komplikovana situacija

• Začetnik teme Začetnik teme ana30
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
@mali cicak, pa ovo se dece i ne tice, to su intimne stvari dvoje ljudi (ja ne spominjem razvod kao opciju jer za tim nema potrebe).
Kada deca odrastu i odu, kada se udje u morne vode sto se posla tice i kada ostanu sami "ocu u oci" po gotovo ceo dan - kakav ce im biti taj deo zivota ako muz vuce toliki 'rep', to jeveliko pitanje!:confused:

Jer, taj deo zivota je izuzetno lep ako nema tih 'repova' iz mladosti (ili ako je sve sasvim oprosteno, sto je zaista tesko).

Tako da se meni cini da je @ana sebi dala slobodu (u nekoj nedefinisanoj buducnosti) da moze (ako se ukaze zgodna prilika i javi se zelja) da prevari muza cisto svog gusta radi.
To nije za osudu!
I to bi zaista moglo da anulira njegovu prevaru (u njenoj dushi, jer cilj je da ana u svojoj dushi nadje mir prastajuci muzu, ali istinski sto se slobodnom voljom ne moze postici)...

.... znaci, to bi moglo da nekako sve dovede u red, ali samo AKO muz ne sazna (a cak i da sazna, morao bi i on da to proguta).
Veca opasnost je da se ana u tu osobu zaljubi i ipak razvede ili (druga opasnost) da joj se takav nacin zivota osladi.:zper:

Kako ana najbolje poznaje sebe, ne sumnjam da ce uraditi pravu stvar.:)

Veliki pozdrav ti saljem, @ana, kao i svima ostalima

Sa svime se slažem sem sa ovim boldovanim... kako se ne tiče dece? Šta su im oni ako ne intimne stvari...
Sve što se u jednoj porodici dešava odražava se na sve članove... čista logika...
Ja ne razumem da roditelj može da živi svoj život i misli da to ne utiče i da se ne tiče dece ili muža... to je po meni ne razumljivo...

Sve se to sazna kad tad, i samo deca ispaštaju... najviše... i tako roditelji uništavaju život svoje dece...

Jer hteli mi da priznamo ili ne, svako gleda iz kakve si porodice, kakvi su ti roditelji itd... prva ti ne bi svome sinu poželela ćerku čija se majka udara na sve strane... ima ona narodna:"Što mačka koti, to miša lovi.";)

Kažeš to bi anuliralo njegovu prevaru... bzvz... time ona poručuje svojoj deci da se svete... i šta uostalom se postiže teranjem inata i tim izjednačivanjem... pa zar čovek ne teži tome da bude bolji...

@mali cicak, u braku postoje stvari koje se ne ticu dece!

Deca su jako vazna, ali ne vrti se bas sve oko dece
Bolje da se to skonta odmah nego kada deca odrastu.

I (jos je vaznije) da sama deca to skontaju (sto se ne desava bas uvek) - ali to je neka druga tema!

poz

Onaona,tvoja zivotna filozofija je vrlo realna,ispravna i za poshtovanje.Bar,shto se mene tiche.Ana,ja stvarno mislim,mada je lakse pomisliti i reci nego uraditi,da bih se razvela.Ne bih mogla da mu oprostim to shto sam bila u ranama,a on me varao.Ako se ne bih razvela,zagorchavala bih mu zivot svakodnevno,tako da to na kraju ne bi bio zajednichki zivot,nego muchenje i za nas,i za djecu.To je toliko nisko s njegove strane,da ne bih zeljela takvu osobu ni da sretnem,a ne da zivim sa njom.Tebi svaka chast kako si preko toga preshla.Ne mislim da treba da ga varash,mislim da bi posle toga bila jos nesrecnija,jer bi pored svega imala i lose misljenje o samoj sebi.Ali,da se razvedes,nadjes drugog muskarca koji ce da te voli,postuje i cijeni,to svakako.

@mali cicak, u braku postoje stvari koje se ne ticu dece!

Deca su jako vazna, ali ne vrti se bas sve oko dece
Bolje da se to skonta odmah nego kada deca odrastu.

I (jos je vaznije) da sama deca to skontaju (sto se ne desava bas uvek) - ali to je neka druga tema!

poz

...neka mnoge mame dobro pročitaju, ovu, zadnju rečenicu,....dok, deca ne porastu,...!

Ja sam majka odraslog deteta. Coveka!
Znaci, prosla sam fazu kada je bio mali.

Kada je dete malo, mame uopste ne shvataju da ce to njihovo malo cedo odrasti, osamostaliti se, da ce otici svojim putem, da ce imati svoju porodicu koja ce mu biti na prvom mestu - i da je sve to sasvim normalno!

Majke cesto ne daju deci slobodu, narocito ako su "zbog dece" ostale u braku (sto je pogresno).
A obicno ostaju zbog materijalne bezbednosti, zbog zajednickog kredita, stana, kola i sl.
Zato sto je mnogo laksi zivot u dvoje (ako nema nekih scena i sl).

Majke koje zbog dece cute i trpe su uvek nezadovoljne i tu svoju zrtvu uvek kasnije potenciraju pred decom i time im stvaraju osecaj krivice.
Zato i kazem da se to dece ne tice (jer ih se zaista i ne tice!)!

Zato majke u mladosti moraju imati svoj licni zivot. Svoju intimu, nesto sto nema veze sa decom .
Ako mama ima prijatelja, to ce deca morati da progutaju, kao i tatinu prijateljicu - morace da shvate da to nema veze sa njima niti sa ljubavlju koju im roditelji pruzaju.

Ovde je najbitnije sta god da se desava medju roditeljima bude bez scena i svadja.

Svako ima svoj nacin zivota.
Moj brak je tradicionalan, ali sam licno upoznala parove koji imaju veliku slobodu i deca su im odrasla u takvim brakovima, a sasvim su uspesna.

Svako ima prava da zivi po svome receptu:cool:

Stvarno mi treba savjet.U braku sam 12 god,imamo dvoje djece.Raznih problema smo imali,preljuba sa njegove strane,teskih svadja...uvijek sam bila vjerna.Sada mi je izjavio ljubav muzev najbolji prijatelj i moj najbolji prijatelj,on je neozenjen.Prvo sam bila sokirana,nikad nisam prema njemu gajila takvu vrstu osjecaja...a ipak kad je dosao nisam bila ravnodusna.U meni tinja zelja za osvetom a sa druge strane znam da bi sve pokvarilo kada bi moj muz saznao i znam da je to grozno,nemoralno a ipak ne mogu mu oprostiti sto je 5 dan poslije rodjenja naseg djeteta bio sa nekom svojom ljubavnicom.
Dali sam ja normalna?i sta vi mislite o cijeloj situaciji?

Ako ne mozes da oprostis, ne mozes i tacka. Pusti glupe price kako moras, kako to druge zene rade, kako si duzna da oprostis zbog dece i slicno.
Ali moras doneti nekakvu odluku - ovako si ni tamo ni ovamo.
Taj prijatelj je najmanje bitna stavka u prici. Ako mislis da ce ti bilo sta sa njim pomoci da se odlucis, go for it.
Neka doza egoizma se smatra zdravim a to je ono sto masa ljudi (pogotovo nasih zena) ne moze da shvati. Sta te boli ona stvar sta ce to da pokvari u ocima tvog muza? Da li je on imao iste moralne dileme kad je sam kvario to medju vama?
Sama si odgovorna i za svoju srecu i za svoju nesrecu. Na tudje postupke ocigledno ne mozes da utices ali ne moras da sedis kao vezana vreca i pristajes na sve!

I glupo je da se svetis. Bolje radi stvari iz licnog zadovoljstva. Sa tom osvetom opet ti je glavni u glavi - muz. Pusti ga i pocni malo da mislis da sebe.

Ako ne mozes da oprostis, ne mozes i tacka. Pusti glupe price kako moras, kako to druge zene rade, kako si duzna da oprostis zbog dece i slicno.
Ali moras doneti nekakvu odluku - ovako si ni tamo ni ovamo.
Taj prijatelj je najmanje bitna stavka u prici. Ako mislis da ce ti bilo sta sa njim pomoci da se odlucis, go for it.
Neka doza egoizma se smatra zdravim a to je ono sto masa ljudi (pogotovo nasih zena) ne moze da shvati. Sta te boli ona stvar sta ce to da pokvari u ocima tvog muza? Da li je on imao iste moralne dileme kad je sam kvario to medju vama?
Sama si odgovorna i za svoju srecu i za svoju nesrecu. Na tudje postupke ocigledno ne mozes da utices ali ne moras da sedis kao vezana vreca i pristajes na sve!

I glupo je da se svetis. Bolje radi stvari iz licnog zadovoljstva. Sa tom osvetom opet ti je glavni u glavi - muz. Pusti ga i pocni malo da mislis da sebe.

****************************************************** :rtfm:

Poslednja izmena od moderatora:
Ako si odlučila, a sve kao da jesi, da ostaneš u tom i takvom braku, čemu onda provokacije sa tim prijateljem. Kome? Sebi, da i ti to možeš?! Mužu, pa jel stvarno misliš da možeš da ga povrediš kao on tebe, neposredno posle porodjaja? Njemu bi svakako bilo grozno što mu je ON to uradio, dobro i to što si se ti osmelila, ali to ne bi umanjilo tvoj osećaj da ti muž baš i nije čovek kakvog bi ponovo izabrala, niti bi mogla da budeš srećna jer si se navodno osvetila.
Ja bih stvarno razmislila šta bih sa svojim životom. Mada nisam sigurna da bih i dalje verovala da mi je onaj čovek najbolji prijatelj.

...Šteta što ženu savetuje žena,.....I zašto nezrele stupate u brak?....ne želim sad da pričam o postuku muža, koji je za svaku osudu,...već o tvom,...koje ti to kvalitete imaš, kad se drugom svetiš na sebi,...smatraš da ti je sad skočila cena? Brak nije jedna obična scena! za brak se mora dobro spreman biti...U braku treba imati dovoljno ljubavi,...i za razumevanje, i za praštanje,...u braku ne cvetaju uvek ruže,...ako ih samo beremo,...a ne zalivamo i ne negijemo,...slabo ćemo nešto brati,...sve te ruže će samo venuti,....ljubav je,....da se ne ponavljam,...pročitaj nešto o ljubavi na mom blogu,....ne zbog mene, nego zbog sebe,....Čovek mora pronaći smisao u ovom životu,....ako je već, odlučio da ga živi,....

Mi muski smo cudna bica. Ponekad, najveci prevaranti i lazovi.
U stanju smo da napravimo sranje i osobi koju mnogo volimo (a ponekad to zaboravimo), a time i sebi. Kad bi samo znale-VI, nase najlepse, najumiljatije i najvoljenije devojke i zene, koliko takve nase pizdarije-nama nista ne znace. Ama bas...niiiiisssssta.

Kad jednom otvorite muskarca, ali na pravi nacin...onda ce on uvek i zauvek biti samo vas.

Mali cicak ti takodje mnogo mudrih stvari rece...nemoj da rasturas brak. Komunikacija, komunikacija, komunikacija. U svemu tome budi ponosna, jer ti nisi nista lose uradila, ali ne i bezobrazna. Pokazi mu..da je u stvari zaboravio koga iskreno voli. (to se muskarcima dogadja, a da pritom ne vole nijednu drugu..) Pocnemo da cenimo i postujemo nesto kod voljene, tek posle ovakvih stvari.
Budi 3x finija, nego sto je on bio los...e kad prodje izvesno vreme, pa ti vidi sta je snjim, tj. koliko se rasvestio. Tek tada odluci sta ces dalje. Znam bracne parove, koji su tek posle ovakvih gluposti, u stvari "saznali" u potpunosti jedno za drugo, te im je veza bila cak i perfektna posle toga.
Slobodno i otvoreno pricaj sa njim o svemu sto vas je snaslo, pokazi mu svoju realnu zabrinutost, povredjenost i LJUBAV. Kazi mu da si resena da ides do kraja, jer ga volis, ...iskreni (do daske) razgovori pokazacemu sta je uradio...i koliko ti u stvari njemu vredis. Reci mu da si spremna , ako treba, i da popricas o svemu sa tom osobom...

Ovo sve, na neki nacin zaboravi, JER NJEMU TO NISTA NE ZNACI, usresredi se na to da on shvati koga voli, ima li decu, ko su im roditelji...koliko ti znacis njemu.

Nije pao sneg da bi pokrio breg, vec da svaka zverka....

..ne dopusti da tvoj trag na tom snegu koji vam je pao na brak, bude ljigav (taj prijatelj)...za to nije nikad kasno, a verujem da nece ni biti potrebno.

Pokazi mu da ga stvarno volis i da je to OSNOVA za tvoju odluku da oprostis..veruj mi da ce ti za 2-3 godine sve ovo izgledati mnogo drugacije i lakse, jos ako za to vreme izgradite ono sto niste imali..bice to pun pogodak.
A ako se razvedete nema nista od toga, a tek sa decom...ne slusaj mnogo sta drugi kazu, jer vi ocigledno tek sada treba da saznate sta vam je stvarno u srcima ...bilo je tu verovatno problema sa kojim ste se mirili, i koje ste preskaali, ..posle ovog..sve mora da bude jasno

Poslednja izmena:

Back