Konjske muve

Sensei

Master
Moderator
Poruka
92.518
Konjske muve, kod nas poznate i kao obadi, često su velike i okretne u letu, a samo ženke konjskih muha grizu životinje, uključujući ljude, da bi pile krv.

Oni više vole da lete po danu, izbegavajući tamna i senovita područja, a noću su neaktivni.

Nalaze se širom sveta osim na nekim ostrvima i polarnim regionima (Havaji, Grenland, Island)

Horse_fly_Tabanus_2.jpg

Konjske muve, kod nas poznate i kao obadi, često su velike i okretne u letu, a samo ženke konjskih muha grizu životinje, uključujući ljude, da bi pile krv.

Oni više vole da lete po danu, izbegavajući tamna i senovita područja, a noću su neaktivni.

Nalaze se širom sveta osim na nekim ostrvima i polarnim regionima (Havaji, Grenland, Island)

Pogledajte prilog 1285134
Ovu sotonu najvise mrzim od svakog insekta pa i od komarca zato sto nema zastite a na mene ide ko besna. Secam se na KiM 99. me dva puta ujela za vrat stajala mi fleka mesec dana

Pogledajte prilog 1285134
Nisu samo konjske i kravlje su.

Обад те напада углавном када ти је кожа мокра од купања у реци. Када си сув уједа много ређе. Као што @FDDD написа лако га убијеш, али касно.

Back