Konacno prihvatam...

Mali čičak

Stara legenda
Poruka
77.633
Kad ste prihvatile sebe?

Bas onakvom kakve jeste, sa svim manama i vrlinama... kad se desio taj momenat kad ste stale ispred ogledala i pomislile Ovo sam ja, i volim sebe, svaki detalj. Kad ste sele i razmislile same sa sobom i prihvatile svoje stavove?

Da li i dalje imate neke nesigurnosti? Komplekse? Da li se neceg stidite?
Da li sakrivate salo na stomaku, celulit, krivite se na slikama da ispadnete bolje?
Ako je tako, zasto to radite? Kome?

Inspiraciju mi dade jedna drugarica na fb, koja od kad znam za nju ima kompleks sto je debela, i za sve ove godine na fb, nema nijednu sliku gde se vidi cela, samo lice. Stalno se pokriva, sakriva... a ima 30 godina. To je vec ozbiljan problem... pitam se zasto i cega se stidi...

Себе као личност прихватам а неке мање лепе делове тела успешно прекривам. Нисам луда да их истичем.

Човек са годинама (бар ако је о мени реч) постаје отпоран на туђе мишљење. Кад се десило? Немам појма али у сваком случају после тридесете.

Poslednja izmena od moderatora:
Себе прихватам а неке мање лепе делове тела успешно прекривам. Нисам луда да их истичем.

Ok.
To je cak kultura.

Ali celu sebe potisnuti, zasto?
Cak i kad nije imala viska, mozda koji kg vise, imala je kompleks.
Ona npr.nikad u zivotu nije obukla kratku majicu itd... a mogla je... itekako...
i sad kad vidim... sokira me...

Da imam rogove, do sad bi se valjda prihvatila

Inspiraciju mi dade jedna drugarica na fb, koja od kad znam za nju ima kompleks sto je debela, i za sve ove godine na fb, nema nijednu sliku gde se vidi cela, samo lice. Stalno se pokriva, sakriva... a ima 30 godina. To je vec ozbiljan problem... pitam se zasto i cega se stidi...

Čičak, pa ti imaš 30 god, stalno lepiš balone na facu, a neki kažu i da si Debeli Čičak :lol:

Ја размишљам и о неким другим стварима.

Имам комшиницу, мало старију од мене, разведена, живи са мајком и сином студентом.

Нигде не иде сама, стиди се јер мисли да јој на челу пише САМА, како ми је једном признала.

Не прихвата себе такву каква је, очигледно.

Nemojte dozvoliti da marketinski sibicari manipulisu vama.

Ako nesto ne mozete da popravite na sebi - ne optercujte se time.
Popravljajte ono sto mozete...sa razumnom dozom optimizma naravno.
Optimizam je vera...a vera je neophodna za zivot koliko i vazduh.
Sad vam je jasno zasto depresivci tesko disu?

Kad ste prihvatile sebe?

Bas onakvom kakve jeste, sa svim manama i vrlinama... kad se desio taj momenat kad ste stale ispred ogledala i pomislile Ovo sam ja, i volim sebe, svaki detalj. Kad ste sele i razmislile same sa sobom i prihvatile svoje stavove?

Da li i dalje imate neke nesigurnosti? Komplekse? Da li se neceg stidite?
Da li sakrivate salo na stomaku, celulit, krivite se na slikama da ispadnete bolje?
Ako je tako, zasto to radite? Kome?

...pa to mora neko stucan da resava....svasta ja razumem da svi imamo neke mane, koje bas ne volimo da isticemo, ali da se krijemo i stidimo sebe je glupost totalna...a ima tu i do
porodice, vaspitanja, muza, svekrve i okoline...i kako to sve utice na neku osobu...neki su podlozni za lecenje tudjih kompleksa....a opet neki zive za to na nekom "nabiju komplex"
kao da je njima lakse zbog toga....ljudi su cudna sorta...
..nemam problem sa samom sobom, nikad nisam ni imala...posebno ne do u mladjim danima, sve sto se moglo nositi, na ulici i sto nije moglo da me dovede u situaciju da me policija
privede zbog nepristojnog odevanja obukla sam i obula...dan danas mi je milo sto sam to tad radila, jer je tad bilo i vreme za te ludorije....vremenom me prolazilo, jer nije ni primereno
sve nositi u svim zivotnim dobima...svako doba ima izuzetke koje samo to neko vreme moze i da ih istolerise...

...sad je druga situacija u mom slucaju, ali svoju manu mogu bar za sad da prikrijem, ne zato sto je mene stid, vec zato sto je to bolje za mene iz zdravstvenih i sigurnosnih razloga...

...to sto se izgleda tice...inace sam se uvek sa sobom najbolje slagala...to ti je kod jedinica u vecin islucajeva tako, naviknes da si sama pa se sama sa sobom i najbolje slazes...nisi
valjda luda da sebi trazis mane :)

Ја размишљам и о неким другим стварима.

Имам комшиницу, мало старију од мене, разведена, живи са мајком и сином студентом.

Нигде не иде сама, стиди се јер мисли да јој на челу пише САМА, како ми је једном признала.

Не прихвата себе такву каква је, очигледно.

...kad joj toliko smeta sto je sama sto se ne uda ili ne nadje nekog partnera...ono bar da setaju zajedno da vidi komsiluk da ipak nije sama :roll:
....meni je to nesvhatljivo poptuno....prvo me zabole bas sta ko misli i da li uopste nesto misli, drugo najbitnije mi je kako se ja sama sa sobom
osecam, a osecam se super...ono volim da se druzim i setam sa drugaricama...ali mi taj neko ne fali uopste i ni jednog momenta nisam zazalila
sto je to tako...naprotiv....moj zivot je samo moj...

...kad joj toliko smeta sto je sama sto se ne uda ili ne nadje nekog partnera...ono bar da setaju zajedno da vidi komsiluk da ipak nije sama :roll:
....meni je to nesvhatljivo poptuno....prvo me zabole bas sta ko misli i da li uopste nesto misli, drugo najbitnije mi je kako se ja sama sa sobom
osecam, a osecam se super...ono volim da se druzim i setam sa drugaricama...ali mi taj neko ne fali uopste i ni jednog momenta nisam zazalila

:hahaha:
Ipak volis da se pohvalis a?

И мени је то несхватљиво, матора жена а има тај комплекс. Људи се јако разликују, оно што је за тебе ништа, за другог је немогућ подухват.

:hahaha:
Ipak volis da se pohvalis a?

...cime da se pohvalim?

....citaj bolje napisano:ok:

- - - - - - - - - -

И мени је то несхватљиво, матора жена а има тај комплекс. Људи се јако разликују, оно што је за тебе ништа, за другог је немогућ подухват.

...da istina razlikujemo se, ali eto joj penzionerskih klubova pa neka se druzi, ja vidjam ove nase ovde iz naselja pa sve setaju dvoje po dvoje ko skolarci...meni muka od toga.."samo mi
fali neki krkljivi deda" prosto sam luda za tim ne znam sta bi od muke :rotf: nikad ja to razumeti necu....

..imam ja jednu komsinicu koja masta (ima 68 godina) da nadje nekog sa kim ce da se drzi za ruku i seta da je svi vide, i da ima kome da kuva :pljus: daleko bilo....

...cime da se pohvalim?

....citaj bolje napisano:ok:

- - - - - - - - - -

...da istina razlikujemo se, ali eto joj penzionerskih klubova pa neka se druzi, ja vidjam ove nase ovde iz naselja pa sve setaju dvoje po dvoje ko skolarci...meni muka od toga.."samo mi
fali neki krkljivi deda" prosto sam luda za tim ne znam sta bi od muke :rotf: nikad ja to razumeti necu....

..imam ja jednu komsinicu koja masta (ima 68 godina) da nadje nekog sa kim ce da se drzi za ruku i seta da je svi vide, i da ima kome da kuva :pljus: daleko bilo....

Zdravo je imati nekoga koga volis. Ko ti je drag.
Ljubav leci i podmladjuje.

Pa baš cool.
Ona kuva i kroz prozor kuhinje gleda svog čiču na parkingu kako šmirgla Stojadina iz '83-ce.

Posle zajedno ručak, spavanjac u dovojenim sobama ( jer baba 'rče) a uveče šetnja i Dnevnik 2.

Ali šta noću rade ne želim ni da zamišljam :confused:

Zdravo je imati nekoga koga volis. Ko ti je drag.
Ljubav leci i podmladjuje.

...jasta, samo sto se nece podmladiti u 69-oj godini....:rotf:
...ma idi bezi kakva crna ljubav u tim godinama, ajde moze biti nekog postovanja, prijateljstva, ali ljubavi nema sanse...to sto neki odlepe u tim godinama se ne radi
o ljubavi, vec o tome da im fali neko jer se plase samoce....a to se resava na neki drugi nacin, a ne da dovuces nekog starca u kucu....sacuvajmeboze....

- - - - - - - - - -

Pa baš cool.
Ona kuva i kroz prozor kuhinje gleda svog čiču na parkingu kako šmirgla Stojadina iz '83-ce.

Posle zajedno ručak, spavanjac u dovojenim sobama ( jer baba 'rče) a uveče šetnja i Dnevnik 2.

Ali šta noću rade ne želim ni da zamišljam :confused:

...ma boUzanstveno, da boUzanstvenije ne moze biti.....ludilo mozga ali za to ima druga terapija...

...jasta, samo sto se nece podmladiti u 69-oj godini....:rotf:
...ma idi bezi kakva crna ljubav u tim godinama, ajde moze biti nekog postovanja, prijateljstva, ali ljubavi nema sanse...to sto neki odlepe u tim godinama se ne radi
o ljubavi, vec o tome da im fali neko jer se plase samoce....a to se resava na neki drugi nacin, a ne da dovuces nekog starca u kucu....sacuvajmeboze....

- - - - - - - - - -

...ma boUzanstveno, da boUzanstvenije ne moze biti.....ludilo mozga ali za to ima druga terapija...

<opusti se i uzivaj. kao da imas 18.
Nista nema ruznog u tome.
Prijateljstvo je divna stvar.

Poslednja izmena:
Pretty women wonder where my secret lies.
I’m not cute or built to suit a fashion model’s size
But when I start to tell them,
They think I’m telling lies.
I say,
It’s in the reach of my arms,
The span of my hips,
The stride of my step,
The curl of my lips.
I’m a woman
Phenomenally.
Phenomenal woman,
That’s me.

I walk into a room
Just as cool as you please,
And to a man,
The fellows stand or
Fall down on their knees.
Then they swarm around me,
A hive of honey bees.
I say,
It’s the fire in my eyes,
And the flash of my teeth,
The swing in my waist,
And the joy in my feet.
I’m a woman
Phenomenally.

Phenomenal woman,
That’s me.

Men themselves have wondered
What they see in me.
They try so much
But they can’t touch
My inner mystery.
When I try to show them,
They say they still can’t see.
I say,
It’s in the arch of my back,
The sun of my smile,
The ride of my breasts,
The grace of my style.
I’m a woman
Phenomenally.
Phenomenal woman,
That’s me.

Now you understand
Just why my head’s not bowed.
I don’t shout or jump about
Or have to talk real loud.
When you see me passing,
It ought to make you proud.
I say,
It’s in the click of my heels,
The bend of my hair,
the palm of my hand,
The need for my care.
’Cause I’m a woman
Phenomenally.
Phenomenal woman,
That’s me.

- - - - - - - - - -

Mislim da se vecina zena oseti tako posle 30...

Back