Kontraši

Violetna

Elita
Poruka
22.085
Primetila sam ovu sortu ljudi. Dakle, važno je da je drugačije od onog što se očekuje od njih, uvek se trude da budu posebni&originalni...da je u granicama normale, sve bi bilo ok. Međutim, oni prevaziđu sami sebe u toj meri da urade nešto totalno kontradiktorno sa nekim prethodnim postupkom recimo...samo zbog različite motivacije. Jeste li sretali takve i šta mislite kako se nositi sa njima...recimo ste prinuđeni da im budete u blizini?

Primetila sam ovu sortu ljudi. Dakle, važno je da je drugačije od onog što se očekuje od njih, uvek se trude da budu posebni&originalni...da je u granicama normale, sve bi bilo ok. Međutim, oni prevaziđu sami sebe u toj meri da urade nešto totalno kontradiktorno sa nekim prethodnim postupkom recimo...samo zbog različite motivacije. Jeste li sretali takve i šta mislite kako se nositi sa njima...recimo ste prinuđeni da im budete u blizini?
Kontrasi se ne slazu ni sa kim , a cesto ni sa samim sobom !

Lupati kontru samo radi kontre je potpuno besmisleno.
Ali biti kontras onda kad podupires svoje stavove koji se razlikuju od vecinskih je vrlina.

Evo ovde mi radi nekad kefalo i dam originalan odgovor ne citajuci druge..opet i kad je manjina u pitanju imam potrebu da poturim grbacu..uopsteno ne volim biti 1 u gomili prosecan kome treba potpora ili savet..to trazim od slicnih koji se po necemu izdvajaju

Ako rade kontradiktorno u odnosu na svoj prethodni
postupak, onda je to i stvar trenutne inspiracije.
a zavisi da li su u pitanju komplexi ili je u pitanju igra,
možda im tako zabavno da rade. Pogotovo kada su nebitne stvari u pitanju,
kada ne postoji nikakva motivacija u materijalnom ili emotivnom
smislu.
:lol:
Zar se ljudi ne obraduju iznenađenjima? :zcepanje:

Kontrasi...
surprised.gif

Tesko je sa njima, ja mislim da vecina njih to radi vise iz zabave nego iz ubedjenja, da nekog isprovociraju kako bi se taj iznervirao i pao u blam. Kontriranje sa takvima ne vodi nicemu a da je tesko cutati pred takvima tesko je, nije da nije. Najbolje potvdjivati ono sto doticni prica '' aha jeste jeste tako je'' ali onako, na hladan nacin (jos ko moze to da izvede komicno:mrgreen:) onda ce doticni shvatiti da je ovome stalo do njegove price taman kao do turizma na juznom polu.

Evo ja sam kontras , mogu da branim svaki stav , jer je sve relativno , ne postoji apsolutno dobro , ni apsolutno zlo

Ja sam imala drugaricu kontraša.
Ako u razgovoru naleti na pesimistu, ona će se postaviti kao optimista i vikati kako je život lep, kako dobro pobedjuje, kako se treba boriti i slično.
Ukoliko naleti na optimistu, ona postaje pesimista. Skrenula sam joj pažnju da to radi. Ona se zamislila i priznala da je to tačno, ali nije umela da mi objasni zašto to radi.
Izgleda da nije bila svesna.

ко од кога очекује? биће да су твоја очекивања изневерена? твоја нормала је ок а она која се не подудара са медиокритетом није? а сви твоји фрајери су ко јаје јајету, нис никад креснула ни дебелог ни мршавог? ти бираш своје окружење ако си пунолетна.

Kontrasi se ne slazu ni sa kim , a cesto ni sa samim sobom !

Stvarno su zanimljivi za posmatranje :lol:
Lupati kontru samo radi kontre je potpuno besmisleno.
Ali biti kontras onda kad podupires svoje stavove koji se razlikuju od vecinskih je vrlina.

To se ceni:D, al nisam baš na tu sortu mislila, već onu koja po svaku cenu igra suprotno:))
Evo ovde mi radi nekad kefalo i dam originalan odgovor ne citajuci druge..opet i kad je manjina u pitanju imam potrebu da poturim grbacu..uopsteno ne volim biti 1 u gomili prosecan kome treba potpora ili savet..to trazim od slicnih koji se po necemu izdvajaju

treba biti svoj, naravno, a tipični kontraši su kad obavezno moraju da se razlikuju, znači ne nailaze ni sebi slične:lol:
Ako rade kontradiktorno u odnosu na svoj prethodni
postupak, onda je to i stvar trenutne inspiracije.
a zavisi da li su u pitanju komplexi ili je u pitanju igra,
možda im tako zabavno da rade. Pogotovo kada su nebitne stvari u pitanju,
kada ne postoji nikakva motivacija u materijalnom ili emotivnom
smislu.
:lol:
Zar se ljudi ne obraduju iznenađenjima? :zcepanje:

E to može biti, ali više nije iznaneđenje, možda na početku dok ih ne upoznaš, posle je sve jasno kao dan, da će nešto suprotno od očekivanog da uradi:mrgreen: i onda izgubi svu čar...dakle magija im je kratkog daha:lol:

Kontrasi...
surprised.gif

Tesko je sa njima, ja mislim da vecina njih to radi vise iz zabave nego iz ubedjenja, da nekog isprovociraju kako bi se taj iznervirao i pao u blam. Kontriranje sa takvima ne vodi nicemu a da je tesko cutati pred takvima tesko je, nije da nije. Najbolje potvdjivati ono sto doticni prica '' aha jeste jeste tako je'' ali onako, na hladan nacin (jos ko moze to da izvede komicno:mrgreen:) onda ce doticni shvatiti da je ovome stalo do njegove price taman kao do turizma na juznom polu.

Da, tako i ja postupam :lol:
Najteži su za dogovor...kao da prelaze granicu, postaju na kraju i lažovi:think:

E to može biti, ali više nije iznaneđenje, možda na početku dok ih ne upoznaš, posle je sve jasno kao dan, da će nešto suprotno od očekivanog da uradi:mrgreen: i onda izgubi svu čar...dakle magija im je kratkog daha:lol:

E a onda oni primene taktiku. Sve se slože i počnu da rade ono što se očekuje i taman kada se žrtvica opusti,
oni je sačekaju iza krivine nekim iznenađenjem. :poklon::lol:
Osim pomenutog kontriranja zbog ličnih, stvarnih ubeđenja ili zbog
neke ispravne stvari, može biti svesna ili nesvesna igra,
radi podizanja atmosfere ili je samo stvar trenutne inspiracije i emocija.
Promenljive emocije mogu dovesti do kontriranja ne samo drugima, nego i sebi.
Možda takvima i nije stalo do toga o čemu s epriča, najverovatnije i nije
ali tu je i neka sadistička potreba da s epoklopi ona druga strana, eto tek tako da ne bude dosadno,
ali tada su emocije isključene tj. nije bitna priča nego smo to kontriranje.

Naravno da sam se sretala. Samo im kažeš kontra od onoga što planiraš i sve bude u redu.

Vec je receno, ali nije na odmet ponoviti... Postoji jedan stari psisoloski Yerkes-Dodsonov zakon koji se moze primijeniti kod motivacije i forumskog diskutovanja. Kad se emocije rasplamsaju, rezultat bude bolji (arousal - performance) odnosno, dosegne se optimalan rezultat, ali ako prekipi, onda covjek pocinje da gubi...
Najjace forumske diskusije su kad uz intelekt i emocije uskoce kao posljedica adrenalinskih i kortizolskih peripetija. Udaranje kontre efikasno stimulise drugu stranu, uglavnom se radi zbog zabave, tacnije dosade i ucmalosti, iako razlog moze biti i slijepo drzanje pojedinca do nekog uvjerenja, kao i "ekonomski" (da sajt ili odredjena sekcija nekog foruma bude sto vise posjecen/a).

E a onda oni primene taktiku. Sve se slože i počnu da rade ono što se očekuje i taman kada se žrtvica opusti,
oni je sačekaju iza krivine nekim iznenađenjem
. :poklon::lol:
Osim pomenutog kontriranja zbog ličnih, stvarnih ubeđenja ili zbog
neke ispravne stvari, može biti svesna ili nesvesna igra,
radi podizanja atmosfere ili je samo stvar trenutne inspiracije i emocija.
Promenljive emocije mogu dovesti do kontriranja ne samo drugima, nego i sebi.
Možda takvima i nije stalo do toga o čemu s epriča, najverovatnije i nije
ali tu je i neka sadistička potreba da s epoklopi ona druga strana, eto tek tako da ne bude dosadno,
ali tada su emocije isključene tj. nije bitna priča nego smo to kontriranje.

Ali sve od reči do reči tačno :lol: upravo sam na takav model mislila:rotf:
Eee pa nije tako, oni pomisle - Aha, kaže mi da idem preko bare, samo da ne bih
išo/išla preko bare, i zagacaju po sred. :lol:

Haha, muke su to Isusove, zato imaju često onaj ozbiljan izraz lica:hahaha:

Back