Kontriranje svemu

момоа

Stara legenda
Poruka
78.841
Imate li obicaj da kontrirate ljudima koji su uvereni u neku ideju i bezrezervno je brane? Moj primer je tipican. Kada pricam recimo sa nekim liberalom u stanju sam da mu namerno kontriram kad vidim sa kojoj fanaticnoscu je on uveren u ono sto prica, bez obzira sto sam i sam negde liberalan. Kada sretnem nekoga ko pljuje religiju u stanju sam da branim Hrista poput krstaskog ratnika i poginem u borbi samo da bih kontrirao. Isto tako napadam i one konzervativne i one na suprotnom polu ideja. Ne znam da li je problem u meni, da li je izvor toga neko nezadovoljstvo i nerazreseni konflikt ili neka pravedna instinktivna reakcija, ali ponekad i sam sebi idem na ****** i pomalo pocinjem da nerviram ljude sa kojima sam okruzen.

Uglavnom kontriram kada vidim da pocnu da pricaju uopsteno o nekim stvarima.
Istina je samo jedna,mi smo nevini a svi su ostali krivi,Srbi su najstariji,Nemci su radni,Britanci su gamad,covek je nastao od majmuna,Pravoslavlje je jedini pravi put.
Mislim da u svemu treba ici od prapocetaka i samog korena.

Ne bih baš rekao da volim da kontriram, ali ako nam se mišljenje razlikuje volim da izazovem na debatu, pa da naširoko i nadaleko izlažem argumente. Uvek se vodim nekom logikom, koju smatram da mi je jača strana, pa valjda mahinalno krećem da uveravam ljude kako greše. Ume to da nervira okolinu :)

Kada pricam recimo sa nekim liberalom u stanju sam da mu namerno kontriram kad vidim sa kojoj fanaticnoscu je on uveren u ono sto prica, bez obzira sto sam i sam negde liberalan. Kada sretnem nekoga ko pljuje religiju u stanju sam da branim Hrista poput krstaskog ratnika i poginem u borbi samo da bih kontrirao. Isto tako napadam i one konzervativne i one na suprotnom polu ideja. Ne znam da li je problem u meni, da li je izvor toga neko nezadovoljstvo i nerazreseni konflikt ili neka pravedna instinktivna reakcija, ali ponekad i sam sebi idem na ****** i pomalo pocinjem da nerviram ljude sa kojima sam okruzen.

Rekao sam ti ja da si bistar dečko ali se ti nešto snebivaš.

To nije kontriranje već reakcija na nečiju neverodostojnost.

Iako sebe smatram izuzetno liberalnom osobom ne podnosim ljude koji se predstavljaju kao liberali ali druge ljude nazivaju ciganima ili debilima kada im nešto nije po volji ili su prosto skloni svim vrstama diskriminatornog ponašanja što je sa kvaziliberalima na ovom forumu naročito čest slučaj. Ti im ne kontriraš već samo reaguješ na njihovu неаутентичност.

Rekao sam ti ja da si bistar dečko ali se ti nešto snebivaš.

To nije kontriranje već reakcija na nečiju neverodostojnost.

Iako sebe smatram izuzetno liberalnom osobom ne podnosim ljude koji se predstavljaju kao liberali ali druge ljude nazivaju ciganima ili debilima kada im nešto nije po volji ili su prosto skloni svim vrstama diskriminatornog ponašanja što je sa kvaziliberalima na ovom forumu naročito čest slučaj. Ti im ne kontriraš već samo reaguješ na njihovu неаутентичност.

Mozda se moze i tako reci. Jednostavno lociram nesto trulo u njima, neku frustraciju, nesto sto je u neskladu sa onim sto govore. Recimo u stanju sam da branim Vucicevog bota i sendvicara, koga drvljem i kamenjem zasipaju i liberali i konzerve. Bukvalno sam jednom dosao na ivicu da izgubim "drugove" zbog toga, jer sam u stanju da ga branim dok se ne posvadjamo, iako ni sam o njemu nista dobro ne mislim, niti poznajem ijednog.

Mozda se moze i tako reci.

Hteo sam da naglasim time da nisi ti kontraš već su oni budale.

Jednostavno lociram nesto trulo u njima, neku frustraciju, nesto sto je u neskladu sa onim sto govore. Recimo u stanju sam da branim Vucicevog bota i sendvicara, koga drvljem i kamenjem zasipaju i liberali i konzerve. Bukvalno sam jednom dosao na ivicu da izgubim "drugove" zbog toga, jer sam u stanju da ga branim dok se ne posvadjamo, iako ni sam o njemu nista dobro ne mislim, niti poznajem ijednog.
Ako izgubiš drugove zato što drugačije razmišljaš od njih to ne znači da si ti problem već da su oni.

To što čine većinu ne znači da su u pravu. Tu je glavni баг demokratije i slobodnog tržišta uopšte.

Možda si ti jednostavno lik kome ne prija klanovska atmosfera koja odbacuje sve koji drugačije razmišljaju.

Kada se nađeš u toj situaciji seti se mudrosti koja veli da čavke lete u jatu a orlovi sami.

Suprotstaviti se rulji je MOĆNA OSOBINA KOJU VEOMA CENIM.

Znaj da nisi jedini samo možda još uvek nisi razvio senzibilitet da prepoznaš ljude slične sebi.

Ako izgubiš drugove zato što drugačije razmišljaš od njih to ne znači da si ti problem već da su oni.

To što čine većinu ne znači da su u pravu. Tu je glavni баг demokratije i slobodnog tržišta uopšte.

Možda si ti jednostavno lik kome ne prija klanovska atmosfera koja odbacuje sve koji drugačije razmišljaju.

Kada se nađeš u toj situaciji seti se mudrosti koja veli da čavke lete u jatu a orlovi sami.

Znaj da nisi jedini samo možda još uvek nisi razvio senzibilitet da prepoznaš ljude slične sebi.

Covek vremenom pocne da gubi energiju suprotstvaljajuci se drugima. Njegov titanijumski stit satkan od prkosa i osecanja pravednosti polako pocinje da bledi usled uvidjanja da nista ne moze da promeni i da je njegova borba Don Kihotovska. Na kraju on ostaje sam shvatajuci da je jedini on izgubio, a svi oni sa kojima se posvadjao i dalje zive svoje zivote ne menjajuci se ni malo, i dalje ostaju isti, zatrovani, sujetni, licemerni itd...Dugo vremena mislio sam da su ljudi u stanju da se menjaju, ali ona sam video da sam se jedini ja promenio (umorio, poludeo) u pokusaju da uticem na njih.

Covek vremenom pocne da gubi energiju suprotstvaljajuci se drugima. Njegov titanijumski stit satkan od prkosa i osecanja pravednosti polako pocinje da bledi usled uvidjanja da nista ne moze da promeni i da je njegova borba Don Kihotovska. Na kraju on ostaje sam shvatajuci da je jedini on izgubio, a svi oni sa kojima se posvadjao i dalje zive svoje zivote ne menjajuci se ni malo, i dalje ostaju isti, zatrovani, sujetni, licemerni itd...Dugo vremena mislio sam da su ljudi u stanju da se menjaju, ali ona sam video da sam se jedini ja promenio (umorio, poludeo) u pokusaju da uticem na njih.

Ako imaš svoju profesiju, nekoliko ljudi oko sebe sa kojima se suštinski razumeš nema razloga da ulaziš u bilo kakve Doh Kihotovske misije.

Dovoljno je da naučiš da u par reči zavrneš takvu zaušku mrzitelju, diskriminatoru ili jednostavno budali da oseća vrelinu iza uha bar dve nedelje.

Fokusiraj se na vredne ljude i voli ih, ne opterećuj se ispraznim životima onih koji to nisu.

Oni se boru za potomstvo jer I'm Taj stav trenutacno donosi leba ili neki benefit....ne mogu sec granu na koju sjede ni zbog kakvi humanisticki ideali

Cenim osobu koja brani svoj stav makar išao sam protiv svih ali on je naveo da misli isto kao njegovi drugari samo eto došlo mu da kontrira .... ne vidim onda poentu.
Po meni on spada u osobe koje vole kontrirati svemu čak i sopstvenim ubedjenjemi ako ih neko drugi iznese.
Sa takvim ponašanjem on je meni osoba bez stava jer danas će kontrirati npr jer je neko napao Vučića a sutra će kontrirati onome ko ga hvali.

Imate li obicaj da kontrirate ljudima koji su uvereni u neku ideju i bezrezervno je brane? Moj primer je tipican. Kada pricam recimo sa nekim liberalom u stanju sam da mu namerno kontriram kad vidim sa kojoj fanaticnoscu je on uveren u ono sto prica, bez obzira sto sam i sam negde liberalan. Kada sretnem nekoga ko pljuje religiju u stanju sam da branim Hrista poput krstaskog ratnika i poginem u borbi samo da bih kontrirao. Isto tako napadam i one konzervativne i one na suprotnom polu ideja. Ne znam da li je problem u meni, da li je izvor toga neko nezadovoljstvo i nerazreseni konflikt ili neka pravedna instinktivna reakcija, ali ponekad i sam sebi idem na ****** i pomalo pocinjem da nerviram ljude sa kojima sam okruzen.
Problem je u tebi.
Nemaš nikakav stav već samo želju za kontrom

Ja recimo nikada nikome ne kontriram, a za ovo što pišeš jednostavno nisi u pravu. :kafa:

Ne kontriram po svaku cenu čak ni kada sam iziritirana. Mora me nešto dotać na ličnom nivou da bih reagovala.
Naprimer, kad vidim da je "ne znam" napisano zajedno. :mrgreen:

Back