komunikacija

Say it right

Buduća legenda
Poruka
28.194
Posto su zene ovde ostre i odsecne, bez dlake na jeziku.
Mislim da se kultura nekog ne bi trebala razlikovati uzivo, od kulture pisanja i obracanja nekome i ovde na forumu,
samo se pitam, zene, da li ste stvarno tako ostre i odlucne i td i sa ljudima sa kojima svakodnevno komunicirate?
Ili ovde nemate obavezu da budete fine odmerene i smerne zene, prema sagovorniku, a i ne gledate ga u oci?z:hm:

Mislim da se kultura nekog ne bi trebala razlikovati uzivo, od kulture pisanja i obracanja nekome i ovde na forumu,
samo se pitam, zene, da li ste stvarno tako ostre i odlucne i td i sa ljudima sa kojima svakodnevno komunicirate?
Ili ovde nemate obavezu da budete fine odmerene i smerne zene, prema sagovorniku, a i ne gledate ga u oci?z:hm:
Има свакаквих комбинација. ;)

Имам пријатељицу која је на форуму била аждаја, а уживо сва фина и сведена. Признавала је да јој форум служи као нека врста анти-стрес терапије.

Ја сам уживо много насмејанија и опуштенија али подједнако оштра на језику као овде. :)
И баш као овде, људима се или допадам или сам им бескрајно одбојна. Управо зато што имам јасан став, без увијања у целофане.
Мада, то је вештина коју планирам да изучим.
Требаће ми кад још мало порастем. :lol:

Jesam. Samo što uz oštar jezik ide i lik i osmeh koji oštrinu izgovorenog može po potrebi da ublaži.

Kultura komuniciranaj ne potire odlučnost, niti je kulturan samo onaj koji je fin i smeran. A tek da ne gledaš sagovornika u oči mi je znak ili laganja ili nesigurnosti.

Iako imam obavezu kao supermod da budem fina,odmerena i sve sta ide uz to
ja sam takva osoba i van Foruma,tako da mi komunikacija ovde ne
predstavlja problem..iako ne volim previse da pricam...jer nemam vremena :)

Isto komuniciram inace kao i ovde.
Ne mislim da sam ni ostra ni drska. Uglavnom sam ljubazna i stalozena, osim kada kap prelije casu ali ni tada ne vredjam i ne psujem.
Smajlici su ovde pokusaj da se upotpuni utisak, nasluti mimika. Ali fali akcenat, dikcija. Nisam neko ko je pakmezast, sklon tepanju, ali kao Novosadjanka pricam maznije, mada ne otezem previse.
I da, velika je razlika u tome sto ovde nikome ne persiram, a inace ne bih mogala nekom starijem da prevalim preko usana TI, nema sanse...

ovde nemam obavezu da budem fina i odmerena, te i nisam takva
prostije receno-kada mi natrci glup, a bahat i bezobrazan, dobice kocijaskim jezikom, onako kako stoka i zasluzuje
u realu nemam puno kontakta sa takvima, te mi se redje i desava da moram da budem bezobrazna
a, budem i tamo najcesce
sa sve rizikom da dobijem po nosu
ili se prosto "odmaknem" od takvoga
da mi u realu iz adana u dan na vrata dolazi bolesnik poput zna s ekojih ovde, i u realu bi im ebala kevu, ko i ovde
pa, makar mi bilo zadnje
ali u realu ne nailazis na istu skupinu budala svaki dan, na istom mestu
a, da sa tog mesta odem zarad par idiota, ne pada mi na pamet...

Jesam. Samo što uz oštar jezik ide i lik i osmeh koji oštrinu izgovorenog može po potrebi da ublaži.

Kultura komuniciranaj ne potire odlučnost, niti je kulturan samo onaj koji je fin i smeran. A tek da ne gledaš sagovornika u oči mi je znak ili laganja ili nesigurnosti.
ne, nisi me razumela
hocu da kazem da ljudi ovde sebi daju vecu slobodu u komunikaciji i nekulturi, jer nemaju tu neku obavezu prema sagovorniku
obicno kada ne gledas u oci, i nije te briga kako ce neko nesto da protmaci, razumes?

- - - - - - - - - -

Ovde nemam obavezu da budem fin i odmerena a inache sam dobrica u rl kao i na netu.

zasto?

ne, nisi me razumela
hocu da kazem da ljudi ovde sebi daju vecu slobodu u komunikaciji i nekulturi, jer nemaju tu neku obavezu prema sagovorniku
obicno kada ne gledas u oci, i nije te briga kako ce neko nesto da protmaci, razumes?

Izgovorena ili napisan rec je obaveza iza koje svako treba da stoji...

ovde nemam obavezu da budem fina i odmerena, te i nisam takva
prostije receno-kada mi natrci glup, a bahat i bezobrazan, dobice kocijaskim jezikom, onako kako stoka i zasluzuje
u realu nemam puno kontakta sa takvima, te mi se redje i desava da moram da budem bezobrazna
a, budem i tamo najcesce
sa sve rizikom da dobijem po nosu
ili se prosto "odmaknem" od takvoga
da mi u realu iz adana u dan na vrata dolazi bolesnik poput zna s ekojih ovde, i u realu bi im ebala kevu, ko i ovde
pa, makar mi bilo zadnje
ali u realu ne nailazis na istu skupinu budala svaki dan, na istom mestu
a, da sa tog mesta odem zarad par idiota, ne pada mi na pamet...
al napljuva ovaj forum :lol:

mislim da ljudi upravo i funkcionisu ovde, bas kao sto si sama opisala
pa i nastaju takve zavrzlame

a sta je sa onima koje poznajes licno, a ovde su sa foruma?
i bude neka cavka?

- - - - - - - - - -

zasto nemas obavezu?

- - - - - - - - - -

nemoj da se vredjamo ,pas je sad trenutno malo skupljen zbog straha od petardi,inace je ljuta zver
inace koliko smo mi kuckari udareni,juce sretnem neku zenu sa kucetom koje poce da skace po meni,a ona ce njemu;nemoj da skaces na tetu :lol:

:lol:

ne, nisi me razumela

- - - - - - - - - -

zasto?

Pa u rl-u ćeš retko naići na nekog ko će te otvoreno napičiti da si ovakva ili onakva, samo zato što mu se ne sviđaju tvoje cipele ili mišljenje o gej paradi. Pomisliće ti štošta ali će retko ko u artikulaciji mišljenja biti vulgaran i sirov. Ovde ljudi imaju zaštitu u vidu anonimnosti i u fazonu su "ma ko te šljivi, ne moram da reči uvijam u celofan". I onda sruče sve što im je na duši.
Ali retko ko će pred auditorijumom od desetak i više stranaca u rl-u otvoriti dušu i napisati kako je muž tuče ili ga žena vara ili su mu se deca odala narkoticima, ima suicidne namere, imao je erotski san o komšinici sa šestog i sl. Ovde se to opušteno radi. Prednosti i mane anonimnosti:)

Moje je mišljenje da je ovo zadnje.
U 90 %.

zasto nemas obavezu?

Zato sto ne zelim.Da sretnem u rl vecinu stvorova koja ovde obitava hteo bi sto pre da se fizicki udaljim od njih, ne da ulazim u neke verbalne rasprave.Klonim se polusveta u rl.
To bi moglo da se protumaci kao finoca ali u stvari te ne cenim dovoljno da bi bio iskren prema tebi.Ja sam isto fin i dobar i u rl samo vecinu stvari zadrzim za sebe ako me ljudi iritiraju.

rekla bih da u mom slucaju nema neke vece razlike, jedino u tome sto ovde i sa poznatima i sa nepoznatima komuniciram kao da ih znam od pre (jer me u sustini ne zanima da upoznajem bilo koga tako da nemam neku motivaciju da nekome pruzim sansu ili ne, procenjujem itd) i sto ovde imam vecu mogucnost da jednostavno ignorisem nekoga za koga smatram da je teska budala i da nije vredan previse price.

al napljuva ovaj forum :lol:

mislim da ljudi upravo i funkcionisu ovde, bas kao sto si sama opisala
pa i nastaju takve zavrzlame

a sta je sa onima koje poznajes licno, a ovde su sa foruma?
i bude neka cavka?

- - - - - - - - - -

zasto nemas obavezu?
nisam uopste napljuvala forum
ja i dalje obozavam forum
ali s t voje pitanje odnosilo uprravo na one grube situacije na forumu, gde smo konfliktni i neodmerenog "jezika", te otuda i moj detaljan opis
sto s etice onih koje licno znam, a sa foruma su, sa svima sem sa jednom osobom sam prekinula licnu komunikaciju
nisma se svadjala i nisam bila verbalno (a kamoli fizicki) uvredljiva, a vidim da ih je moje ignorisanje bolje postavilo na mesto gde treba da budu, no da sam im rekla sta mislim o njima

...ne znam, ne mogu sama sebe da procenim...
...nacula sam da se razlikujem privatno...

Pretpostavljam da sam ista na oba mjesta, ni finija ni bahatija. S tim što ovdje nemam osjećaj za starosnu dob, a meni to igra veliku ulogu u rl.

I ovde retko ulazim u rasprave ali se desi ponekad da se i ja zanesem pa krenem da se raspravljam sa nekim koga u RL-u verovatno ne bih sljivila ni 2% pa brzo "odustanem", nisam konfliktna licnost, verbalno nadmudrivanje me ne lozi, niti zelim da budem "pametna" po svaku cenu ali postoje stvari koje me nerviraju i u RL-u i u VL-u a to je nekulturno ponasanje i ovde recimo gotovo uvek odreagujem u vidu prijavljivanja postova recimo, onih koji sebi daju za pravo da vredjaju bez razmisljanja osobe koje uopste ne poznaju narocito osoba starijih od sebe, sto je neko vec napisao mnogima odavde nikad ne bih mogla tek tako da se obratim sa Ti da sam ih srela u RL-u, moji su me vaspitali da budem kulturna i to je to
Ne volim ni bezobrazne upadice i doskocice kojima ovde mnogi pribegavaju iz razloga sto ne ume svako da bude "bezobrazno" vickast i duhovit istovremeno ( i sigurna sam da nisu toliko slobodni u komunikaciji u RL-u)
Sarkazam i ironija su takodje jako popularni i na ceni, licno nisam taj tip al to kad bude napisano sa ukusom i izvesnom dozom elokventnosti stvarno ume da ostavi fin utisak o osobi koja pise i o onome o cemu pise (naravno, svako preterivanje i u dobrim stvarima ima potpuno drugi efekat)
A drske ljude koji sebi previse daju na znacaju ne podnosim ni ovde a ni tamo jer ne mogu da shvatim koliko sujete medju ljudima ima i to, ponekad, potpuno odsustvo realnog sagledavanja sebe i svih svojih mana i vrlina, od toga mi se dize kosa na glavi:D
U RL-u uglavnom imam kontakte samo sa ljudima koji mi prijaju pa samim tim nemam potrebu da ulazim u neke posebne rasprave a i ziva rec i pogled sagovornika vrede vise od milion napisanih reci ;)

- - - - - - - - - -

Kuku, a cudila sam se Smokvi pre neki dan na dugackom postu a gle mene sad : )))

Back