Kondicija

dulebass

Domaćin
Poruka
3.336
Zdravo svima. Moze li neko da me posavetuje sledece: totalno sam zardjao, pa bih zeleo da povratim kondiciju. Imam sobni bicikl, pa bih voleo da mi neko kaze koliko bih trebao dnevno da vezbam. Da napomenen da govorim samo o kondiciji, po mogucstvu bez mrsavljenja, jer ionako imam manjak kilograma.

Hvala.

Zdravo svima. Moze li neko da me posavetuje sledece: totalno sam zardjao, pa bih zeleo da povratim kondiciju. Imam sobni bicikl, pa bih voleo da mi neko kaze koliko bih trebao dnevno da vezbam. Da napomenen da govorim samo o kondiciji, po mogucstvu bez mrsavljenja, jer ionako imam manjak kilograma.

Hvala.

ne znam za sobni bicikl ja ga nikad nisam volela ali ja vozim oko sat- sat i po ali prave vožnje na vazduhu.
Inače sam veću kondiciju stekla na ovoj spravi nego na bajku.:)

35760V.gif

Takodje ne znam sta bih ti rekao za sobni..vec sam pisao da se tako lik hvalio da tera po 45min na najtezem a nije mogao iz francuske ulice do 25og maja i nazad bajsem..morao je gura:lol:

Da konkretizujem :) Retko, na par meseci se skupimo i odemo na fudbal. Uvek prvih pola sata ne mogu da disem. Posle vec dodjem sebi. E sad, ja bih voleo da u spreman docekam to, i da u medjuvremenu koliko-toliko odrzavam kondiciju uz pomoc sobnog bicikla, jer njega imam, a nemam bas vremena za trcanje... Ja sam juce seo prvi put, i mislim da moze da ima efekta jer sam ispustio dusu posle samo 5 minuta, sto valjda govori da ako svaki dan radim, da ce se taj umor smanjiti...

Da konkretizujem :) Retko, na par meseci se skupimo i odemo na fudbal. Uvek prvih pola sata ne mogu da disem. Posle vec dodjem sebi. E sad, ja bih voleo da u spreman docekam to, i da u medjuvremenu koliko-toliko odrzavam kondiciju uz pomoc sobnog bicikla, jer njega imam, a nemam bas vremena za trcanje... Ja sam juce seo prvi put, i mislim da moze da ima efekta jer sam ispustio dusu posle samo 5 minuta, sto valjda govori da ako svaki dan radim, da ce se taj umor smanjiti...
Za kondiciju i opste fizicko stanje trcanje je zakon. Ako nemas vremena za sebe onda ti niko ne moze pomoci.
Vozi taj sobni bicikl i to je nesto i postepeno povecavaj intenzitet treninga.

Pazi umor ne mora da znači da nemaš kondicije već da pregledaš srce...ja recimo zimi ne vozim bajk ali čim prvi put (znači posle skoro 6 meseci) sednem na njega ja bez problema pređem 5-6km znači bez ikakvog umora.:aha:

To je samo pokazatelj da nema efekta..jer ja svake godine na pocetku sezone..ako je bila hladna zima i ne vozim bar 1-2x mesecno..uvek riknem na prvoj uzbrdici ili malo jacem tempu..znaci svake godine meni treba sticanje kondicije za duze i jace ture

Za kondiciju i opste fizicko stanje trcanje je zakon. Ako nemas vremena za sebe onda ti niko ne moze pomoci.
Vozi taj sobni bicikl i to je nesto i postepeno povecavaj intenzitet treninga.

Ne znam cemu ovaj komentar. Nemam vremena za sebe? Nije ti palo na pamet da neko nesto radi u zivotu, i da nema vremena da oodlazi na trcanje, pogotovo ako oko njega nema gde, vec mora da putuje do mesta za to. Ne bavim se sportom, pa da mi to bude obaveza. Srce nema veza s tim, ovo sto pricam se desava mnogima sa kojima odlazim na taj fudbal. Prosto, kada vezemo nedelju dana svkodnevnog igranja, vec posle drugog dana ja sam u stanju da igram dugo bez zamora. Problem je sto brzo nestaje ta kondicija, i cim malo duze ne igram, opet mi treba vremena da se sastavim.

Zato sam mislio da u medjuvremenu koliko-toliko odrzavam kondiciju. Ne moze da nema efekta ako svaki dan vozim. Sigurno da je manje nego trcanje, ali barem nesto. Mislio sam da postoje konkretni saveti kako treba da krecu ljudi koji pocinju od nule, ali posto niko to ovde ne zna (za sad), radicu po sopstvenoj proceni. Hteo sam da mi i neko strucno kaze da li treba stati cim osetim umor, ili se treba forsirati...

Hvala svima u svakom slucaju.

Kondicija se jako tesko stice, godinu-dve, a moze da se izgubi za samo par nedelja.Trcanje je majka, samo konstantno trcanje i nema bolje...na tom biciklu mozes cisto da radis da bas ne zardjas(i slazem se da je mnogo bolje da vozis u prirodi), ali probaj da nadjes vremena za sebe.

Ne znam cemu ovaj komentar. Nemam vremena za sebe? Nije ti palo na pamet da neko nesto radi u zivotu, i da nema vremena da oodlazi na trcanje, pogotovo ako oko njega nema gde, vec mora da putuje do mesta za to. Ne bavim se sportom, pa da mi to bude obaveza. Srce nema veza s tim, ovo sto pricam se desava mnogima sa kojima odlazim na taj fudbal. Prosto, kada vezemo nedelju dana svkodnevnog igranja, vec posle drugog dana ja sam u stanju da igram dugo bez zamora. Problem je sto brzo nestaje ta kondicija, i cim malo duze ne igram, opet mi treba vremena da se sastavim.

Zato sam mislio da u medjuvremenu koliko-toliko odrzavam kondiciju. Ne moze da nema efekta ako svaki dan vozim. Sigurno da je manje nego trcanje, ali barem nesto. Mislio sam da postoje konkretni saveti kako treba da krecu ljudi koji pocinju od nule, ali posto niko to ovde ne zna (za sad), radicu po sopstvenoj proceni. Hteo sam da mi i neko strucno kaze da li treba stati cim osetim umor, ili se treba forsirati...

Najbolji pokazatelj da li da prestaneš ili da nastaviš je broj otkucaja srca. Neko nepisano pravilo za povećanje kondicije je da bilo koja aerobna aktivnost umerenog inteziteta pa što duže to bolje. Kako je to u početku nemoguće moj ti je predlog da radiš npr. 10 min voziš - puls 70%, pa 5 min lagano; pa opet 10 min na 70%, 5 min lagano i na kraju još jednom 10 min na 70%. Kako budeš povećavao kondiciju tako povećavaj sa 10 na 15 min, a kad dostigneš 3x15 min onda smanjuješ pauze za po minut.

Najbolji pokazatelj da li da prestaneš ili da nastaviš je broj otkucaja srca. Neko nepisano pravilo za povećanje kondicije je da bilo koja aerobna aktivnost umerenog inteziteta pa što duže to bolje. Kako je to u početku nemoguće moj ti je predlog da radiš npr. 10 min voziš - puls 70%, pa 5 min lagano; pa opet 10 min na 70%, 5 min lagano i na kraju još jednom 10 min na 70%. Kako budeš povećavao kondiciju tako povećavaj sa 10 na 15 min, a kad dostigneš 3x15 min onda smanjuješ pauze za po minut.

E ovo je vec konkretan predlog. Hvala.

Pazi u svakom slucaju moras stati ako nemas kondicije..stvarno ne znam nikog strucnog za sobni bajs..pogotovo sto vozim mountain i smesne su mi price o sobnim u teretani koje opet ponavljam ne daju 20% max osecaja pravog bajsa

Pazi u svakom slucaju moras stati ako nemas kondicije..stvarno ne znam nikog strucnog za sobni bajs..pogotovo sto vozim mountain i smesne su mi price o sobnim u teretani koje opet ponavljam ne daju 20% max osecaja pravog bajsa

Nije ni fora da daje 100% osecaj pravog bajsa nego da odradi na 65% od maksimalnog SVOG UCINKA a ne TVOG, tako da bi usao u "fat burn" zonu ili zonu gubitka sala a ne misica....
Svaka biciklica bolja u teretani ima podesavanje opterecenja i MILION PUTA SU BOLJE I SVRSISHODNIJE NEGO TVOJ PLANINSKI BICIKL jer mu je namena fat burn a ne prevoz od tacke a do tacke b....

Plus nema truskanja, nema umaranja zglobova ruku i ramena, nema upravljanja volanom levo desno, koci itd vec sedis i radis bas ono sto treba da radis......

Tako da je bicikl u teretani 1000 PUTA BOLJI U TOM FAT BURN REKREATIVNOM SMISLU!
cak i za zdravlje je bolji - me zulja te visoko tvrdo sediste i ne mozes da padnes sa te bicikle.....

Komentar je sasvim na mestu. Ima ljudi koji mnogo stosta rade u zivotu pa opet nedju vremena da rekreativno trce bar dva puta nedeljno - ako to zaista zele. Na kraju bitno je da se slozimo da se ne razumemo.

Kad vozis bajs neka ti kadenca (broj obrtaja pedala u minutu) bude oko 90. Znaci 1,5 u sekundi.
Ako "meljes" tj. vozis mali broj obrtaja pod vecim opterecenjem rizikujes da ostetis kolena ligamente......

Nije ni fora da daje 100% osecaj pravog bajsa nego da odradi na 65% od maksimalnog SVOG UCINKA a ne TVOG, tako da bi usao u "fat burn" zonu ili zonu gubitka sala a ne misica....
Svaka biciklica bolja u teretani ima podesavanje opterecenja i MILION PUTA SU BOLJE I SVRSISHODNIJE NEGO TVOJ PLANINSKI BICIKL jer mu je namena fat burn a ne prevoz od tacke a do tacke b....

Plus nema truskanja, nema umaranja zglobova ruku i ramena, nema upravljanja volanom levo desno, koci itd vec sedis i radis bas ono sto treba da radis......

Tako da je bicikl u teretani 1000 PUTA BOLJI U TOM FAT BURN REKREATIVNOM SMISLU!
cak i za zdravlje je bolji - me zulja te visoko tvrdo sediste i ne mozes da padnes sa te bicikle.....

Yebo te fat burn smisao koji ovde nema veze sa temom..decko zeli da radi na kondiciji i nigde nije pomenuto ovo sto ti seres ovde..ides mi na ***** vise sa tvojim proseravanjem i kontra stavovima uz besmislene komentare koji nemaju veze s temom a ne znas dupe da obrises..bar sline nauci da se vise ne butas tamo gde ti nije mesto

Pošto igram fudbal a i svaki dan treniram u teretani mogu ti reci da je tvoj problem vrlo čest kod ljudi koji zbog obaveza nemaju vremena za redovni trening a idu ponekad na rekreaciju.Najveći problem kod tih ljudi je povećana mogućnost za povrede svih vrsta ,zbog nepripremljenosti organizma za napore.
Pošto imaš bicikl počni tako što ćeš svaki dan voziti ,intervale ćeš povećavati kako prolazi vreme i posle određenog vremena kad budeš vozio bez zamora po 15 min nekoliko perioda smanjuj intervale ali povećavaj opterećenje ali postepeno jer probleme nećeš osetiti istog momenta već posle dan-dva.
Pravi intervale u početku 3min bez pa 1min sa opterećenjem (to je sve otprilike jer te intervale ne može niko napamet da ti odredi,isto kao i opterećenje).
Kako ti ide lakše smanjuj intervale bez opterećenja a povećavaj opterećenje.Kondicija koja ti treba za fudbal se ne stiče dugim monotonim voženjem ili trčanjem već se finišira i oblikuje sa promenom tempa i opterećenjem.
Na kraju da voziš npr.pola minuta bez opterećenja pa 15 sek.sa velikim opterećenjem i brzim okretanjem pedala pa naizmenično.Posle nekoliko minuta zavisno od tebe napravi pauzu ,kratku jer se već odmaraš dok voziš bez opterećenja.U toku pauze radi trbušnjake i čičnjeve jer su ti i oni potrebni za fudbal.

Hvala ljudi, nemojte da se svadjate ovde zbog moje teme. Nije bitno da li je bolji sobni ili ne, ja njega imam i to je to. Da ne davim sad, ali neke rezloge koje navodi bRu zLi zaista mi smetaju. Ne volim da vozim po gradu zbog truckanja, zbog brda (grad je ceo u brdu), zbog guzvi itd. A sto se tice vremena: ja samo zelim da kada se skupimo za fudbal, ne budem totalno bez kondicije. Iz tog razloga, ne mogu odvojiti vremena za trcanje. Da se pripremam za turnir recimo, onda bih nasao vremena. I da ponovim jos jednom, iako sam i sam svestan da to nije najbolje, sobni bicikl je jedina sprava koju cu koristiti. Dakle, nemojte pricati kako je trcanje bolje, to sam i znam. U uvodnom postu sam naveo to.

Hvala ljudi, nemojte da se svadjate ovde zbog moje teme. Nije bitno da li je bolji sobni ili ne, ja njega imam i to je to. Da ne davim sad, ali neke rezloge koje navodi bRu zLi zaista mi smetaju. Ne volim da vozim po gradu zbog truckanja, zbog brda (grad je ceo u brdu), zbog guzvi itd. A sto se tice vremena: ja samo zelim da kada se skupimo za fudbal, ne budem totalno bez kondicije. Iz tog razloga, ne mogu odvojiti vremena za trcanje. Da se pripremam za turnir recimo, onda bih nasao vremena. I da ponovim jos jednom, iako sam i sam svestan da to nije najbolje, sobni bicikl je jedina sprava koju cu koristiti. Dakle, nemojte pricati kako je trcanje bolje, to sam i znam. U uvodnom postu sam naveo to.

Ok ali on navodi fat burn koji ti nisi nigde pomenuo?!znaci samo sere ne bi li meni pravio kontru a nema blage veze sta je bajs..iskljucivo sam pomenuo mountain u poredjenju sa sobnim i ucinkom nabacivanja kondicije koja tebi treba..nebo-zemlja..nista vise

haha ae tishina kompleksi chovek je u pravu skroz... chinjenica je da je sobni bicikl efikasnija i bezbednija sprava od regularnog, shta nije jasno!?

a ta "zenturacha" da te dokachi levom polomio bi ti glavu i ovom paceru iza tebe kichmu kao domino efekat hahah!

ma malo vishe kako si me samo provalio sherloche?

ne, samo mi je izuzetno zanimljiv ovaj internet - mesto na kome dva smeshna lika mogu bez posledica da prozivaju lika kojem nije dobro koliko je jak

ako, morate i vi negde da izbacite frustracije iz rl hahahah

[Ne_Vazim_Se];17922153:
haha ae tishina kompleksi chovek je u pravu skroz... chinjenica je da je sobni bicikl efikasnija i bezbednija sprava od regularnog, shta nije jasno!?

a ta "zenturacha" da te dokachi levom polomio bi ti glavu i ovom paceru iza tebe kichmu kao domino efekat hahah!

E vazi srce drago nam je zbog vas dvojice:cmok:bitno da je on nama bezbedan moze svasta da mu se desi na bajsu..al ipak je jak:heart:

nemam ja nishta od vasheg drago da ste doshli na svadbu i poneli po 50e min...

pa naravno da moze, moze da te udari auto na primer... a onda cesh ku*ac da trenirash posle sa nechim slomljenim... a da, zaboravio sam, vi devojchice ne morate da mislite o tome jer vi i ne trenirate hahahah!

Back