Komunalci u Beogradu

Jeste, ali broj parking mesta na samim ulicama i trotoarima je manji. Naravno, imamo vise garaza, neke ulice su prosirene, ali evo na primer u Bulevaru kralja Aleksandra, gde sam ja odrastao, sad moze da se parkira 90% manje automobila nego pre.

Ovo je zaista katastrofa. Pola ovih "bahatih" vozača, kako ih narod zove, oni su bahati jer ih je nužda naterala.

Mi imamo sad situaciju da vi ispred porodilišta nemate parking, znači mora da se stane na ulici.

Koja teška boleština.
Ja u Zagrebu evo do sada nigde nisam video nikakvu komunalnu policiju.
To ovde očigledno ne postoji.
A o nekakvom sotoninom svevidećem oku i da ne govorim.
Takvi idiotizmi postoje samo u Srbiji.
Svaki dan vozom po 10-12 sati svuda po gradu i parkiram se bilo gde,gde mi odgovara.Niko mi apsolutno ništa ne prigovara.
Ne znam zašto se sve to dozvoljava da vlast radi sa narodom.
To je sve čisto iživljavanje nad ljudima.
O kamerama za prepoznavanje lica da ni ne govorim.
Ko im je dao pravo za to?!
Teško bolesno društvo.

Čitam vam komentare.
Mentalna devijcija.

Nije ni čudo što je vlast bolesna.

Neću ni ja da se cimam gsp-om uopšte, prvo prenatrpan je, drugo zimi nema grejanje, leti nema klimu, čekam ga na stanici kao mentol...
A opet je neuporedivo bolji nego pre. Kad sam ja bio klinac, znaci devedesetih, vozila gsp-a su bila 3-4 puta popunjenija nego danas i isla su dosta redje nego danas. I naravno, veci krsevi. A opet, svi su se vozili tako, i sta da se radi.

Postali smo previse razmazeni, ranije nam je kifla s jogurtom bila dovoljna, danas brdo opcija, glovo, wolt, ne daj Boze da neko zajebe neki prilog u tim mesinama, odmah kuknjava kao devojcice u PMS-u i pisanje zalbi. Isto tako je i sa kolima i prevozom.

A opet je neuporedivo bolji nego pre. Kad sam ja bio klinac, znaci devedesetih, vozila gsp-a su bila 3-4 puta popunjenija nego danas i isla su dosta redje nego danas. I naravno, veci krsevi. A opet, svi su se vozili tako, i sta da se radi.

Postali smo previse razmazeni, ranije nam je kifla s jogurtom bila dovoljna, danas brdo opcija, glovo, wolt, ne daj Boze da neko zajebe neki prilog u tim mesinama, odmah kuknjava kao devojcice u PMS-u i pisanje zalbi. Isto tako je i sa kolima i prevozom.

A zamisli sad ovo... Nekad naši preci uzmu koplje i sekiru, pa trče za životinjom danima dok se životnja ne umori da je ulove, pa prave odeću od kože i krzna, ma sto nekih problema... Pa i ovo sad otvoriš česmu ono ima vode, nekad kantu na rame pa piči 2 kilometra do bunara, nekad nema tople vode, sad bojler...

Napredak civilizacijski ni u kom slučaju nije nešto loše, prosto ljudi koriste svoj mozak da im bude bolje i to je to... Kao što ne vidim da se masa ljudi bije da ode da sadi krompir, kopa kanale i slično, svima je lakše otići na pijacu, tako da batali tu priču kao razmaženi smo jer nećemo da trpimo budalaštine neke.

Naravno da mi je bolje da imam sopstveni prevoz ispred objekta gde sam, ako pada kiša, ako je loše vreme, hladno, da ne moram da se guram sa toliko ljudi, da me teraju da držim onu masku kao mentol.

Ne kažem da ne bih sve to radio da moram, Bože moj šta da se radi, ali ako neko ima mogućnosti da ne radi, pa zašto bi radio?

Pa dobro, to je legitiman stav, ali je i stav koji pravi guzvu na ulicama, a o tome sve vreme i pricamo. Nek isto tako kao ti razmislja jos hiljade ljudi, kao sto i razmislja, i eto ti laganih sat - sat i po s Novog Beograda do Zvezdare, nikakav problem. Onda se zapitas jel to napredak ili nazadovanje....

Pa dobro, to je legitiman stav, ali je i stav koji pravi guzvu na ulicama, a o tome sve vreme i pricamo. Nek isto tako kao ti razmislja jos hiljade ljudi, kao sto i razmislja, i eto ti laganih sat - sat i po s Novog Beograda do Zvezdare, nikakav problem. Onda se zapitas jel to napredak ili nazadovanje....

Ma, naravno. Ali si isto ranije imao lupam oba roditelja rade u istoj fabrici, pa idu zajedno na posao. Tipa imao si ih i koji rade zajedno i žive blizu, idu zajedno, dete im je tu negde u vrtiću. Danas retko ko radi u istoj firmi, deca su u vrtiću u kraju, ne možeš baš ni da se organizuješ da stigneš sve, zato svako u kolima ide sam. A opet kola postala pristupačna, ti danas doslovno sa 1500 evra kupiš auto, kakva god da ti je plata za godinu dana ćeš uštedeti to... Ako već shvate to, umesto što prave one sve zgradetine gde god stignu, napravi druže parking negde na pet nivoa i ćao. Kod mene u kraju tamo gde je već bio problem za parking ti pustiš da se izgradi još 5 zgrada po 6 spratova, pa to je zločin. Pre 10 godina u kraju si parkirao lagano, sad se vrtiš po pola sata.

Dakle, nije rešavanje problema smaranje ljudi da se voze autobusom, već bolja infrastruktura. Takođe, kod mene u kraju, naprave iz tri trake priključak i svi se uključuju u jednu, a ta traka vodi na tri najaktivnije pristupnice, pa normalno da će biti pakao... Ne znam ko je to uopšte tako zamisio tu...

Pre neki dan sam sreo komšiju sa početka teme kome su pokušali da dignu auto sa neobeleženog parking mesta plus maskica preko tablice. Prošao je krajnje jeftino 5000 din kazna platio pola u roku od 8 dana.

Back