Komplimenti

Neprilagođena

Leptirica
Banovan
Poruka
95.554
Možete li da se setite kada ste poslednji put dobili iskreni kompliment?
Ne forme radi i da se ispuni neprijatna tišina ili onako kao što se radi na društvenim mrežama,
već od srca. Da li vam je to ulepšalo dan i osećali ste se posebno?

Kažu da davanje i primanje komplimenata poboljšava socijalnu interakciju i nivo sreće.
Davanje komplimenata je moćno sredstvo.
Ali prazni komplimenti su besmisleni -
Oni treba da budu iskreni i samo takvi mogu da znače nešto.

Volite li da primate i dajete komplimente?
Umete li da ih primate?
Verujete li u te komplimente ili ste uvek skeptični ?
Da li vam kompliment stvarno može ulepšati dan?
Kakvi komplimenti su vam najlepši ?

Nemam pojma, ne obraćam mnogo pažnje na komplimente jer znam da su manje više sredstvo da budete uljudni i prijatni sa nekime.

Volite li da primate i dajete komplimente? - Volim i jedno i drugo.
Umete li da ih primate? - Svakako.
Verujete li u te komplimente ili ste uvek skeptični ? - Uvek sam skeptičan, to je ono što nas čini ljudima, sumnjati.
Da li vam kompliment stvarno može ulepšati dan? - Tu i tamo.
Kakvi komplimenti su vam najlepši ? - Koji se tiču mog karaktera, a ne kako izgledam.

Ne volim komplimente na račun izgleda, gardarobe niti spoljnih obeležja
Nisam sigurna da umem primiti kompliment
Najdraži kompliment mi je kada mi neko kaže da mu je drago što smo se sreli ili da sam mu ulepšala dan.
Ne dajem komplimente one koji ni meni ne znače, prosto ne zagledam kako ko izgleda ili šta je obukao, ali odlično osećam, to i kažem ali ne kao kompliment.

Nije mi isto kada mi neko udeli komliment jer to ume i svima govori na isti ili sličan način.
Po meni se odmah vidi da li mi je neko ulepšao dan ili me smorio.

Naterali ste me da se zamislim.
Prvo na temu sta je uopste kompliment...
Za mene je to priznanje i pohvala na osnovu ulozenog truda u nesto, neke osobine koju gajis, nacin ponasanja koje te cini onim sto jesi...

Upravo sam shvatila da ja veoma cesto dobijam komplimente ...

Juce sam, samo zbog toga sto sam ulozila 10 minuta vise vremena u svoj spoljni izgled, citav dan slusala ...kako si lepa, bas si lepa danas...

Deca su mi sinoc rekla da sam najbolja mama...

Rukovodilac na poslu mi je rekao, svaka cast, ne znam sta bih bez tebe, za uradjeni posao...

Mali unuk mi je rekao Bravo baba ti si genije...kad sam mu popravila lanac na biciklu

Zar to nisu sve komplimenti i usudjujem se da kazem da su svi iskreni..

Bojim se da smo svi postali pomalo sujetni, zahtevamo, trazimo i ocekujemo uvek vise od onoga sto nam se daje pa ne cujemo te svakodnevne male iskrene komplimente...

Poslednja izmena:
Zadnji put sam dobio kompliment u privatnoj prepisci sa @Neprilagođena,kada mi je ista,izmedju ostalog napisala da,citiram: Od**bem u skokovima!
@Iskapa

1653748536297.png

S komplimentima nisam "lak na obaraču". Ne delim komplimente bez veze. Samo osobi koja zasluži.
Delenje komplimenata bez konkretne zasluge mi dođe ljigavo, kao neko ulagivanje.

Volim da primim, pogotovo ako osetim da su dani iskreno, a ne formalno, reda radi.
Kad sam bio mlađi najdraži su mi bili komplimenti za izgled :flert:, ali se malo sazrelo i sad su mi draži za posao i rezultate istog. :cool:

Back