Kontr. pilule

kako mislite klasicna krva slika? O.o jel to ona kompletna ili?

koji su to poslovi za obaviti.. i? jel se pije svaki dan? koliko kutija mogu mjesecno podici? je treba recept od doktora opste prakse svaki put?

uf, hejem ti zensko!

koji su to poslovi za obaviti.. i? jel se pije svaki dan? koliko kutija mogu mjesecno podici? je treba recept od doktora opste prakse svaki put?

uf, hejem ti zensko!

recept ti daje ginekolog, ako ti preporuchi neke koje su na pozitivnoj listi
piju se svaki dan, po mogustvu u isto ili priblizno vreme, 21 dan pa onda pauza od nedelju dana(ja sam pila tako, imash i kontraceptiva koje se piju malo duze,a pauza je kraca)
mesecno ti treba jedna kutija (:lol:)
za kraj, zashto jednostavno ne odesh kod ginekologa pa da ti on/a lepo sve objasni:dontunderstand:?

uf, hejem ti zensko!

СВАКАКО мораш отићи код гинеколога, а он ће ти детаљно дати одговоре на сва ова питања....а без њега нити можеш нити смеш пити нешто сама на своју руку...

Djonetova,ne bi bilo lose da sa mamom pod ruku posetis ginekologa,sobzirom da si maloletnaI A mogla bi i sa mamom, da popricas oko kontracepcije.:amen:

a otkud znas da li imam mamu?

ako sam posrtavila temu na forumu hocu da se ovdje cujem za iskustva. ako je doktor nije bog. jednom sam zbog njih imala sedimentaciju 60
tako da im i ne vjerujem bas

Kakva su vasa iskustva sa antibebi pilulama? Da li se piju svaki dan? Da li se mogu kupiti bez recepta tj. bez posjete ginekologu? itd....pisite sve sto znate
:)

Sto se tice mog misljenja o tome, koje je naravno subjektivno i vazi iz mog iskustva je da takve hemijske supstance treba zaobilaziti u sirokom luku, ako je to moguce...
Nikad ne uzimati na svoju ruku, lekar je jedini koji to sme da odobri, pritom slusati svoj organizam i citati razna iskustva za i protiv jer se pokazalo da to nimalo nisu naivne stvari...

Ja sam pusac, ali su mi prepisali Yaz... da li bi trebalo da ih uzimam? imam 20 godina...

I ja ih koristim, i meni su odlicne, ali nisam pusac.
Jasno pise da se pre njihovog uzimanja lekar MORA obavestiti ako:
-pusite
-imate secernu bolest
-gojazni ste
-imate visok pritisak
-imate srcane probleme
-imate zapaljenje ili prosirenje vena
-u porodici postoji tromboza, srcani udar ili slog
-patite od migrene
-imate epilepsiju
-imali ste povisen kalijum
-holesterol
-rak dojke u porodici
-oboljenje jetre ili zucne kese
-...

Znaci, nije za zezanje. Treba sve naglasiti i nista precutati.

znam zena koje posliej nisu mogle imati djecu, a znam i koje su nakon prestanka uzimanja uredno zatrudnile u razumnom roku.
bolje ako se ne mora, ali nije tragedija ni ako se piju...radije bi stavio kondom nego da mi zena mora piti ta sranja. osim ako mi nije stalo, onda je to super jer mozes puniti koliko hoces. missim napunio sam se ja tih vagincija dovoljno, demistifikovao sam je, bitnije mi je da je zena zdrava i da moze dobro raditi <3

Back