Komunalna inspekcija, problem

forestry

Početnik
Poruka
16
Da li neko moze da mi kaze sta mogu da preduzmem u slucaju kada komunalna inspekcija nista ne preduzima po prijavi koju sam im poslao?

Ja zivim u Prokuplju i problem je sto je neko pored kontejnera ispred moje zgrade istovario ogromnu kolicinu gradjevinskog suta jos pre godinu dana. Takodje malo po malo prostor oko kontejnera se pretvorio u pravu divlju depeoniju gde ljudi istovaruju gradjevinski sut, siblje i granje nakon sredjivanja dvorista, zatim najrazlicitiji kabasti otpad itd. Hit hitova je da je preduzece Niskogradnja nakon krpljenja rupa tu ostavila sav onaj asfalt nakon obrade rupa.

Sva komunalna preduzeca kazu da nisu nadlezna odnposno upucuju nas na drugo preduzece i tako u krug. Preduzece PWW koje iznosi smece kaze da je njihov posao samo da isprazne smece iz kontejnera, a da prostor oko kontejnera treba da ocisti JKP Gradska cistoca. U Cistoci nam kazu da to nije njihov posao vec da preduzece koje prazni kontejenere treba da ocisti i oko kontejnera. Prokuplje ima i trece komunalno preduzece to je JP za zastitu i unapredjenje zivotne sredine ali i oni kazu da nisu nadlzeni!

Zvao sam komunalnu inspekciju pre jedno 2 meseca i obecali su da ce da izadju na teren i da ce dati nalog da se sve ocisti ali se to nije desilo.

Onda sam im predao i pismenu molbu zvanicno overenu na pisarnici opstine. Medjutim i dalje nisu nista preduzeli.

Zvao sam ministarstvo za zastitu zivotne sredine i rekli su mi da je Komunalna inspekcija iskljucivo u nadleznosti lokalnih samouprava i da ne postoji republicki komunalni inspektor tako da oni ne mogu da mi pomognu.

Sta da radim???

Razmisljao sam da idem kod predsednika opstine ali cuo sam da se mnogo dugo ceka na prijem, a i nije bas izvodljivo jer ja sam na poslu u to vreme od 7 do3.

Sta mi predlazete?

Ma nije mi ispod prozora... to je prostor za kontejnere nekih 50m od zgrade i sluzi za nekoliko zgrada... ali je bas ruzno kako to izgleda. Mislim lako cu ja da prebijem nekog, hehehe, ali je potrebno da se odnese sve ono sto se tu nakupilo za godinu dana.
Ja bi pre prebio ove iz komunalnih preduzeca ili inspekciju sto nista ne preduzimaju nego ove sto bacaju!:D

Može, imaju oni odelenje koje kontrolišu rad pojedinih organa kao i komunalnu policiju zašto ne obavlja svoju dužnost kao u ovom slučaju svi bacaju 'lopte preko nekoga'. Probaj, šta te košta.

TV i te kako vole da kritikuju rad vlasti, a ako neće, zovi novine. Preporučujem ti da se obratiš 'Južnim vestima.' ;)

A sta mislite da sutra pozovem komunalnu inspekciju da pitam zasto nista ne preduzimaju i da im kazem da cu da napravim frku, da cu da zovem sve moguce medije i tako to? Da li ima svrhe ulaziti u spiku sa njima?

Inace Prokuplje nema komunalnu policiju jer nemamo status grada. Znaci rec je o komunalnoj inspekciji... to je jedina adresa za komunalne probleme.

Ma ja nikada nikog nisam video da istovaruje sut. Prozor mi gleda na skroz drugu stranu. I ne istovaruju se tu sleperi suta nego neko dodje i samo iz gepeka izbaci 2 dzaka suta... to traje pola minuta. Dok bi dosla policija oni bi vec otisli. Evo sada ljudi masovno istovaruju onu piljevinu koja nastaje kada se seku drva. Znaci klasicna divlja deponija. Samo sto nadlezni nece da reaguju i daju nalog se da se ukloni sve to.

A sta mislite da sutra pozovem komunalnu inspekciju da pitam zasto nista ne preduzimaju i da im kazem da cu da napravim frku, da cu da zovem sve moguce medije i tako to? Da li ima svrhe ulaziti u spiku sa njima?

Inace Prokuplje nema komunalnu policiju jer nemamo status grada. Znaci rec je o komunalnoj inspekciji... to je jedina adresa za komunalne probleme.

Ma ja nikada nikog nisam video da istovaruje sut. Prozor mi gleda na skroz drugu stranu. I ne istovaruju se tu sleperi suta nego neko dodje i samo iz gepeka izbaci 2 dzaka suta... to traje pola minuta. Dok bi dosla policija oni bi vec otisli. Evo sada ljudi masovno istovaruju onu piljevinu koja nastaje kada se seku drva. Znaci klasicna divlja deponija. Samo sto nadlezni nece da reaguju i daju nalog se da se ukloni sve to.

Čudno da nemate komunalnu policiju, ali ajd nema veze. Recite komunalnoj inspekciji da će biti poslednji put upozoreni i dajte im rok nedelju dana pa ćeš videti kako se odvija situacija a ako treba mediji.

Imaš dve opcije da uhvatite ljude kako tu bacaju šut ili đubre je da ih snimiš mobilnim telefonom ili fotoaparatom ali da oni vas ne primete ili postaviš veliki znak s natpisom 'ZABRANJENO BACANJE DEPONIJA'. Treće nema.

Poslednja izmena:
Nemamo komunalnu policiju. U Srbiji komunalnu policiju imaju samo mesta koja imaju status grada. Status grada u Srbiji ima 24 mesta.
http://sr.wikipedia.org/wiki/Градови_у_Србији

Uradicu bas tako, zvacu ih sutra i reci im da imaju sedam dana da rese problem inace cu rastrubiti svim medijima.
Mada moze da ispadne i ovako i onako. Da zaista preduzmu nesto bojeci se prozivki ili da kazu "more bas nas briga radi sta hoces" jer verovatno su i te kako oguglali na prozivke i pljuvanje s obzirom da ocigledno ne rade svoj posao kako treba.

Nema nista od slikanja i snimanja, ja da bi nekog nahvatao da tu istovara treba da napravim zasedu i da cekam... cak mi ni prozor ne gleda na tu stranu tako da je zaista uzaludno da cekam nekog sa fotoaparatom u ruci.
A ovo za tablu sa natpisom ne bacaj smece je dobra ideja, mada mozda je bolje da pise NE BACAJ SMECE STOKO!!!:p

Evo da vam javim sta je bilo.... preko 10ak puta sam zvao komunalnu inspekiciju i uglavnom inspektor nadlezan za moj deo grada nije bio tu pa su mi rekli da zovem ponovo sutra. Na kraju se javila neka zena koja mi je rekla da su inspektori bas u tom trenutku u mom delu grada i da ce da ih zove i podseti da obavezno pogledaju. I kroz nekoliko dana vracam se ja sa posla i vidim da je gomila smeca odnesena... vidi se da su doterali buldozer i sve to pokupili. ALI. Postoji i druga gomila smeca koja nije odnesena. I sta sada.... da ponovo zovem??? Da ponovo pisem??? Pa ovde stvarno nista ali nista ne moze da bude normalno!!!

Komunalni ili nevidljivi policaci nemaju nikakve mogucnosti da rese neki komunalni problem .KOMUNALNA POLICIJA JE IZMISLJEN RADI PRIJEMA U DRZAVNU SLUZBU RODJAKA ILI PARTIJSKIH POTRCKA I POSLUSNIKA.oNI TO DOBRO ZNAJU PA SEDE U KANCELARIJI I IGRAJU IGRICE ILI SU UNEKOJ IZABRANOJ I DISKRETNOJ KAFANICI GDA NABIJAJU RADNI STAZ..UZALUD IH ZOVETE I TRAZITE.

Back