siguran sam da tu ima jos nekih filmova.
onaj neki sa robin wilijamsom... gde sprema filmove o zivotima mrtvih, snimljene kroz chipove u mozgu

ako ima nesto stvarno postavite linkove.

Elektrokonvulzivna terapija se koristi kad druga sredstva za liječenje depresije otkažu. Neka pamćenja se gube privremeno, po zakonitosti da se gubi više pamćenja iz trenutaka bližih šoku, ali nakon nekog perioda pamćenja se vraćaju. Kontrola uma nije moguća. To je zvanična priča. Reference: google.com: electroconvulsive therapy.
Postoje ljudi koji tvrde da mogu kontrolisati um ako im se samo zakonski dozvoli da nekoga malo "drže pod svoje", međutim, to su samo priče, a oni tvrde da su dokazane time što su uspjeli da nešto što tako izgleda postignu na ponašanju životinja. Reference: google.com: behaviourism, google.com: little hans (tu je nedokazana a javna i sa ižživljavanjem dopuštenim od Američke vlade studija slučaja na "Malom Hansu" koga je i rođena majka ostavila.)

5163424+_9c7eac09d521e6baf502b7fc39cb31be.jpg

Back