Komunisticka podvala

• Začetnik teme Začetnik teme BG5
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

BG5

Veoma poznat
Poruka
11.580
Komunisti su dosadili vise sa njihovom tvrdnjom da se Jugoslavija posle Drugog svetskog rata mnogo brze razvijala sto industrijalizacije i urbanizacije tice. Ja njih pitam sledece:

Zasto se Grcka posle Drugog svetskog rata daleko brze razvijala nego pre rata?

Komunisti su dosadili vise sa njihovom tvrdnjom da se Jugoslavija posle Drugog svetskog rata mnogo brze razvijala sto industrijalizacije i urbanizacije tice. Ja njih pitam sledece:

Kakva podvala? Jugoslavija je do 1945 bila ruralno raspala agrarno korumpirana "država" kao što je Srbija danas. Prepuna stranih firmi i stranih špijuna.

Pa da zato se i kaže "dužan ko Grčka" dok je Srbija kao i sve zemlje bivše Jogoslavije skupila dug posle raspada SFRJ i rasprodaje narodne imovine. Šta je to Grčka imala osim hrane i turizma?

- - - - - - - - - -

Nego, ko sagradi nolki BG sone strane Save?

Grci i Italijani

Privreda SFRJ

brendovi.jpg

Privreda Grčke

Olives2.jpg

Pa da zato se i kaže "dužan ko Grčka"

Opet komunisticka podvala. Godine 1980. (kada je umro Broz) zaduzenost Grcke je bila 9.4 a Jugoslavije 18.5. miljarde dolara.

Opet komunisticka podvala. Uporedi ti prvo Jugoslaviju i Grcku kakve su bile pre rata pa onda stanje tih zemalja uporedi kakvo je bilo 1980. godine.

Prema podacima koje navodi Dragomir S. Zlatanović ("Formiranje ekonomskih cena i dispariteti u privredi Jugoslavije 1939-1996, Beograd, 1999), Grčka je 1939. godine imala društveni proizvod, prema kupovnoj snazi, od 68 (ondašnjih) dolara per capita, a Jugoslavija 76 dolara. Dakle, Jugosloveni su bili bogatiji i vredniji od Grka. U godini Brozove smrti, 1980, Jugosloveni su imali po glavi 3670 dolara kupovne snage društvenog proizvoda, a Grci su već bili bogatiji, sa 4567 dolara.

Nego, ko sagradi nolki BG sone strane Save?

Pa seljaci došli na BG močvaru da budu panduri i vojna lica jer je to lakši posao neg da kopaš po njivu
Uči sine školu da se ne mučiš po zemlji, bolje da se znojiš po kancelariji
Oni su ti tamo na NBGD totalno fensi i trendi, imaju kineski buvljak nadri modu i razjebane drvene roletne
Valjda još uvek misle da to pripada stambenom pa da im besplatno zamene...

- - - - - - - - - -

Rusiju je unakazio !

Njima ni monarhija nije valjala...
Valjda je problem što se kaže - LJUDSKI FAKTOR
tačnije škart

"Sloboda očigledno nije umela da peva" Ništa tu u SFRJ nije bilo normalno, počevši od precednika države

To da ti država da posao za neodredjeno i stambenu jedinicu a ti da se zajebavaš to zaista nije normalno.
Još da kažeš da ti pripada penzija koju ni kralj nije delio a svi radili...
Na svu sreću pa je SFRJ pukla, sad prika moj rešavaj stambeno i penziju kako znaš
Roditelji će ti capnu a ti vidi ko će te zaposli posle 45-te ili 50-te, za najmanju penziju treba 15 godina radnog staža
To ti dodje oko 9.000 samo za komunalije a za leba se snadji
Ali privatnik neće da te zaposli ako tražiš Ugovor o radu iako će se ophodi kao da imate Ugovor
Uostalom ako ti nećeš ima ko oće a i taman došli sa sela od 20 i 30 godina... a ti napucao 50... i još izvoljevaš...

Ne može to svako da ima
Odbijaj od plate kao na zapadu
Ne pomaže što si krezub a grlat laktaroš, banka ne trpi galamu kad uzimaš kredu za gajbu...
to moglo samo u SFRJ... daj mu stan da ne arlauče po krugu firme...
Još uvek je javna tajna da je moj komšija zapalio trošnu baraku kada je čuo da firma novu zgradu gradi za radnike a ne za opštinare.
Požar je ostao nerasvetljen a komšija dobio gajbu.
Odma je stavio kamere i svelosne senzore da mu neko ne naudi...
Bio je on daleko ispred svog vremena sve kao u Njemačku...

Poslednja izmena:
Dobro je što je SFRJ pukla
Iako se stambene jedinice nisu mogle nasledjivati po zakonu jer su stanovi pripadali firmi
ipak kad se jednom udje a radnik premine odma se jave u kadrovsku službu prvo koleno sa suprugom
još ako imaju nameštaj unutra i malu decu odma se administrativno menja vlasnik stambene jedinice na prvo koleno, adresa ista a na sudu danas nedokazivo jer najčešće tih firmi više nema

to je ono što se otkupljivalo za 100 DEM kod Slobe a mnogi misle da će uvaliti po ceni kvadrata novogradnje kad dodje momenat
brate totalno nenormalan sistem vrednosti

Poslednja izmena:
Ako nekom smeta komentar nek prijavi slobodno...
Mene Tito zajebo što je umro dok sam bio mali pa nisam dobio poso za stalno ni stambenu jedinicu
Pu kako me zajebo

a ako je ubijo one što bi da vode državu ovako kako e danas vode i neka je...
izgleda ih bilo više od 100.000

al ja sam na veću štetu...

To da ti država da posao za neodredjeno i stambenu jedinicu a ti da se zajebavaš to zaista nije normalno.
Još da kažeš da ti pripada penzija koju ni kralj nije delio a svi radili...
Na svu sreću pa je SFRJ pukla, sad prika moj rešavaj stambeno i penziju kako znaš
Roditelji će ti capnu a ti vidi ko će te zaposli posle 45-te ili 50-te, za najmanju penziju treba 15 godina radnog staža
To ti dodje oko 9.000 samo za komunalije a za leba se snadji
Ali privatnik neće da te zaposli ako tražiš Ugovor o radu iako će se ophodi kao da imate Ugovor
Uostalom ako ti nećeš ima ko oće a i taman došli sa sela od 20 i 30 godina... a ti napucao 50... i još izvoljevaš...

Ne može to svako da ima
Odbijaj od plate kao na zapadu
Ne pomaže što si krezub a grlat laktaroš, banka ne trpi galamu kad uzimaš kredu za gajbu...
to moglo samo u SFRJ... daj mu stan da ne arlauče po krugu firme...
Još uvek je javna tajna da je moj komšija zapalio trošnu baraku kada je čuo da firma novu zgradu gradi za radnike a ne za opštinare.
Požar je ostao nerasvetljen a komšija dobio gajbu.
Odma je stavio kamere i svelosne senzore da mu neko ne naudi...
Bio je on daleko ispred svog vremena sve kao u Njemačku...

Sve ove "greške" što ste naveli imao bi ja još puno da navedem jer nisam bio mali kada je Tito umro.U svakom slučaju mogu Vam dati srebrnu medalju za kometar a neko ko je stariji i pamti više komenter upotpuni sa ovim "greškama" onda dobijete zlatnu.

Грци су бежали од комунизма али сада им је на изборима главни фаворит радикална левица, изгледа да ће први бежати и од америчке демократије...

Грци су бежали од комунизма али сада им је на изборима главни фаворит радикална левица, изгледа да ће први бежати и од америчке демократије...

Skreces sa teme.

Tema je zasto se Jugoslavija posle Drugog svetskog rata mnogo brze razvijala nego pre Drugog svetskog rata.

Back