ravana
Domaćin
- Poruka
- 4.537
Aco je predlozio ekavicu plus latinicu kao sluzbeno . Ne kazem da ekavica nije laksa za nauciti . Sta mislite o tom prijedlogu sa povijesne distance ?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
a šta je to komromis?![]()
Veci je kulturni sok preci s jednog pisma na drugo nego izgovor glasa jat ali da ne otvaramo opet iste teme zanima me da li je medu bugarima kada bilo ideje da predu na latinicu kao rumunji ?
Da li ti banatski bugari koriste hrvatsku latinicu kao i makedonci ili imaju neka svoja slova ?
Meni ka ijekavcu nije problem preci na ekavicu ali kako stvari stoje obrnuto . Prelazak sa ekavice na ijekavicu . Koliko treba prosjecno obrazovanom ekavcu da skuzi kada je ije , je ili e pa da ne pise PROGNOZA VRIJEMENA ili TEHNICKA GRIJESKA ?
Екавцима је то тешко да науче зато што би то значило практично морају да науче напамет све речи у којима постоји јат. Право питање је међутим колико је ијекавцима тешко да науче ијекавски зато што све чешће видим ијекавце који погрешно записују речи.Meni ka ijekavcu nije problem preci na ekavicu ali kako stvari stoje obrnuto . Prelazak sa ekavice na ijekavicu . Koliko treba prosjecno obrazovanom ekavcu da skuzi kada je ije , je ili e pa da ne pise PROGNOZA VRIJEMENA ili TEHNICKA GRIJESKA ?
Управо мислим да кајкавци и чакавци често греше. Мислим да и овде на форуму имамо примера за то. Мешају екавски и ијекавски, односно чакавски и штокавски.sve ovisi iz kojeg si karaja . ako si iz cakavskog ili kajkavskog onda ti je ijekavski stran kao i tebi pa moras uciti napamet ili imati jako dobar osjecaj .
ccatepilar sta se ne pohvalis da na forum hr dobro slovkas latinicu ili se to samo qurcis na krsti ?
Da se provede hipotetski referendum samo za izvorne govornike srpskohrvatskog vecinu bi odnjela ijekavica ali kada bi glasali i slovenci te makedonci prevagla bi ekavica .
ccatepilar sta se ne pohvalis da na forum hr dobro slovkas latinicu ili se to samo qurcis na krsti ?
trebali bi uvesti preslovljavanje na krstu za nas kojima nejde cirilica ko na srpskoj vikipediji .
Ja se ispricavam ako ne odgovaram na duze postove na cirilici ali ih jednostavno preskocim jer mi nakon par recenica treba 10 mg normabela da se smirim . Pa da ne ispadne da ne slusam vase argumente vec jednostavno preskocim .
Aco je predlozio ekavicu plus latinicu kao sluzbeno . Ne kazem da ekavica nije laksa za nauciti . Sta mislite o tom prijedlogu sa povijesne distance ?