Kontaktna alergija (rukavice)

IvanJohnJohhny

Obećava
Poruka
53
Veliki pozdrav svima,

Dugi niz godina imam alergije na koži nakon što koristim rukavice. Nekad imam, a nekad nemam alergijsku reakciju što je veoma interesantno i čudno.
U pitanju su alergijske reakcije na koži.
Nisam alergičan na lateks već je u pitanju nešto drugo.
Ista je stvar i kada koristim prezervative. Nekad imam alergije, a nekad ne. U pitanju su bili prezervativi iste marke i kupljeni u istoj prodavnici.
Trenutno imam problem kada idem kod zubara. Zubar koristi rukavice i nakon što popravim zub imam alergijsku reakciju po licu. Nekad traje i 10 dana, 14 dana. Peče, svrbi, izlazi neki gnoj.

Da li bih pre odlaska kod zubara mogao da koristim neke lekove koji bi sprečili alergijsku reakciju i koji bi to bilo lekovi?

Da li neko može da mi objasni zašto nekad imam a nekad nemam alergijsku reakciju? O čemu se radi?
U jednom periodu sam svakodnevno koristio rukavice i to je trajalo oko dva ili tri meseca i nisam imao alergiju. Sada, ukoliko koristim iste te rukavice, odmah dobijem alergiju. Jako čudno.

Najviše bi mi koristio savet koji lek bih mogao da počnem da konzumiram pre odlaska kod zubara kako bih sprečio alergiju po licu?

Hvala puno i želim vam svako dobro

Veliki pozdrav svima,

Dugi niz godina imam alergije na koži nakon što koristim rukavice. Nekad imam, a nekad nemam alergijsku reakciju što je veoma interesantno i čudno.
U pitanju su alergijske reakcije na koži.
Nisam alergičan na lateks već je u pitanju nešto drugo.
Ista je stvar i kada koristim prezervative. Nekad imam alergije, a nekad ne. U pitanju su bili prezervativi iste marke i kupljeni u istoj prodavnici.
Trenutno imam problem kada idem kod zubara. Zubar koristi rukavice i nakon što popravim zub imam alergijsku reakciju po licu. Nekad traje i 10 dana, 14 dana. Peče, svrbi, izlazi neki gnoj.

Da li bih pre odlaska kod zubara mogao da koristim neke lekove koji bi sprečili alergijsku reakciju i koji bi to bilo lekovi?

Da li neko može da mi objasni zašto nekad imam a nekad nemam alergijsku reakciju? O čemu se radi?
U jednom periodu sam svakodnevno koristio rukavice i to je trajalo oko dva ili tri meseca i nisam imao alergiju. Sada, ukoliko koristim iste te rukavice, odmah dobijem alergiju. Jako čudno.

Najviše bi mi koristio savet koji lek bih mogao da počnem da konzumiram pre odlaska kod zubara kako bih sprečio alergiju po licu?

Hvala puno i želim vam svako dobro

Prvo treba da uradite alergološki test da biste znali na šta ste tačno alergični, a zatim izbegavajte kontakt sa svim predmetima koji sadrže alergene na koje reagujete

Postoje lekovi koji se mogu uzimati za smirivanje kožne reakcije, na primer, antihistaminici su lekovi koji ublažavaju simptome ako imate alergiju. Oni se uzimaju u obliku tableta ili ubrizgavaju

Pijem te lekove ali oni više smanjuju svrabež nego što uklone crvenilo i plikove. Mada pomažu.
Jel znate možda za neku efikasnu kremu koja može da ukloni crvenilo kože?
Neki prirodni lek možda?

Inače, alergičan sam na neki sastojak iz rukavica. Moram da odem kod dermatologa da se utvrdi na šta tačno. Samo znam da nije lateks.

Back