Koncentracija pažnje

gost 129086

Buduća legenda
Poruka
27.221
Da li vam se desilo mnogo puta dok usredsredite na jednu tačku rada, na primer, rad na kompu ili kol centar ili dok slušate glasnu muziku i duboko se zamislite ili obuzeti ste mišlju totalno na ulici i ne primećujete oko sebe, prosto niste čuli da vas neko zove ili svira, kada se trgnete delujete kao da ste u panici dok vam neko obraća isprva ne razumete šta kaže pa treba vam par trenutaka da dođete k sebi. :D

Elem, kako to mozak isključi sluh da ne čujete okolinu najjačeg zvučnog intenziteta i da hoćete i to bi bilo moguće kada vam glasovi sa strane zasmetaju eto poželite da se nađete u mirnom ćošu. Takođe kada jako zevate ne čujete glas svog sagovornika, dakle, vilica kada pokreće otvorenu duplju na mačji način i blokira Eustahijevu trubu tako da ne čujete ništa.

Meni se dešava dok čitam u 'dubokom transu' ništa ne čujem dok me neko zove. Da čujem i vaša iskustva. ;)
http://www.google.com/url?sa=t&rct=...4YHQBw&usg=AFQjCNHph1rHMCfLpNQPhm_uRCa6U9teeA

Meni se to redovno dešava, kad mi je pažnja skroz usresredjena na nešto, recimo skoncentrisana sam na nešto što čitam, ili gledam na TV-u isl. i totalno se u tom trenutku isključim za druge stvari.
Još imam i tu ružnu naviku da kad me u tom trenutku neko nešto pita, obavezno odgovorim sa - aha - dakle prisutna sam toliko da registrujem da neko pored mene nešto priča i da mi se obraća, ali sadržaj reči mi ne dopire do svesti. :lol:
Dešava mi se i da mi misli odlepršaju negde i što ti kažeš kao u dubokom transu, i to uglavnom dok nešto radim, recimo peglam, a misli ko zna gde ;)

To se meni desava dok na telefonu npr.kuckam poruku,i bas budem sto kazes,u dobokom transu,i tako,bez ikakvog znanja,ja prelazim ulice,doduse ne mogu da kazem,uvek imam srece i predjem na zeleno,ali desice se,kolika sam budala i na crveno da se uputim... Bas mi se cesto desava da se zanesem,i znam dosta njih sa slicnim "problemom".

Back