Komunalni policajci danas na pijaci u Mirijevu - sta je prekrsaj i ko to odlucuje?

• Začetnik teme Začetnik teme 27E
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

27E

Legenda
Poruka
52.561
danas oko podne vidim dva komunalna policajca preko puta mirijevske pijace, gornji cosak kod doma zdravlja.

skupim hrabrost i kulturno im se obratim -` prosle nedelje neko je skroz oko stadiona, duz tri ulice, iskopao rov uz trotoar i polozio kabla za struju. radove su izvodili neprijavljeni radnici, crnpuratsi i neobrijani, pa ni porez nije placen, a ni edb ne odobrava nikome da se prikljuci na takav divlji nacin.`

gledaju me oni, sta da kazu, ipak ce `niko nas nije poslao`

ok. ali uto se stustise na nepravilo parkirani automobil tu pored nas. stvarno je bio nepravilno parkiran unutar raskrsnice.

pa se pitam sta oni stvarno rade, koji su to prekrsaji kojima se bave, ko je taj koji ih salje, i sta ako se prekrsaj desava u nedelji, dal onda neka ko da ih posljae.

ima tu bezbroj pitanja i mogucih insinuacija, ok kojih verujem da je 95 % tacno, da su u shemi. ali bar kontroverzni ne moraju da se plase

http://upravusi.rs/drzava/komunalna-policija/duznosti-komunalne-policije/

Asistencija gradskim organima

Komunalna policija ima dužnost i da pomaže gradskim organima da sprovedu svoja rešenja.

Na primer, ako je gradska građevinska inspekcija nekome naložila da ukloni bespravno sagrađen objekat, a on to ne učini i pritom hoće da tuče radnike koji taj objekat treba da sruše, komunalni policajci će upotrebiti svoja ovlašćenja da bi rušenje moglo da se obavi.

Predviđeno je, isto tako, da komunalni policajci prate kontrolore u gradskom saobraćaju da bi legitimisali putnike koji se voze bez karte, jer kontrolori nemaju pravo da zahtevaju od nekoga da im pokaže lične isprave.

Verovatno cekaju na gradsku inspekciju?

http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1404412

otkrivanje i u granicama ovlašćenja, sprečavanje bespravne izgradnje objekata i kontrola spoljnog obezbeđivanja i obeležavanja gradilišta odgovarajućom tablom;
A mozda ih i boli uvo.

• Podržavam
Reactions: 27E
Sve ono sto bi trebali da rade ti vajni policajci komunalci oni nece raditi.Tipican primer trule birokratizovane partijske sluzbe koja jede nas novac za racun partijskih knjizica i bednih privilegija.Muka mi je kad vidim kako su ljudi jeftini i bedni i kako se prodaju za smesne novce.Policajci ,,sudije, razne sluzbenice i sitna birokratska bagra su unistili ovu zemlju i sve privredne aktivnosti postenog coveka.

E moj ti...
Niti ti komunalci niti ijedne druge inspekcije rade išta.
Više puta sam se obraćala razno - raznim inspekcijama, policijama povodom toga što je lik ladno U DESETOSPRATNOJ ZGRADI ZATVORIO PROTIV-POŽARNI IZLAZ U PRIZEMLJU I OD NJEGA NAPRAVIO TRAFIKU. Isti taj lik, doveo je privatne izvođače i napravio privatni parking. Napravio dil i uzeo pare od još 10ak komšija koji hoće mesto, pozvali majstore izbetonirali i deo parkića, iscrtali brojeve svojih tablica, postavili zaštitne gvozdene trouglove. Ljudi iz svih zgrada u naselju, na svakom spratu čija se ulazna vrata nalaze pored vrata za požarni izlaz imaju ključeve od tih vrata. Tu svaki od njih drži buriće sa kiselim kupusom, dotrajalu belu tehniku (po principu kupi novu veš mašinu, stara još radi pa greota da se baci, neka je tu), staru stolariju (stavili pvc ali nek stoji drvena, greota da se baci)
Kontaktirala sam i stambenu i komunalnu inspekciju, policiju ali slaba vajda.

Poslednja izmena:

Back