KONACNO...PRESLI SMO RUBIKON !

To da nam je dobar deo adolescenata,vaspitno zapusten,to nam je dobro poznato.Ono sto rade "navijaci" nasih
eminentnih Klubova,"Zvezde" i "partizana",to je do sada bilo necuveno lose.Preko svega se cutke prelazilo,sa
opravdanjem,da je to mladalacki bunt.Medjutim,to nije ni iz bliza tako.Dobar deo tih mladih ljudi,pokazuje u svim
tim "sportskim" nastupima,veliku bestijalnost,krvozednost,i napasnost,kojoj jetrebalo odavno,stati za "vrat".

Nazalost,u Upravama tih sportskih giganata,nalaze se eminentni politicari,pa niko nece da se "opece" o njihov
pogubni uticaj.Beogradskim ulicama,po celu noc salabazaju Klinci i Klinceze,koji bi da je reda,trebalo uveliko da
spavaju,a ne da do zore senluce po beogradskim ulicama,bez ikakve kontrole,kako roditelja,tako i Drustva u celini.

E,to i takvo ponasanje,konacno je kulminiralo.Pre neki dan,sesnaestogodisnje "dete" (inace kik bokser) razvalilo
je samarcinu svojoj Profesorki,usred casa,u jednoj Srednjoj skoli.Kako novine javise,doticno "dete" se kladilo sa
svojim vrsnjacima,da ce za 3O Evra,ustati usred casa,prici profesorki,i zaviliciti joj samarcinu ! I...Receno ucinjeno.
Zaista je ustao,i uradio to,u sta se opkladio.

DRustvo.MI,Zajednica,i preko toga je presla.Pa "dete" je za boga miloga.! Pa ne moze se "detetu" suditi.I...stvari
idu dalje...Par dana nakon tog incidenta,u Novom Sadu,dva decaka od dvanaest godina i jedan od trinaest,pale
dvojicu penzionera,koji su lezali u nekom napustenom dvoristu,kao ljudi bez krova nad glavom.Sve se desava
u cetiri sata nocu,opet "deca",koja lutaju gradskim ulicama,trazeci avanture.Pale dvojicu starih ljudi.Jedan se spasava,drugi je izgoreo do smrti.!!! Pitam se,gde je dno u nasen Drustvu.Dokle cemo okretati glave od ovakvih
problema.Da imamo razvijen socijalni program,ova deca ne vi ubijala odrasle ljude,vec bi bila smstena u za to
odredjena prihvatilista za napustenu decu.Takodje,da imamo Domove,za stare i iznemogle gradjane,koji su luzeri,
ova dva coveka,ne bi spavala na ulici,vec bi takodje bili zbrinuti,u domu za napustene i stare ljude.:dash:

....prošli smo mi kroz dno , poštovani Lorde , onda kad je srpski obilić sve pizd'arao sa skupštinske govornice , a najveći sveznajući današnji patriota tražio sto glava za jednu takvu - arkanizovanu....došao rogonja po svoje.....i šta tu ima da se menja....zapališ čoveka i nikom ništa....kažeš zezao si se i oni ti daju pratnju do kuće , advokatsku besplatnu zaštitu i tako to......uzgred , kažu da je šamardžija lepo vaspitano dete , iz fine porodice , koja sprovodi red , mir i pravdu u državi....sve jedno , idemo u evropu , tamo toga nema !.....

mizaca;bt297537:
Kloniti se takvih situacija.A svugdje ima nasilja.Cak i u tom civilizovanom zapadu.Samo sto njima to nije udarna vijest......

Nije možda udarna vest, ali zato imaju mehanizme kazne ili nadgledanja osoba sklonim incidentima. Ovaj klinac koji pali ljude po ulicama iz čiste obesti, morao bi, dok je živ, mesečno da se javlja svom socijalnom radniku i to bi mu stajalo u CV-u, nekom ličnom kartonu ili dokumentu... Ovaj naš bestijalnik se u lice iskezi sistemu i... odšeta kući.

Uz ovakav sistem, mi jednostavno moramo propasti (i nestati sa lica zemlje). A tako je možda i bolje.

Poslednja izmena:
.....ma nema veze - nema da brinemo.....mi u evropu nećemo ući bar za pola veka.....nije da oni neće nas.....jok more....neće naši tirjani da nas puste , jer tamo neće moći da imaju totalnu vlast nad nama , nit će moći svojim bolesnim , primitivnim i razbojničkim umovima da imaju pristup vlasti.....oću reći , moraće da se menjaju iz korena.....da se recikliraju , ribaju i stiroporišu.....a takve transformacije su bolne....prebolne....taj duševni bol i te patnje , svakominutne , ne prestaju....pa pogledajte šta se dešava sa komunistima , slobistima , šešeljistima , dosmanlijama.....to malo reciglažne glume koji bol duševni im proizvodi.....ludilo sestre i braćo....i zbog tog ludila jok najo , nema da idemo u evropu....

...evo G-din Lord poziva nas u kolektivne promene.....i ja pitam sve nas : šta u sebi treba da menja čovek - pošten , častan , dostojanstven - jednom rečju čovcečan ; običan čovek , koji trpi tirjane decenijama , njihove pljačke i poniženja - genocid....šta takav u sebi da menja , da se evropizuje....da počne da muljači , laže , krade , pljačka - a pritom priča kako je patriota humanista !?.....onda , svak to zna , moraće da se razčoveči i postane političar - kao ovi iz bivše YU-ge.......a častan čovek to neće sebi , makar suvo zlato dobijao.......konačno ni evropa neće takve , razčovečene......ima ih ona i za izvoz......dakle , nemamo mi šta da menjamo....možda možemo da budemo revolucionarniji , jer sva uslovljavanja evropska odnose se na našu elitu.....sve što bi evropa da kod nas nastupi , šteti našoj eliti....nebi evropa da menja radnike i njihove karaktere....uvek su naši radnici dobro došli u evropi......mebnjala bi naše kriminalce , ratne profitere , političke razbojnike - jednom rečju elitu koja ima svu vlast....taj lepi naš svet - VIP ( u nas viđen i poštovan - onoliko ).....

....a ovi što prođoše Rubikon , srećan im put !.......jarani od društveno političke evolucije i reciklaže nema ništa ljudskog.....samo revolucija srbina spašava- ne pljačka još jedna u nizu , da se razumemo .....već REVOLUCIJA.......i to na svim poljima , pa i na prosvetiteljskom !

Da smo mi,kao Nacija,u velikom problemu,jesmo ! Ali,za razliku od mnogo postovanog Loncara,ja ne smatram revolucionarni put,kao zaista pravi.
Mislim da treba mirno i razlozno,da sagledamo nasu situaciju,i bez podizanja tenzija,da krenemo u kulturoloski i civivilizacijski preobrazaj celokupnog
drustvenog uredjenja.Da bi to postigli,na potpuno bezbolan nacin,potrebno je,da svako od nas,poradi na promeni na bolje,svoje sopstvene licnosti.
Ako se svako od nas,promeni na bolje,onda ce i celo nase Drustvo,takodje ,automatski,da se promeni u celini.ono sto je u celoj ovoj stvari,veoma
vazno,taj nas preobrazaj,ne kosta nista.Ne treba nikakvih novcanih ulaganja.Treba samo malo da se napregnemo,da pogledamo kako se ponasaju
nase zapadne komsije,i da to,primenimo i mi kod nas.Nije tesko,ne kosta nista...pa sto,da ne pokusamo...

.....Lorde , evolutivne promene vode ka raspadanju , razgradnji i uništenju.....to su zakoni stvaranja....svako stvoreno doživi svoje savršenstvo , a onda lagano doživljava kolaps , urušava se u sebe , propada i izčiljuje....u evoluciji nema samorađanja , reinkarniranog obnavljanja.....posmatraj svet oko sebe - kosmos.......pa tako biva i u duhovnoj sveri......
....evolucijom lukav postaje još lukaviji......perfidan još perfidniji......zao postaje još zlobniji.....čovekomrzac postaje đavo - samo dobro sakrit......današnji narodnjaci evoluirali su narodnjake.......baš onako kao što zmija menja kožu.......a zmijče venja kožu , po evolutivnim zakonima , jer raste u zmijurinu - teži svom savršenstvu !

.....veliki prasak je revolutivni događaj.....ništavilo je pretvorio postojanje ---- kužiš stari moj........

...i pošto se ježiš od REVOLUCIJA , odmah da znaš da ruski crveni oktobar nije bio revolucija - već evolucija tog društvenog sistema , pa i ljudi u njemu....svako nasilje , pa i nasilno preuzimanje vlasti u krvavoj borbi nije revolucija , već evolucija.....građansko ratovanje je evolutivni tok.....svet , a kad kažem svet , mislim na ljude - oću reći čovečanstvi još nije videlo revoluciju u društvenim odnosima i promene koje iz nje slede......

....revolutivne promene su bile kad je zemlja od goleti postala meka svakakvog života iz koga smo se i mi izrodili - oću reći , da revolucijom nastaju takve večne promene koje u svakom svom segmentu , u svakom trenutku u vremenu i prostoru obezbeđuju boljitak za živote u bilo kom obliku......a to znači uvek se rađa novo i novo - bolje i savršenije.......

....za nove i savršenije odnose u drštvu trebaju novi i savršeniji ljudi - tu reciklaža evolutivna ne pomaže.....prečani kažu da ne biva pite od g'vana - ma koliko ih prao i ukrašavao......

....ma džaba ja krečim........idite vi u EU , povedite sve evolutivne ljudine , srećan vam put....ako vam je EU mala , tu je bratska Rusija , KIna , Turska , Arabija , Iran ........kad pomenu irance , ovu lepoticu što predsedava skupštinom , ona je poznata po evolutivnim promenama , nju ostavite u iransku čaršiju , stvarno mnogo joj lepo stoji njihova tradicionalna nošnja....slika i prilika evolutivnog čoveka , koga traži novo vreme :
dru-04-Maja%20Gojkovic_620x0.jpg

Nisam razumeo tvoje objasnjenje,precasni kolega Loncar,koje se tice monahinje na slici.Ne znam koja je to monahinja,ali verovatno,neka iz
nekog naseg poznatog Manastira.Iz Hilandara sigurno nije,jer tamo,zenska noga krociti nesme (kakva glupost).Ali sto se tice tvoga tako strasnog
zagovaranja revolucionarnog puta.Tu si zaista napravio kardinalnu gresku.Stavio si znak jednakosti,na Evoluciju i Revoluciju.Evolucija,to je
drustveni preobrazaj,koji se postize postepeno.Revolucija pak.OBAVEZNO podrazumeva promene i ubijanja,krv i nasilje.Naj energicnije sam
protiv svakog revolucionarnog pokusaja,da se drustvena stvarnost menja.Revolucije su prevazidjene i kulturoloski nezamislive u danasnje
savremeno vreme.Ti postovani,imas dosta arhaicnih resenja,za sve probleme,i ne uklapas se u nas danasnji,dinamican razvoj,u kome se nasa
zemlja sada nalazi.Znam da si dobronameran,ali osamnaesti vek,kola tvojim mislima.Moras malo da krenes u progres.Ti to mozes,siguran sam.

Poslednja izmena:
....ja se izvinjavam - mnogo se poštovani Lorde izvinjavam Vašoj Uzornosti......nisam ja izjednačio evoluciju i revoluciju.....taman posla.....revoluciju , pojmovno , pa onda i društveno , treba usaglasiti sa savremenom intelektualnom razinom koja stremi ideji očovečenja....prevedeno na jezik bukvalista , čovek budućnosti nije životinja , već intelektualno mudro , duhovno biće....oću reći on ne ubija nit uživa u takozvanom puštanju životnih tekućina bilo kom živom obliku slobodnom u prirodi ( već se bavi humanom proizvodnjom hrane - nije lovac , drvoseča a ponajmanje glavoseča ) - taj ti živi u saglasju sa prirodom.....a to znači da ništake , zločince , kriminalce , muljatore , falsifikatore , parazite i barabe , kao i sav ostali šljam , lepo izoluje ( recimo na zemaljske polove ) pa nek žive po svom karakternom ustrojstvu ; pa tako bez njih pošteni , časni i čovekoljubivi žive svoj zemaljski život.......a to znači nema evojucije zla....ne možeš zmiju da prevaspitaš i pretvoriš u sunčev zrak - ona menja kožu da poraste u još veću i opakiju otrovnicu sa više otrova.....i šta sam ja tu pomešao , pobrkao i zjednačio......

......čovek od zla ne može se osloboditi istim sredstvima i metodama koje su ga robom učinile.....ne treba da prlja ruke.....zato treba da se izuzme i zlo lokalizuje i ograniči !...to je društvena revolucija !

Back