Комунисти и Комуњаре

Да, ти причаш о комуњарама
Комуниста на власти нема од увођења самоуправљања. У принципу од 1955 више нема комуниста, а завршно са Брионским пленумом, комуњаре преузимају.

JA koji poznajem neke stare komuniste,kazem da u zivotu nisam sreo bolje i postenije ljude,zato ih cesce i branim.....ljudi mesaju pojmove.....ljudi su danas BUDALE

Komunisti su se pod maskom "borbe protiv okupatora" borili za vlast. Koliko je Srba u toj njihovoj borbi stradalo je za njih bilo nebitno. Tito nije bio Srbin ni puno onih oko njega, a i oni koji su bili Srbi, su smo gledali svoje dupe.

Posle "oslobodjenja" su otimali, pljackali i terorisali narod, jednako, bez obzira dali su bili komunisti ili "komunjare".

Искрено, у свом животу нисам срео човека које се изјашњава као комуниста а да је био лош.
Све које сам срео, а мало их је су људи чврстих убеђења, сиромашни, са јаким моралним ставовима које нису променили од када су постали комунисти. Све комуњаре које сам срео, су у различитим партијама:

КОМУНИСТА:

Комунисту можете препознати по томе што је бескомпромисан у погледу економске политике, који верује у друштвену својину, бесплатно школство и здравство.

Сви, али сви комунисти су изразито патриотски опредељени, другачије идеологије него ми овде, али то не значи да су мање патриоте.

Сви одреда се противе хомосексуализму, а поприличан део њих је променио став према цркви. Чак они који су остали атеисти сматрају веру личном ствари и не бране другима. Учи децу да мисле својом главом и да воле свој народ

КОМУЊАРА:

Воли страно гов*но више него домаћу торту.
Мења идеологију како стигне, нема никаквих моралних ограничења.
Шета се од комунизма, преко патриотизма и четништва до евро-атланских интеграција.
Пише латиницом (а и то му слабо иде) децу школује са „грађанским васпитањем) у цркви био последњи пут када је био члан СПО-а.
Сада седи у некој малој странци грађанске оријентације, слави Хашки трибунал, вози солидна или добра кола, и завршава кућу од пара из неког локала који је добио када је био у партији која му је то омогућила.

Комунисти:
Стево Жигон, Ивана Жигон
Комуњаре:
Борис Тадић, Ивица Дачић”
:hahaha::hahaha: ovo je ko onaj tekst Djoke Antonica ili Slobe Vukadinovica verovatno si im iskopirao par fragmenata,
A pazi ovo Ivana Zigon koja je od jugoslovenske HC komunistkinje slovenackog porekla postala ekstremna Srpkinja, odana pravoslavka i glavna srpska narikaca je iskrena u svojim uverenjima :mrgreen:

Poslednja izmena:
Zašto bi bili takvi prema Francuzima kada im je francuska vlada pomagala tako što im je davala svoju železnicu za prevoz Jevreja do konc. logora?

Najkrvavije je to što je francuska železnica tražila da joj Nemačka isplati neke zaostatke - izgleda da fašisti nisu platili nekoliko poslednjih deportacija? :shock:

*********************************************************************************

Kri­vi za de­por­ta­ci­ju
G. ČVO­RO­VIĆ, 07.06.2006 18:41:04

Od stal­nog do­pi­sni­ka: Pa­riz
SUD u Tu­lu­zu od­re­zao je glo­bu fran­cu­skoj že­le­zni­ci po tu­žbi zbog nje­ne ulo­ge u de­por­ta­ci­ji Je­vre­ja kra­jem Dru­gog svet­skog ra­ta, či­me je stvo­ren prav­ni pre­se­dan ko­ji će omo­gu­ći­ti i dru­gim po­tom­ci­ma stra­da­lih da za­tra­že obe­šte­će­nje. Fran­cu­skoj že­le­zni­ci ni­je po­mo­gla ni či­nje­ni­ca što je to­kom ra­ta ra­di­la pod oba­ve­znim re­ži­mom re­kvi­zi­ci­je, kao ni to što su va­go­ni za tran­sport Je­vre­ja bi­li - ne­mač­ki.
Pro­ce­du­ru pred ad­mi­ni­stra­tiv­nim su­dom u Tu­lu­zu po­kre­nu­li su bi­li evrop­ski po­sla­nik fran­cu­ske par­ti­je "ze­le­nih" Alen Li­pi­jec i nje­go­va se­stra Elen zbog de­por­ta­ci­je, u ma­ju 1944. go­di­ne, ne­ko­li­ko naj­bli­žih čla­no­va nji­ho­ve po­ro­di­ce u zlo­gla­sni kon­cen­tra­ci­o­ni lo­gor Dran­si u bli­zi­ni Pa­ri­za.
Sud je na­re­dio že­le­zni­ci da za­in­te­re­so­va­ni­ma is­pla­ti ukup­no 62.000 evra. Alen Li­pi­jec je pre­su­du oka­rak­te­ri­sao kao isto­rij­sku, jer su i dr­ža­va i nje­no jav­no pred­u­ze­će po pr­vi put ka­žnje­ni zbog ove svo­je ulo­ge u Dru­gom svet­skom ra­tu.U ob­ja­šnje­nju pre­su­de se is­ti­če da "fran­cu­ska ad­mi­ni­stra­ci­ja ni­je mo­gla da ig­no­ri­še da će tran­sfer olak­ša­ti ope­ra­ci­ju ko­ja je, nor­mal­no, tre­ba­lo da bu­de uvod u de­por­ta­ci­ju do­tič­nih oso­ba". Dru­gim re­či­ma, tre­ba­lo je da zna ka­kve će po­sle­di­ce iza­zva­ti sle­pa po­slu­šnost na­ci­sti­ma.
Sud je kon­sta­to­vao da že­le­zni­ca to­kom ra­ta ni­ka­da ni­je zva­nič­no ulo­ži­la pro­test ni­ti pri­med­bu na vr­še­nje tran­spor­ta. Za pre­voz de­por­to­va­nih oso­ba, u stoč­nim va­go­ni­ma, na­pla­ći­va­la je, ina­če, od dr­ža­ve kar­tu tre­ćeg raz­re­da. Za­o­sta­la po­tra­ži­va­nja tra­ži­la je i po­sle ra­ta!

DR­ŽA­VA
AD­MI­NI­STRA­TIV­NI sud je ta­ko­đe za­klju­čio da je že­le­znič­ki pre­vo­znik de­lo­vao za ra­čun fran­cu­ske dr­ža­ve to­kom pre­ba­ci­va­nja Je­vre­ja u lo­go­re ko­ji su se na­la­zi­li na na­ci­o­nal­noj te­ri­to­ri­ji.
Že­le­zni­ca je od­lu­či­la da pod­ne­se žal­bu.

http://www.novosti.rs/code/navigate.php?Id=11&status=jedna&vest=90053&datum=2006-06-08

*********************************************************************************

Smatraš li i dalje da smo trebali TAKO da "ne talasamo"?
pa i nasa zeleznica je funkcionisala normalno recimo moj pradeda je bio shef teretne stanice Sava u Beogradu i penzionisan je najnormalnije 1943. a baba mi je pricala da su stalno vozovi tuda prevozili nemacke i italijanske vojnike ka Grckoj i ka ruskom frontu .Sada nije tu konkretno bilo Jevreja ali sigurno je da su i njih prevozili zeleznicom do logora (a ne avionima) i da je ta zeleznica je bila u nadleznosti tadasnje "srpske vlade" isto kao u Francuskoj

Poslednja izmena:
Искрено, у свом животу нисам срео човека које се изјашњава као комуниста а да је био лош.
Све које сам срео, а мало их је су људи чврстих убеђења, сиромашни, са јаким моралним ставовима које нису променили од када су постали комунисти. Све комуњаре које сам срео, су у различитим партијама:

КОМУНИСТА:

Комунисту можете препознати по томе што је бескомпромисан у погледу економске политике, који верује у друштвену својину, бесплатно школство и здравство.

Сви, али сви комунисти су изразито патриотски опредељени, другачије идеологије него ми овде, али то не значи да су мање патриоте.

Сви одреда се противе хомосексуализму, а поприличан део њих је променио став према цркви. Чак они који су остали атеисти сматрају веру личном ствари и не бране другима. Учи децу да мисле својом главом и да воле свој народ

КОМУЊАРА:

Воли страно гов*но више него домаћу торту.
Мења идеологију како стигне, нема никаквих моралних ограничења.
Шета се од комунизма, преко патриотизма и четништва до евро-атланских интеграција.
Пише латиницом (а и то му слабо иде) децу школује са „грађанским васпитањем) у цркви био последњи пут када је био члан СПО-а.
Сада седи у некој малој странци грађанске оријентације, слави Хашки трибунал, вози солидна или добра кола, и завршава кућу од пара из неког локала који је добио када је био у партији која му је то омогућила.

Комунисти:
Стево Жигон, Ивана Жигон
Комуњаре:
Борис Тадић, Ивица Дачић”

ova recenica je sasvim dovoljna....

Комуниста је човек који има бујну машту - верује у нешто што је могуће само на папиру.
Комуњара је погрдан назив за комунисту који не верује у оно у шта верује комуниста, већ се претвара да верује у то ради своје користи. Једном речју, типичан обмањивач народа, као данашње демократе

Комуниста је човек који има бујну машту - верује у нешто што је могуће само на папиру.
Комуњара је погрдан назив за комунисту који не верује у оно у шта верује комуниста, већ се претвара да верује у то ради своје користи. Једном речју, типичан обмањивач народа, као данашње демократе

:ok::ok::hahaha::hahaha:

Back