Konfiguracije

Moonwalker19

Početnik
Poruka
24
Ne znam da li ova tema već postoji na forumu, nisam uspela da nađem ništa slično a meni je vrlo interesantna, ima jako malo izvora i informacija o tome a često je presudno i značajno osobama koje ih imaju... Da li je neko imao iskustva u svojoj karti sa bilo kakvom konfiguracijom i kako je to uticalo na vaš život? Da li su dobre konfiguracije nužno dobre u svakoj prilici a malefične nužno loše? U prilogu šaljem svoju kartu, imam veliki krst, t-kvadrat i yod a šaljem i kartu jedne poznanice koja ima baš dosta konfiguracija, jako interesantna karta za proučavanje... Mogu da kažem da su meni konfiguracije koje su sastavljene od kvadrata i opozicija pomogle da dam svoj maksimum i izdržim mnogo više nego što sam ikada mislila da mogu, ali pre nego što mi pomogne stvara mi veliku tenziju i stresne situacije koje me teraju da sam konstantno u pokretu i nekoj inicijativi... Strpljenje mi nije jača strana 😄 Yod mi stvara osećaj kao da imam neki zadatak koji moram da ispunim, a ja još uvek ne znam šta bi to konkretno bilo... Na vrhu tog joda je sunce.. Što se poznanice tiče, ona iako ima veliki trigon, zmaja itd. ima ogroman kapacitet energije ali često neiskorišćen, kao da nije svesna često toga što poseduje, ali priznaje da se uvek izvuče kao magijom iz svake nezgodne situacije 😁 Takođe, pored ovih konfiguracija koje sam navela, znam za bumerang, davidovu zvezdu, magični pravougaonik, pentagram... Javljajte se koga zanima ova tema
Screenshot_20200331-182040~3.png
Screenshot_20200402-194644.png

Ova prva karta, pošto ne znam da li je tvoja ili od tvoje poznanice ima separacioni kvadrat izmedju Venere u Lavu i Saturna u Biku.

U pitanju je kvadrat izmedju dva fiksna znaka, ali separacija je orbis koji opisuje nešto što se već odigralo, tako da nema neki uticaj na buduća dešavanja.
Recimo da te privlače muškarci zreliji od tebe, ili sa nekom razlikom u godinama.
Ili neke teške priče.
Venera je tvoj vladar ASC, nalazi se u Lavu u znaku u kome je ona ekscentrična, voli da privlači pažnju, bude zvezda, primećena, da joj se dive.
Ne znam da li si imala neke probleme sa kostima kao dete, ili nešto slično?
I to je jedini aspekt koji ti imaš od svih koje si nabrojala, jedino taj je bitan.

Imaš T kvadrat izmedju Marsa 180 Jupiter 90 Merkur.
Ovo je kardinalni kvadrat, u ovom odnosu je puno preterivanja i brzopletosti, precenjivanja sopstvenih snaga.

Taj aspekt venere i saturna ima dalji orbis od ostalih, odrazio mi se do sad jedino na moje razmišljanje, prvenstveno u nekim ljubavnim pričama, bilo mi je teško da ispoljim svoje emocije, situacija se tu vremenom popravila zato što me je taj aspekt "terao" da postanem otvorenija, iako je to jako teško na početku... Nisam imala problem sa kostima..Mnogo dominantniji i teži aspekt mi je bio venera opozicija uran, orbis je bliži, više sam ga osetila..Ostali aspekti koje imam su uglavnom kvadrati i opozicije, orbis je bliži pa su bili dominantniji u delovanju.. Jeste, taj t-kvadrat je stvarao brzopletost u meni i naizgled precenjivanje, zacrtam sebi veće ciljeve i obaveze ali se na kraju nakon ogromnog truda i stresnih situacija sve isplatilo, nekako sam uspevala da ostvarim to što sam želela iako nije bilo lako... T-kvadrat zbog svoje kardinalne prirode stalno tera da se preduzima neka inicijativa i akcija, vrlo je pokretan i koristan iako to postiže kroz napete događaje.. Zato je omražen 😄 Pored toga, ne znam da li si videla, imam veliki krst, sastavljen od 4 kvadrata i opozicija, Mars opozicija jupiter i Merkur opp neptun, i svaka od ovih planeta je međusobno u kvadratima.. Kardinalan je i kvadrira mi 4 životna polja, 1, 7, 4 i 10. Tu je i yod, sa egzaktnom inkonjukcijom Neptuna i sunca, zatim malo daljom sunca i meseca i dole u trigonu sa mesecom i neptunom.. Malog daljeg orbisa to ima i pluton pošto je u egz konjukciji sa mesecom.. Nemam aspekt marsa i saturna ali ima moja poznanica u karti ispod, kod nje je skroz drugačija priča sa drugim konfiguracijama 😊

Taj aspekt venere i saturna ima dalji orbis od ostalih, odrazio mi se do sad jedino na moje razmišljanje, prvenstveno u nekim ljubavnim pričama, bilo mi je teško da ispoljim svoje emocije, situacija se tu vremenom popravila zato što me je taj aspekt "terao" da postanem otvorenija, iako je to jako teško na početku... Nisam imala problem sa kostima..Mnogo dominantniji i teži aspekt mi je bio venera opozicija uran, orbis je bliži, više sam ga osetila..Ostali aspekti koje imam su uglavnom kvadrati i opozicije, orbis je bliži pa su bili dominantniji u delovanju.. Jeste, taj t-kvadrat je stvarao brzopletost u meni i naizgled precenjivanje, zacrtam sebi veće ciljeve i obaveze ali se na kraju nakon ogromnog truda i stresnih situacija sve isplatilo, nekako sam uspevala da ostvarim to što sam želela iako nije bilo lako... T-kvadrat zbog svoje kardinalne prirode stalno tera da se preduzima neka inicijativa i akcija, vrlo je pokretan i koristan iako to postiže kroz napete događaje.. Zato je omražen 😄 Pored toga, ne znam da li si videla, imam veliki krst, sastavljen od 4 kvadrata i opozicija, Mars opozicija jupiter i Merkur opp neptun, i svaka od ovih planeta je međusobno u kvadratima.. Kardinalan je i kvadrira mi 4 životna polja, 1, 7, 4 i 10. Tu je i yod, sa egzaktnom inkonjukcijom Neptuna i sunca, zatim malo daljom sunca i meseca i dole u trigonu sa mesecom i neptunom.. Malog daljeg orbisa to ima i pluton pošto je u egz konjukciji sa mesecom.. Nemam aspekt marsa i saturna ali ima moja poznanica u karti ispod, kod nje je skroz drugačija priča sa drugim konfiguracijama 😊

Napisala sam ti, naravno da sam videla sve, ali ja ne uzimam u obzir planete iza Saturna, i verujem da nemaju uticaja na naše natalne karte, a njihovo tumačenje ume da odvede u pogrešnom smeru i udalji nas od onoga što je najbitnije, a to su lične planete.
Jednako kao i minorni aspekti, jer planete koje se ne vide tj nisu u znacima koji su povezani preko Ptolomejskih aspekata ( 0, 60, 90, 120 * ) ne mogu da utiču jedna na drugu jer takve su planete u averziji, ne vide se, nepovezane su jedna sa drugom. Zato ni konfiguracije nemaju uticaja i odvlače od onoga što je primarno.

Da, svako ima različitu teoriju i iskustva, ja sam primetila kod sebe da su aspekti spoljašnjih planeta prema ličnim imale veliki uticaj na mene, pogotovo kad je orbis mali, zbog svog ličnog iskustva smatram da ne treba da se zanemare, isto kao i u sinastriji... Naravno, iskustva su raznolika ali u kartama koje sam gledala kao i u svojoj primetim da su često aspekti sa uranom, neptunom, plutonom kao i minorni aspekti poput konjukcije presudni.. Utiču na karakter, a samim tim i na događaje, u zavisnosti sa kojim životnim oblastima su povezani.. Ja sam prepoznala kod sebe delovanje konfiguracija kao i aspekata sa spoljašnjim planetama, utiču i te kako na ponašanje a samim tim i događaje.. Inkonjukcije recimo znaju biti vrlo dominantne i u ličnom i uporednom odnosu ako su egzaktne.. Ali, naravno svako ima svoju metodu i različito mišljenje i to ne znači da je bilo ko u netačnoj teoriji, u astrologiji je sve moguće i nema pravila, sa zvezdama se nikad ne zna 😄😊

Počni ti prvo od ASC, Sunca i Meseca.

Nema tu moja ili tvoja teorija, astrologija ima pravila, i ok ako si odabrala da izučavaš Modernu astrologiju ali ni ona ne polazi od dalekih planeta, već prednost uvek daje ličnim i njihovoj dobroj analizi. Tu nema razlike, ni u Tradicionalnoj ni Modernoj.

Naravno da je to primarno i osnova svega, to sam i napisala niti mislim da sve polazi od dalekih planeta ali ne treba zanemarivati ni druge detalje tj uticaj spoljašnjih planeta, jer sam se uverila na svom iskustvu a i iskustvu drugih da mogu biti bitni. Ali to je opet moje mišljenje i moderna astrologija, ti si više za tradicionalnu i to je isto okej. Pozz i prijatan dan, barem imamo sunce da možemo sa terase da uživamo 😊

Astrologija je mnogo laksa kad se krene od samog pocetka.

Po meni bas sama najosnovnija analiza izgleda ovako:
Asc i Mo i sve u vezi njih

Evo mogu na svom primeru:
Asc u Lavu, Sunce u Skorpiji
Mesec u Jarcu, Saturn u Vodoliji

Lav, kolerican znak, toplo i suvo
Vladar Sunce, opet toplo i suvo
koler 2x
Sunce je u Skorpiji, hladan i vlazan znak, flegma, jesenji znak nesto melanholije se dodaje
-
koler 2x
flegma 1x

Mesec u Jarcu, melanholican znak, hladno i suvo
Mlad Mesec u prvoj fazi, sangvinija, toplo i vlazno
Vladar je Saturn, melanholicna planeta, hladno i suvo
Saturn je u Vodoliji, toplo i vlazno

Na osnovu Meseca se dobija:
melanholija 2x
sangvinija 2x

Iz ovoga se vec o mom karakteru moze reci sto sta, a ukljucena su samo dva faktora(i najvaznija)
I ne samo o mom karakteru, nego kako reagujem na situacije.

Mnogo je lako da se udje u stos sa ovim, a primecujem da neki i to preskacu, npr. gledaju samo znak na asc, ili samo znak vladara, a oba su pogresna
1)znak na asc
2)planeta koja je vladar, osnovna priroda
3)znak vladara

Isto i za Mo, plus dodatak faze u kom je:
1)znak Mo
2)faza Mo
3)planeta koja je vladar, osnovna priroda
4) znak u kom je vladar

Pa tako je. Aspekti su tek kasnije, a sve i da gledamo daleke planete, tek su oni na kraju...
U principu bi prvo trebalo početi od procenjivanja snage svake planete, gde se uzimaju u obzir dostojanstva i osnovna i slučajna.
Zatim brzina planete, položaj u odnosu na Sunce, pozicija u kući pa tek na kraju aspekti...

Slažem se, naravno da je najbitnije analizirati lične planete, asc, mc, vladara itd..I ja tako radim kad gledam prvi put neku kartu.. Ne mislim da treba početi od aspekata i spoljašnjih planeta, ali su mi i ti detalji zanimljivi i nakon što pogledam osnovu onda obratim pažnju i na druge detalje, čak i asteroide volim da proučavam, našla sam jednu sjajnu knjigu gde se povezuje mitologija sa asteroidima, nažalost, ima jako malo teksta o tome na internetu.. Te finese u karti kompletiraju sliku, sitni delovi slagalice..Naravno da nisu najbitniji ali su zanimljivi i svakako nisu beznačajni..Načela
sam ovu temu zato što ima jako malo teksta o tome, a primetila sam da kod mene npr te konfiguracije imaju uticaj na neka dešavanja i moje razmišljanje.. Tako da, ako neko ima iskustva sa time, nek piše 😊

Back