KONACNO STIGAO KISELI KUPUS !

Ne mogu da verujem,kada juce svratih u "MAXI" u samom centru beograda,kad ono...divne glavice kiselog

kupusa,onako zute,odmah me podsetise na ono rajsko jelo.Kiseli kupus,sa suvom kolenicom,svinjskim mesom

od plecke,i narvno suvim crvenim paprikama.Ne znam kako neko moze daa pise o nekakvim Izborima i glupostima,

kada nam se smesi,Kiseli kupus!!! Dakle,pogledajmo recepturu: Uzeti glavicu kiselog kupusa,tezine oko kilogram

ipo.Iseci na vece kocke i slagati u siri lonac.Preko polovine isecenog kupusa,preliti dinstani praziluk sa alevom

paprikom.Redjati svinjsko meso ,iseceno na krupne kocke.opet red kupusa,pa porerdjati sest suvih crvenih paprika

Posuti sa biberom u zrnu (desetak kuglica bibera).Ponovo red kupusa,a na sve to suva dimljena rebra,ili kolenicu.i

Staviti dva listica lorbera,i sav ostatak kupusa koji je preostao.Naliti umereno vodom,i kuvati na tihoj vatri

oko cetiri sata,bez ikakvog mesanja.Ko bude jeo ovo bozansko jelo,nece mu Izbori,nikada pasti na pamet !:super:

SibirskiTigar;bt305006:

Ja'b reko najbolji. Predlažem uvođenje nagrade " blog godine " koja bi se dodjeljivala demokratskim glasanjem. Po meni, ove godine je to svakako Gledstonov blog i mislim da bi on trebao dobiti priznanje i nagradu. Time bismo čoeka dodatno osokolili, a možda bi to i u kojem drugom mediju bilo zapaženo pa bi Lord postao javna ličnost, kao što priželjkuje.

Da Kang;bt305010:
Ja'b reko najbolji. Predlažem uvođenje nagrade " blog godine " koja bi se dodjeljivala demokratskim glasanjem. Po meni, ove godine je to svakako Gledstonov blog i mislim da bi on trebao dobiti priznanje i nagradu. Time bismo čoeka dodatno osokolili, a možda bi to i u kojem drugom mediju bilo zapaženo pa bi Lord postao javna ličnost, kao što priželjkuje.

Ako postane poznat mozda ga uvedu u neki rijaliti. Zbog toga on izbegava da se mnogo eksponira jer bi tada zute novine mogle mozda o njemu da otkriju ko zna sta...bolje da je na distanci...

Poslednja izmena:
Dragi moji saplemenici.Veoma sam polaskan,sto je moja najava da zimske kulinarske "radosti" konacno pocinju.I naravno,s kojim jelom,ako ne
sa "kraljem" zimskih jela,sa Nj.V.Kiselim Kupusom obogacenim suvim rebrima,svinjskim mesom i crvenim suvim paprikama.ali,moram da naglasim
da moje iznosenje nacina kako se to cuveno jelo spravlja,nije imalo za cilj,da me vine u politicki zivot Srbije.Takodje,ni Rijaliti programi,nisu
ambijent,u kome bih se ja prijatno osecao.Dakle moram reci,da mi je jedini razlog sto propagiram odlicnu srpsku kuhinju ta,sto se prosto jezim
od uzasa,kada vidim svuda oko sebe,kako se kojom vrstom hrane,odrzavaju u zivotu mlade generacije.Muka mi je,kada u kasna popodneva
vidim te jadne devojke i mladice,kako "rucaju" neke jadne i zalosne pice,"zalivajuci"sve to,coca-colom.Pa zar je to rucak? Pa zar je to zivot?
Eto zbog tih jadnicaka,koji nikada nisu okusili pravo jelo,koji barene spagete,suprostavljaju kiselom kupusu,sarmama,djuvecima...uzas,uzas,uzas !!!

SibirskiTigar;bt305017:
on izbegava da se mnogo eksponira jer bi tada zute novine mogle mozda o njemu da otkriju ko zna sta....

ne vjerujem da bi išta mogle naći...

mislim da u stvari malo ljudi shvaća Lordovu genijalnost. Za mene je neprikosnoveni car na ovom forumu/blogu, a osim toga i učitelj...
pazi samo naslov ove teme, kakav zen...malo tko to može dosegnuti, kažem vam, malo tko...
Lorde - care
:worth:

Skoro sam na meniju jedne poznate kafane u koje svraćaju političari
našao jelo koje je dovitljivi gazda prozvao "Piletina za mlade političare".
U prvom trenutku sam bio šokiran a onda sam shvatio da je ovo gazdina
sprdnaj na zdravu ishranu koju novopečeni u društvu starlete često naručuju. :)

Back