Komplex nize/vise vrednosti

Koji su ti svi? Sto rzim isto reci i SVI, NEKI i sl..... tj mrzim rec SVI a neke ne jer ih niko nikada i neupotrebljava...

I ne znam, kako neko moze da vidi psihicko stanje preko monitora...To mi oduvek nije bilo jasno...Ali neka, neka se neko velica u svojoj moci tj da misli da zna nesto o nekom i da mu je dobro spustio...

Cekaj jel to bese komplkes vise vrednosti ili???
A nije...A pa da, ne vazi to za vas.... E sad zbog ove reci VAS ima da izmanipulisem masom , koja ce da se projektuje , i onda ce masa da udari, i onda isprojektovana masa postane "svi" i tako u krug, a ja ispadne zli i tako to...
Kompleks više i niže vrednosti je iz iste glave...Pošto sam i ja sujetan,naravno da imam kompleks inferiori.
Muči me što nemam Đokicu od po metra da zajebavam crnce za njihove jade...I što nisam najpametniji i najjači i rekorde na 100 m leđno što ne postižem i sve drugo što neko bolje od mene!
Lako tebi kad ti to nema veze ! ! !
Posebno mi smeta kad vidim da neko nešto pametno piše na forumu-to me ugrožava! (Mada pisati među glupim postovima...?)
Blago i lako tebi ! ! !

Obrazlozi?

heh, pa da, lepo sam rekao.

A da je moj post bio pozitivne konotacije e onda ne bih bio skolski primer kompl.vise vrednosti hahahaha

Ma bitno je da si ti psihoanaliticar, psiholog i td, kad ti kazes, mora da bude tako !

Izvinjavam se sto te pogodio moj post i detaljno te opisao onako kako razmisljas....Ali nisam ti ja kriv.Sama si izgovorila onu recenicu, znaci nisam ja kriv, ja sam samo posledica, a tvoja recenica uzrok... Sto nisam napisao nekom drugom nego bas tebi? Ma, ja to sigurno imam namerno nesto protiv tebe....JEr ja imam komplex vise vrednosti a ti si veliki autoritet za mene i onda sam se nasao ugrozen pa te napadam..... Zelim da postanem kao ti...Ti si moj idol

ROFL

Nisam znala da si vidovit :flert: Imala bih neka pitanja u tom slucaju :lol:

Koji su brojevi dobitni ove sedmice,uplatila bih loto :lol:

Sta da ti kazem sem da sam polaskana :lol: Ja tvoj autoritet...Pa moj post "odabrani".. ebt...ovog trenutka imam komplex vise vrednosti :flert:
Hvala ti na tome,da se i ja izvucem iz blata :lol:

Nisam trazila tvoje odobrenje nego iznela svoje misljenje.

Kao drugo,na svaku tvoju bar pet bih imala da dodam ali su me ucili da na uvrede ne odgovaram uvredama :)

Poslednja izmena:
Koliko sam (laički) upoznata sa terminom "kompleks manje/niže vrednosti" - takav zapravo i ne postoji. Postoje Frojdov "kompleks kastracije" i Adlerovo "osećanje krivice".
Što se tiče kompleksa više vrednosti:
"težnja da se postane ravan Bogu" (Adler). Dakle, težnja ka superiornosti.
Pre pojave psihoanalize, ovaj kompleks bio je poznat kao "libido dominandi" (Hobs), prethodnica filozofije "volje za moći".

nazivamo ih kompleksima jer su setovi medjusobno zavisnih razmisljanja..osecanja .stavova..percepcije i ponasanja.( npr industrijski kompleks..niz gradejvina medjusobno zavisnih namena integrisanih u jednu celinu )..engleski jezik poznaje pojam "mindset"
visa ili niza vrednost je iracionalna i neutemeljena u stvarnosti,,,odnosno stvarnoj / merljivoj vrednosti koju neka osoba ima
znaci u pitanju je majndset ili sistem uverenja koji neka osoba neguje..

E,ovako,zamislite ovu situacijzu.Na palubi ste, i vidite jednog pobelelog turistu kome je muka...I kažete mu ''ti ćeš dobiti morsku bolet.Bled si.Vrati se u kabinu i miruj''On će vam nesumljivo poverovati,otići u kabiu i dobiti morsku bolest-zato sto vam je poverovao.Ali,ako iskusnom morepolovcu kažete 'ti ćeš dobiti morsku bolet.Bled si.Vrati se u kabinu i miruj'',on će vam se samo nasmejati i reći da je to glupost.I naravno,ostaće zdrav.

Kompleks niže (manje vrednosti)

Kompleks niže vrednosti je organizovan skup ideja, emocija i stavova vezanih za osećanje manje vrednosti, koji na patološki način određuje čovekovo mišljenje i ponašanje. Svaki čovek u sebi ima osećanje niže vrednosti, ali ono ne deluje kao kompleks, sve dok ne postane preterano snažno, nerazumno i nekonstruktivno potcenjivanje sopstvenih sposobnosti i vrednosti. Na nastanak kompleksa manje vrednosti utiču neke urođenje telesne mane deteta (telesna nerazvijenost, slabovidost, srčane mane...), neadekvatno porodično vaspitanje (preterano maženje ili podsmevanje i ponižavanje deteta), nizak socijalni status porodice (siromašni roditelji, roditelji alkoholičari ili kriminalci) ili nerazvijne mentalne sposobnosti (inteligencija, verbalne ili numeričke sposbnosti).

Kompleks više vrednosti

Kompleks više vrednosti je skup emocionalno obojenih i nesvesnih ideja, predstava i težnji koje su organizovane oko čovekove predstave sopstvene superiornosti, nadmoćnosti nad drugim ljudima. Ta fizička, intelektualna, socijalna ili moralna nadmoć, obično je izmišljena. Osoba sa kompleksom više vrednosti uglavnom se boji da svoju umišljenu superiornost stavi na probu i zato nalazi bezbroj načina (fizička bolest, mučanje, povlačenje...) da izbegne bilo koji vid testiranja svojih sposobnosti. Često je ponašanje koje odgovara kompleksu više vrednosti nadmeno, agresivno, arogantno.

Moji proidjose iz toga sto sam se oduvek uporedjivala s drugima umesto sa samom sobom, sve praceno unutrasnjim nezadovoljstvom. Iako sam znala svoje kvalitete, u obzir sam uzimala samo mane, sto je posle uslovilo socijalnu fobiju. Sad me blam samo kad se setim.

Back