Konfekcijski brojevi

Whodunnit

Obećava
Poruka
57
Ovo već stvarno postaje iritantno, našao sam gomilu dobre odeće ali na svega nekoliko mesta imaju broj koji mi odgovara. Svi prave odeću i obuću za liliputance! Koja je praktična vrednost ovog idiotluka?

U Zari probam sako, vidim da mi je mali odnesem ga prodavcu i on mi kaže: "O brate, pa tebi onda treba XXL". XXL? Ja sam visok 1.69, imam 74 kg, veličine sam baštenskog patuljka i ja nosim XXL? Ali većina butika ni ne pravi tolike "ogromne" brojeve. OK, nisam mršav, ali mi niko ne može reći da sam debeo. U prodavnici obuće probam cipele broj 43 i vidim da su mi male, tražim broj 44, a prodavac mi kaže da se ne prave u većem broju!!! :eek: Ja ne znam ni jednog muškarca osim mog oca koji nosi cipele broj 43.

Za koga se uopšte pravi ova odeća i obuća? Ima li nekog objašenjenja? Ja sam mislio da se ta odeća pravi možda za turke i kineze pa je zato manja...

hehehe, e jesi me nasmejao, bastenski patuljce!!!!

Ne znam, mozda je problem sto si trazio na decjem odeljenju u Zari.
Eto ja u Zari nosim S-XS, a visoka sam 175. Mislim da je to zbog toga sto te fancy konfekcije namerno stave odeci koja bi trebalo da bude M etiketu S, da bi zene koje to probaju bile srecne sto su smrsale pa mogu da se uvuku u S i da bi onda kupovale... Inace, ja sam ubedjena da nosim M-L i dok su bile normalne velicine (pre jedno 8-9 godina) to sam i nosila, i ovo sad mi je bas bezveze sa brojevima...

Mada, eto, ako tako razmisljas, verovatno je pozeljno da muskarac bude malo krupniji pa onda njima imponuje kad nose XL garderobu, pa im onda konfekcije tako podilaze, sta znam...

:lol:

najgore su zenske farmerke definitivno.. svi modeli su pravljeni za menekensku gradju, duge tanke nogde, anoreksija, itd..
i onda neko ko ima normalne obline ne moze da se uvuce :lol:
ako mi je dobra duzina,onda ne mogu da ih zakopcam,ako uspem nekako da ih navucem onda su mi predugacke,itd..znaci strasno :lol:

Back