KONACNO,STIZU BOLJI DANI ...

Mnogi od nas,u zadnje vreme su pali u neku maglicastu paucinu depresije.Nisu mogli,da naslute,da bolji dani,ipak
moraju doci.I...polako i tiho,dolaze nam,ti bolji dani.Danas,SVI penzioneri,dobijaju jednokratnu pomoc,od u visini
pet hiljada dinara.Od Januara 2o17 dobice povecanje penzija.Prosveta,Zdravstvo,Drzavna Uprava,zaposleni u
vojsci,dobice povecanje plata.Nisu to velika povecanja.Ali,krenulo je.Svi parametri,pokazuju da Srbija,polako ide
ka ozdravljenju svoje posrnule privrede.

Svima nama,mora biti jasno,da svaki oporavak,posle naglog pada,mora da ide sporim tempom. To je nesto slicno,
kao kada se covek razboli.Bolest krece naglo,pogosava se,i kada dodje do svoje kulminacije,tada pocinje period
ozdravljenja. E naravno.taj period, u odnosu na brzi razvoj bolesti,ozdravljenje se krece,na protiv.Tok ozdravljenja,
pretstavlja dug proces i tada treba imati strpljenja,da kraj bolovanja,docekamo,u dobroj psihickoj kondiciji.

Upravo sada,mi mirne duse mozemo reci,da su najtezi trenuci,naseg ekonomskog egzodusa,uglavnom,iza nas.
Naravno,da nas cekaju jos mnogi poslovi,i jos mnogi teski zadaci su pred nama.Ali,mi smo krenuli konacno,
tom uzlaznom linijom.Mozemo sa puno optimizma reci,da je nas Drzavni brod,konacno zaplovio,pravom
marsrutom.

Većini Srba će zaista uskoro stići bolji dani.
Zato što će većina uskoro da bude van Srbije.

Baš sam danas objašnjavala Austrijancima kako je našeg premijera sramota od toga koliko mu je narodu dobro. Ljudi se krstili i levom i desnom, i gledali me saosećajno.
A jeste, zaista, meni, otkako sam zbrisala iz Srbije, sve bolje.
Kao i ostalima koji su pobegli.

Valjda zbog takvog boljitka i treba da ga bude sramota.

Ma da,tako nam dobro ide.Sve dok budemo ovce i mislimo da ovo sto se sad desava vodi na bolje,ova drzava ce padati sve nize do granice egzistencije.
Veliki AV ce nastaviti da otvara po 40 km autoputa,industrija ce propadati,narod ce skapavati
Zivot ide dalje,ali Srbija nece

:klap::klap::klap:
Bravo majstore...Retki su danas ljudi koji vide taj talas progresau Srbiji.Sve je krenulo sa mrtve tacke,polako se vidi da napredujemo,i mislim da ce iz godine u godinu biti sve bolje.
To moze da se primeni na AV i njegove bliske saradnike,njima je stvarno super...
Ali sta cemo sa ogromnom vecinom Srba koji nisu u vladajucoj manjini?
Njima taj progres o kojem pricas ne da se ne vidi,nego im je sve gore i gore,ostaju bez posla,plate su im sve manje a cene sve vise.
Svi mastaju da odu sto dalje odavde da bi mogli da prezive,i za vecinu obicnog naroda zivot je puko prezivljavanje.
E zbog tih obicnih,baci taj sendvic,osvrni se oko sebe,pricaj malo sa ljudima.....I videcs u kakav bunar upada Srbija.

....ovde važi ona kome se ne sviđa TV program ove stanice , ima daljinski , nek promeni kanal....sledstveno tome , kome se ne sviđa život u ovoj državi , ima kroz nju emigranstku maršutu , nek promeni državu - imaće tranzitni nepovratni vaučer i izbeglički karton !

Osecam se veoma srecan,sto vidim,da sam pogodio tacno,da sam dao odlicnu dijagnozu,o stanju duha ovoga naroda.Iz prilozene diskusije,
na moj post,vidim da sam potpuno u pravu.Nacija je u stanju,dosta duboke depresije,i ako opipljivih argumenata,nema za takvo stanje svoje psihe.Mislim,da je dobar deo ovoga naroda,izgubio prirodni instinkt,da prepozna uzlaznu liniju,progres kome se ova zemlja krece.
Notorna je cinjenica,da je posle dosta dugog perioda stagnacije,nasa privreda,cela nasa energija,kojom smo poceli nezaustavljivi napredak naseg
privrednog i moralnog oporavka,celog naseg bitisanja.Srbija se bukvalno zahuktava,i niko i nista,je na tom putu,nece i ne moze zaustaviti.Ipak,oni
koji to ne vide,ili im se to,ne svidja...izlazna vrata nase zemlje,sirom su otvorena,za sve one slabovoljne,zlovoljne i zlobne.Neka idu...neka idu sto
dalje,i...ne moraju nikada se ovde u svoju zemlju vrate.Mi necemo za njima plakati,ni gorke suze liti...

Poslednja izmena:

Back