Mislim da previše morališeš iz ugla ovog vremena, koje je različito od biblijskog. Zavisi šta je predmet izrugivanja i koliko to traje. Ako se neko izruguje tvojoj porodici onda je to jako tanka crvena linija za fizičko nasilje. Treba uzeti u obzir i da su to bila dosta drugačija vremena, daleko surovija nego danas. Ne mogu se isti parametri primenjivati. Recimo Boudicca, najveća britanska nacionalna heroina nikad nije dobila nijednu bitku nakon što je krenula da se sveti Rimljanima zbog silovanja svojih kćeri, bičevanja i napada na njen narod. Ona je samo masakrirala sedamdeset do osamdeset hiljada Rimljana, mnoge teškim mučenjem, i to čitave porodice, uključujući i decu. Medjutim u prvoj direktnoj bici je poražena od strane Rimljana, ali je danas najveća britanska heroina iako je ubijala i mučila decu, i to na hiljade.
Tako da se ne mogu isti parametri primenjivati. Naravno ova situacija koju si naveo deluje banalno, ali opet treba uzeti i širi kontekst u obzir, a to je da Bog čini šta hoće, ako zaista verujemo u njega. Dolaskom Hrista je poništena ta starozavetna surovost, ali daleko od toga da Bog nema prava da doslovno radi šta hoće. Inače nije Bog, niti mu ljudi zaista služe. U tome je razlika izmedju nas i Muslimana, mi smo mnogo meki po tom pitanju, i imamo taj evangelistički pristup gde su svi dobri i samo dobrota postoji. Dok muslimani uvek kažu - Bože čini šta je tvoja volja, šta ti želiš. Ako je tvoja volja da ja nakon eksplozije budem vraćen na zemlju da se ponovo raznesem, neka tako bude. Dakle, sve zavisi. Ovo oplakivanje nad tim klincima koje je rastrgao medved je ipak po meni plitko moralisanje današnjeg vremena. Pa tad su mnogi bili ugroženi, to je za naše pojmove bilo nezamislivo surovo vreme, gde je život o koncu visio.
To je ko kad neki naši ljudi iz današnje pozicije interneta, instagrama, žurki, klubova, apoteka i dobre klope kritikuju Karadjordja jer je ubio oca, obesio brata, majci nabio košnicu na glavu, srpskom dečaku u besu odsekao penis, ubijao svakog ko je odlučio da se povuče, pa i čitave porodice... prosto nisu isti parametri, jer je to bilo vreme 'biti-ili-ne biti'. I da nije bio takav, surov, ne bi ništa bilo od borbe srpskog naroda protiv Turaka (koji su nas nabijali na kolac i radili dosta gore stvari). Zato je to tada bilo dozvoljeno.