Boris Grušenko
Buduća legenda
- Poruka
- 26.596
Cenim osobu koja brani svoj stav makar išao sam protiv svih ali on je naveo da misli isto kao njegovi drugari samo eto došlo mu da kontrira .... ne vidim onda poentu.
Uopšte nije naveo da misli kao njegovi drugari već da ima potrebu da kontrira nekim njihovim stavovima iako je na sličnoj ideološkoj liniji recimo.
Mislim da ti je promaklo ovo što je napisao:
da li je izvor toga neko nezadovoljstvo i nerazreseni konflikt ili neka pravedna instinktivna reakcija,
Dakle ta pravedna instinktivna reakcija može biti prepoznavanje nečeg lažnog u stavu sagovornika, neumesnog ili kontradiktornog.
Naravno, uzrok kontriranju zarad kontriranja može biti i puka zavist ali u nekoliko postova koje sam razmenio sa njim nisam stekao utisak da je zavidan već utučen nerazumevanjem.
Po meni on spada u osobe koje vole kontrirati svemu čak i sopstvenim ubedjenjemi ako ih neko drugi iznese.
Sa takvim ponašanjem on je meni osoba bez stava jer danas će kontrirati npr jer je neko napao Vučića a sutra će kontrirati onome ko ga hvali.
To nije kontriranje već nesugurnost. Kroz osporavanje svega kako ti tvrdiš on možda pokušava da u diskusiji otkrije manjkavost u svom stavu u vidu uverljivog kontraargumenta sagovornika jer sumnja baš u sve.
Imam utisak da je Momčilo mlad čovek sa potencijalom da postane i misleći. A možda i grešim.