Конфа

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

SicioL

Početnik
Poruka
25
поз!саставио сам неку конфу у буџету око 400е. и нисам сиугран да ли компоненте "пашу" једна другој па ако би могли да дате Амин за конфу(уколико се нисам зезнуо) уколкио се може саставити боља конфа најпре преферирам да процесор буде из интелових редова а комп. би служио за Сурфинг-Гејминг!

Asus P7H55-M
Intel Core i3 540
Kingston HyperX 4GB 1600MHz DDR3
Asus Radeon HD 5770 1GB DDR5
WD Caviar Black 1TB
COOLER MASTER Elite 430

Moj predlog:

Matična ploča - izabrao sam najjeftiniju sa 4 RAM slota, ovo je neki minumum za mene, nikada ne bi uzeo neku sa 2, ali ako ti odgovara samo 2 RAM slota, možeš proći i jeftinije.

HDD: 1 TB, , 7200 obrtaja - 500 GB mi nekako malo

RAM: 2 x 2 GB (dual-channel), 4 GB je isto neki minimum ispod koga ne bih išao

CPU: i3-2100, ne može više, a da se uklopi u budžet

Napajanje: nisam srećan sa izborom, ali šta da se radi kada je naše tržište katastrofa, i nema pristojnih ponuda. Ne vidim kod Gigatrona Chieftec iarena 500W, inače bih ubacio njega.

Poslednja izmena:
Moj predlog:

Matična ploča - izabrao sam najjeftiniju sa 4 RAM slota, ovo je neki minumum za mene, nikada ne bi uzeo neku sa 2, ali ako ti odgovara samo 2 RAM slota, možeš proći i jeftinije.

HDD: 1 TB, , 7200 obrtaja - 500 GB mi nekako malo

RAM: 2 x 2 GB (dual-channel), 4 GB je isto neki minimum ispod koga ne bih išao

CPU: i3-2100, ne može više, a da se uklopi u budžet

Napajanje: nisam srećan sa izborom, ali šta da se radi kada je naše tržište katastrofa, i nema pristojnih ponuda. Ne vidim kod Gigatrona Chieftec iarena 500W, inače bih ubacio njega.

kompgigatron.jpg
Kao prvo nemaš optiku tj dvd.
Kao drugo lako je kasnije dokupiti još 2 gb rama. Ja iskreno još nisam nikada uposlio mojih 4 gb rama izuzev kada sa se bavio virtuelizacijom operativnih sistema, inače sam windows i najjača igrica koja postoji ti neće uposliti ni 2 gb rama istovremeno.
Za širenje hdd-a ima prostora i kod mene do 1000 dinara razlike je stvarno smejurija na 400 evra.
toliko

Svako ima neke druge prioritete, ja lično ne volim ploče sa samo 2 RAM slota.

Za RAM se ne slažem, 2 GB je malo za Windows 7 + igre, ok, SicioL može dokupiti ako hoće kasnije više, ako mu u početku odgovara samo 2 GB.

Optiku nisam ni stavljao, pošto je SicioL nije imao u listi (smatrao sam da već ima neku, koju će koristiti), ali slažem se, ako nema, DVD RW mora unutra.

Optiku imam tako da mi nije potrebna,a sto se tice HDD nije problem da doplatim preko 400e. a sto se tice RAM memorije 2GB je sasvim dovoljno za pocetak pa ako mi bude potrebno nije iskljuceno da doplatim(kasnije)za jos 2 GB ram-a! :D

CPU:Cini mi se naj kombinacija je(sto je naveo Alex 011) i3-2100 + MSI MB H67MA

Poslednja izmena:
meni је 588МБ ram + 0.00 swap ,ali imam u drugom prozoru i neki hd/video :rotf:
u toku kucanja posta popeo se na 600MB :pop2:
bez flasha ako se ne računa.
e vidiš ja nemam swap jer nisam mu dozvolio pri instalaciji da ga uradi jer bi ga kasnije brisao , inače bilo je i kod mene oko 600 mb ali sam kasnije instaliraop pojedine programe koji mi stalno startuju uz win pa se količina rama povećala

Sry. opet ja :mrgreen: evo razmislio sam i proverio jos jednom pred kupovinu nasao da maticna MSI H67MA ne moze da primi RAM na 1600MHz tako da Alex011 umalo da me zenes -.-' tako da moze li mi neko reci koja maticna uz ovo??? :worth:

Prilozi

• 2zsr11u.jpg
    2zsr11u.jpg
    23,7 KB · Pregleda: 5
Sry. opet ja :mrgreen: evo razmislio sam i proverio jos jednom pred kupovinu nasao da maticna MSI H67MA ne moze da primi RAM na H1600Mz tako da Alex011 umalo da me zenes -.-' tako da moze li mi neko reci koja maticna uz ovo??? :worth:
Ko te je slagao za to?
Primiće maična ploča bez problema tu memoriju samo će je spustiti na 1333 mhz i radiće tako.

jos jednom pred kupovinu nasao da maticna MSI H67MA ne moze da primi RAM na 1600MHz tako da Alex011 umalo da me zenes

Kao što je snejks rekao, radiće ti ta memorija na ploči, u najgorem slučaju će spustiti takt na 1333 MHz, i nije mi bila namera da te zeznem, nisam ni gledao detalje kod MSI-ja - jednostavno sam izabrao 1600, pošto je minimalna razlika u ceni u odnosu na 1333, ali ako nisi siguran, onda uzmi Kingston 2 x 2 GB DDR3-1333.

Pogledaj specifikacije kod MSI-ja, smatram da je to fina matična ploča za uloženi novac:

MSI H67MA-ED55 (B3) (link).

Jedna stvar mi nije jasna, ta ploča je prilično skuplja u inostranstvu, u odnosu na cenu kod nas, obično je obrnut slučaj... :mrgreen:

Poslednja izmena:

Veoma dobro izbalansirana konfiguracija, liči mi na best-buy konfiguraciju na domaćem tržištu do 400 evra, sve se uklapa, dobar procesor, najbolja grafička karta za uloženi novac, dobro napajanje, 1 TB HDD, 4 GB RAM...

Ovo bi teško moglo da se sastavi u ličnoj režiji za tu cenu, čak i da se komponente kupuju pojedinačno (najjeftinije ponude iz raznih prodavnica), a ovde je sve u paketu zajedno. :)

Još ako je tačna ta informacija o 15% popusta, tim bolje, mada je i bez toga odlična kupovina.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back