КОНФЛИКТ

ТТТТ

Aktivan član
Poruka
1.877
Читам, видим, осећам и знам да смо сви ми овде веома мирољубиви до те мере да је сасвим реално да неко са овог форума буде предложен за Нобелову награду за мир.

Ипак, ту и тамо, сваком од нас се деси да понекад поклекне и ступи у мало жучнију и темпераментнију расправу у распону од лаких речи до тешких удараца.

Некад се посвађамо на форуму, некад код куће, некад на послу, некад у саобраћају, некад са појединцем, некад са групом, некад са друштвом, некад са системом...

И тада јагње у нама прераста у вука, орла, змију, лава ...

Шта радите и докле идете кад се нађете у конфликту:

1. Са слабијим од себе.

2. Са равноправним себи.

3. Са јачим од себе.

Ako me baš nešto izvede iz takta ptogundjam i teram dalje.

U rasprave uglavnom ulazim sa bliskima i do kojih mi je stalo. Tu ne odmeravam snage nego resavam situaciju. Nema pobednika, MI smo pobednici kada se nesporazum resi :)

Читам, видим, осећам и знам да смо сви ми овде веома мирољубиви до те мере да је сасвим реално да неко са овог форума буде предложен за Нобелову награду за мир.

Ипак, ту и тамо, сваком од нас се деси да понекад поклекне и ступи у мало жучнију и темпераментнију расправу у распону од лаких речи до тешких удараца.

Некад се посвађамо на форуму, некад код куће, некад на послу, некад у саобраћају, некад са појединцем, некад са групом, некад са друштвом, некад са системом...

1. Са слабијим од себе.

2. Са равноправним себи.

3. Са јачим од себе.

Nisam nikad u rl bila u konfliktnoj situaciji koju sam ja izazvala.Nisam nikad volela da napadam prva,osim ako mi nisu bile upucene neke reci zbog kojih bih reagovala.
Inace,kad me neko dovede do te situacije da poludim (a to je malo kad ) reagujem bez obzira bio jaci ili ne.
U srednjoj skoli sam bila po tom pitanju malo uzas pa su i muskarci dobijali po nosu :mrgreen:
Bili su oni jaci ali valjda sam ja bila ludja :mrgreen:

U konfliktu su sva sredstva dozvoljena......
Sto pre ispoljis snagu, to ce konflikt pre prestati....
Kapitalizam je usmeren na konflikt interesa....
Godi animalcima i tako se treba posmatrati stvar...
Elegancija i visa svest dolaze do izrazaja samo kod trosenja para...

- - - - - - - - - -

Дугогодишње форумашење ме је учинио непобедивом у вербалном надгорњавању. :mrgreen:

Daleko od toga.....

Ni sebe vise ne mogu da ubedim kud da ubedjujem druge,
ali ako je bas nuzno sta da se radi.

Kod mene je konflikt taman odgovarajuci izazovu, ako mi se nesto ne svidja i kazem to, a reakcija bude korektna nema konfilkta, ako mi se ne svidja reakcija
onda bockam dok se sagovornik ne smisli sta ce, pa ako je drcan tako i odgovorim, ako popusti mozemo i da zaboravimo konflikt, a ko je tu jaci ko slabiji
nikad se ne zna.

1. Са слабијим од себе.

2. Са равноправним себи.

3. Са јачим од себе.

Pa niko ne procenjuje dobro sposobnosti onog drugog. Onaj ko je jaci, poglesno polazi od pretpostavke da su svi jaki kao on pa precenjuje protivnika. Onaj koji je slabiji polazi od pogresne pretpostavke da je jaci nego sto zaista jeste pa ni ne stavi sebe bas u podredjen polozaj da bi smisljao taktiku kako sa jacim od sebe. Kad bi svako bio svestan sebe i znao da se pozicionira, konflikta ne bi ni bilo :D

1. Са слабијим од себе.

2. Са равноправним себи.

3. Са јачим од себе.

Sa slabijim nije interesantno i mahom se ne upuštam, ako se desi obično zažalim
Sa ravnopravnim sebi, ovde bih svrstala osobe koje su voljne da neki konflikt reše i to je okej.
Sa jačima od sebe ume da bude jako interesantno ili zamorno, ako je suviše zamorno.....verovatno ću prva odustati, a ako je interesantno....eeeeee :lol:

Back