Коначан договор: Влада СНС-СПС-УРС

• Začetnik teme Začetnik teme DJM
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

DJM

Poznat
Poruka
8.536
Влада Српске напредне странке, Социјалистичке партије Србије и Уједињених региона је договорена, а лидер социјалиста Ивица Дачић сутра ће од председника Србије Томислава Николића затражити мандат за састав нове владе, сазнаје „Блиц“.

254952_nikolic-dacic-02-foto-blic-emil-conkic_f.jpg

Дачић прихватио Николићеву понуду

Овим ће бити стављена тачка на готово двомесечне преговоре након ђурђевданских избора. Иако је након парламентарних избора изгледало као извесно да владу формирају ДС и СПС све се променило након другог круга председничких избора на којима је Николић победио Бориса Тадића.

Лидери ових странака покушали су поново да договоре формирање владе, али ствар се отегла јер СПС није прихватао ЛДП као трећег партнера у влади нити да се влада формира са странкама мањина, те посланицима СВМ, СПО, Маје Гојковић, двоје посланика са листе ЛДП - Захаријем Трнавчевићем и Ранком Савић.

Са друге стране, демократе нису желеле Регионе за партнера након лошег искуства у претходној влади.

Након што су Дачић и Млађан Динкић договорили заједнички наступ у преговорима почели су и њихови први разговори са челницима напредњака. Како "Блиц" сазнаје, пре две недеље, још 11. јуна начелно је договорено да СНС, СПС и УРС уђу у коалицију, преговори су интезивирани последњих дана, а прексиноћ се се срели Дачић и в.д. председника СНС Александар Вучић како би договорили још неке појединости.

Наша сазнања потврдио је синоћ председник Србије Томислав Николић који је за РТС рекао да очекује "колико већ сутра" да лидер социјалиста Ивица Дачић затражи од њега мандат за састав владе.

- Мислим да су се у мом одсуству ствари развијале брзо и да постоје наговештаји како би Дачић могао да дође да ми пружи доказе да је формирана скупштинска већина и да затражи мандат за формирање владе. Тако сада ствари стоје како сам обавештен, али како чекам ја, тако сачекајте и ви - рекао је Николић.

Он каже да је то добро зато што би свако друго одуговлачење значило бескрајно много лошег и губитак времена којег Србија има јако мало. Председник Србије је навео да он од нове Владе очекује да омогући људима да раде уз непрекидну бригу за безбедност и да се Србија правно и по уређености приближи Европској унији.

Упитан хоће ли напредњаци водити будућу владу, Николић је одговорио да не зна и да је то "питање за напредњаке".

Осим премијерског места и позиције министра полиције (Дачић), СПС-у би требало да припадну и образовање (Жарко Обрадовић), здравство (Славица Ђукић Дејановић), Јоргованка Табаковић (СНС) би била потпредседница владе, а напредњацима би припали и министарства правде и одбране.

Региони би за себе присвојили економске ресоре, те локалну самоуправу и министарство регионалног развоја, а у фотеље би сели Млађан Динкић, Сузана Грубјешић, Верица Калановић.

Извор: Блиц

--------------------------------------------------

Толико времена да бисмо видели оно што већ одавно знамо... Ех...

Ta Vlada će biti upamćena po štetočinstvu jednakom onom koje je činila i prethodna Vlada s tim što će Dačić dobiti dodatna ovlašćenja za štetočinstvo.

Vlada sa Dačićem na čelu je sekira za Srbiju odnosno nastavak zaduživanja i selektivna kupovina socijalnog mira bez ikakve jasne i ozbiljne zamisli kuda sa zemljom dalje.

A oni će se za sebe već snaći. Zapravo već su se snašli a ono što pretiče meću u zamrzivač.

• Podržavam
Reactions: 27E
ja ne shvatam kako ce u vladu sa covekom kome vec cetiri godine unazad kroje zatvorsko odelo? msm, nikolic vs dinkic. al hajde, toma diploma je to, usao bi u dil i sa crnim djavolom :lol:

Protivprirodni politički blud.

Posle ovoga gejeve niko više neće uzimati za ozbiljno.

Srbi će ubrzo shvatiti da postoje i mnogo gori oblici izopačenosti.

ja ne shvatam kako ce u vladu sa covekom kome vec cetiri godine unazad kroje zatvorsko odelo? msm, nikolic vs dinkic. al hajde, toma diploma je to, usao bi u dil i sa crnim djavolom :lol:

Пих,
па до јуче се клео у кума који му је оставијо странку и идеологију на поверње а види га данас?:)

iskreno se nadam da se ne radi o sarkazmu vec da su cestitke iskrene.
barem od tebe ne ocekujem razocaranje jer si u protekla dva meseca ispisala nekoliko hiljada postova o "velikoj koaliciji".
cak ti ni nojkic nije bio ravan.
ali eto, od koga je...
:lol:

Ne razumem baš,

ali ako neko misli da će Vladu stvarno formirati ova trojica,

grdno se vara.

Back