Konformisti

Svi smo mi u nekim situacijama konformisti, bilo i bice, zakon i prava drugih se moraju postovati.
Evo i forum ima pravila koja se moraju postovati, moze svako da bude nekonformista, ali mora da se nosi sa posledicama toga.

pa ti i ne odudaras mnogo

Uzivanje u niskim strastima je konformizam samo kod ovih modernih kompleksasa levicara iz srednje klase poput Ducija Simonovica. Konformizam je kada dobijes peticu na pismenom iz matematike, a ne kada ga drkas u javnom WC-u. Mislim, koliko je to Duci Simonovic pogubljen i glup, pa da uopste moze da pomisli da je ovo drugo konformizam? :dontunderstand:

- - - - - - - - - -

Obrazlozi ....

mozda ih i ne volimo ??

To su ovi sto prelaze ulicu samo na zeleno.

- - - - - - - - - -

Svi smo mi u nekim situacijama konformisti, bilo i bice, zakon i prava drugih se moraju postovati.
Evo i forum ima pravila koja se moraju postovati, moze svako da bude nekonformista, ali mora da se nosi sa posledicama toga.

Tacno.

Pa ono, to u neku ruku i jeste tacno, ali sa druge strane, konformisti se i najvise stresiraju, jer su najvise svesni sistema. Tako da, to mu nekako dodje kruzni tok stresa.

ne znam,ja onda ne shvatam dobro znacenje te reci.za mene je to da ne talasas mnogo,da uglavnom ides niz dlaku radi svog mira

Zasto ih volite?:think:

Zavisi sta tumacis pod konformisti...jer ima dvojako tumacenje..pravo i pogresno..
ako mislis na osobe koje nemaju svoj stav i misljenje vec se stalno povinjuju misljenju vecine, onda ih ne volim
a ako mislis na one koji vole udobnost i komfor..eee te volem i to bas, jer sam i sama ta..:lol:

Zavisi sta tumacis pod konformisti...jer ima dvojako tumacenje..pravo i pogresno..
ako mislis na osobe koje nemaju svoj stav i misljenje vec se stalno povinjuju misljenju vecine, onda ih ne volim
a ako mislis na one koji vole udobnost i komfor..eee te volem i to bas, jer sam i sama ta..:lol:

Znaci konformisti su po tebi samo oni konformisti u verbalnom svetu, i u svetu misljenja, ali ne i u delatnom svetu? Dobro.

Konformizam svuda, evo i kada odes po licnu kartu, na vratima pise, "Morate biti propisno obuceni, u pantalonama i cipelama/patikama". Izrazito se naglasava da bermude i sandale nisu ok, i sad sve bi to bilo lepo, ali leti na 38 stepeni da ides po gradu u pantalonama i patikama ili cipelama pa ubistvo, ali eto, konformizam, inace nema licne. Na poslu isto, kodeks ponasanja i oblacenja, inace, letis napolje, opet konformizam.

Tri celavca lepe plakate nekog politicara, ti se mislis u sebi "koje budale, izmanipulisane od nekog koga boli uvo za njih, ali eto, ovce za sisanje" cutis, jer neces batine.

Ne volim konformizam, ali biti individualista zahteva mnogo hrabrosti i spremnosti, a i ne znam nekog da je individualista i svoj u svakoj situaciji, bez obzira na posledice.
Jednostavno, metoda opstanka u nekim situacijama, svestan si da mora tako, i tako uradis, ali onaj nesvesni konformizam, spontani i prirodni, e to je gadno.

Back