Kontaktna sočiva

• Začetnik teme Začetnik teme Elle
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja sam nosio sociva skoro 20god, od 2001 do 2020 ( mislim da sam tada isao da skidam dipotriju ).
Lep osecaj kada ne nosis naocare al mozes da imas problema, stalno ceprkanje po ocima nije dobro, i skupa rabota, ,a 3-4 meseca ces menjati tecnost koja je kada sam ja kupovao bila 1200din, par sociva za 2-3 meseca je skup bio.

Nosim ih još od 2004. Malo je gnjavaža stavljati ih svako jutro i skidati svako veče (posebno što se dešava da krenu da grebuckaju pa moram opet da ih vadim i dodatno da ih ispiram), ali kada sakupim nešto para, ići ću na operaciju u Professionalu ili Svetom vidu da ne moram više da se bakćem s njima.

Nosim meka, tromesečna. Pakovanje od četiri para (znači, za ukupno godinu dana nošenja) košta oko deset hiljadarki, mada ja komotno mogu svaki par da nosim barem duplo duže i ništa mi ne bude.

Ja sam nosio sociva skoro 20god, od 2001 do 2020 ( mislim da sam tada isao da skidam dipotriju ).
Kolika ti je bila dioptrija i koliko je koštala operacija?

-6.5 na oba oka, 500e po oku + 100e pregled za sve moguce, trajao nekoliko sati.
ISkreno najbolja investicija ikada, za 3godine koliko bih dao na sociva i sve za njih sam se resio problema za ceo zivot.
Znači definitivno nešto što treba uraditi. Mada nisam ni sumnjao u to. :ok: A je li bilo nekakvih nuspojava, pečenja, bola, navikavanja...?

Meni je desno oko -3 a levo -5, ali to sigurno neće biti problem.

Nosim ih još od 2004. Malo je gnjavaža stavljati ih svako jutro i skidati svako veče (posebno što se dešava da krenu da grebuckaju pa moram opet da ih vadim i dodatno da ih ispiram), ali kada sakupim nešto para, ići ću na operaciju u Professionalu ili Svetom vidu da ne moram više da se bakćem s njima.
Ja sam isao u Professional dr Suvajac. Super su, tada su imali neki najnoviji laser, ukupno zahvat je trajao <90sec po oku
Prvo urade jedno pa mesec dana kasnije ( ili malo duze drugo ). Jedina mana je stosi mesec ipo malko sjeban i sve te svrbi i smeta, al dobijas kapi koje stavljas neke sa anestetikom.

Znači definitivno nešto što treba uraditi. Mada nisam ni sumnjao u to. :ok: A je li bilo nekakvih nuspojava, pečenja, bola, navikavanja...?

Meni je desno oko -3 a levo -5, ali to sigurno neće biti problem.
Bas nikakvih osim tog post-operativnog perioda sto je norlano. Sada kao da ceo zivot dobro vidim. Bas je lep osecaj. Mogu da rade i poboljasnje vida, tj da ti povecaju vid pored toga sto ti srede dioptriju, tj da ti poboljsaju slabovidost pa da budes blizi onome 20/20 ili sta vec,

Po meni treba se odluciti, imas i onu LASIK metodu ona je bolja i brzi oporavak, tu se sece roznjaca ili sta vec pa se stavlja socivo al ja sam isao na lasersko. MIslim da je cena ista. Mozda su sada podigli od kada sam ja bio al ko zna.
Ako ides na lasersko, najneugodnije deo toga je sto ti hlade oko ledenom vodom, imas osecaj kao da ti je neko stavio led na oko i sto osecas miris przenja al to traje samo par sec. Posle ces odmah bolje videti al kako zarasta i zateze gubis polako taj dobar vid i onda kada sve zaraste bude super.

Gdje si to radio? Jesi li morao ostat lezat ili si isao odmah doma? Stavi kakav link ako imas od toga gdje si bio.
Profesional - DR Suvajac, u BG-u su, Odmah ides kuci, ja sam isao sa drugom jer mora neko posle da te vozi al ako si u BG-u samo taksi i to je to. Znaci nema nikakvog lezanja, odradis sve preglede, zakazu ti termin, dodjes, pripreme ti ( prosire mislim zenice i stave neki anti-biotik+nesto za anesteziju ), udjes unutra, legnes za sto, podese laser, zalepe kapke, neka zena te drzi za ruku kao da se umiris, i to je to, gledas u laser, osetis da ti hlade oko i osetis miris przenja, posle 90sec ustanes, sackeas malo da pogledaju dal je sve ok i ides...

Profesional - DR Suvajac, u BG-u su, Odmah ides kuci, ja sam isao sa drugom jer mora neko posle da te vozi al ako si u BG-u samo taksi i to je to. Znaci nema nikakvog lezanja, odradis sve preglede, zakazu ti termin, dodjes, pripreme ti ( prosire mislim zenice i stave neki anti-biotik+nesto za anesteziju ), udjes unutra, legnes za sto, podese laser, zalepe kapke, neka zena te drzi za ruku kao da se umiris, i to je to, gledas u laser, osetis da ti hlade oko i osetis miris przenja, posle 90sec ustanes, sackeas malo da pogledaju dal je sve ok i ides...
Sta mislis bi se dala oba oka sredit istovremeno jer nisam iz Bh nego iz Hrvatske?

ja nosim mesečna i patim se sa stavljanjem, menjanjem i sl
Ko može da uporedi mesečna vs tromesečna?

Nosim meka, tromesečna. Pakovanje od četiri para (znači, za ukupno godinu dana nošenja) košta oko deset hiljadarki, mada ja komotno mogu svaki par da nosim barem duplo duže i ništa mi ne bude.

Kolika ti je bila dioptrija i koliko je koštala operacija?
koja tromesečna?

Back