"Kompleks provincije"

Данас? Па Црном Ђоки кум одсекао главу и донео турцима на тањиру, итд, итд.
глава би се сјекла тако и тако
а кад су одсјекли што не и додатно искористити
не због турака него голи интерес

ту није било опције да неко не остане без главе, са турцима или без турака

данас су друга времена ипак

Najviše ''malograđana'' imaš u velegradu
:mrgreen:
Малограђанштина је да звераш у туђи најчешће комшијски тањир колико ко има, шта ко ради и да стално упоређујеш са собом и будеш бољи од њих.
Београд то није. Београд је брзина. Увек можеш новог другара да нађеш, нову девојку. Београд не занима ни ко су му комшије ни колики им је Мерцедес јер људи нестају и стварају се колико да лупиш дланом о длан.

Фокус је увек на личној добити и личној забави, личном остварењу.

Svako mesto je provincija za neko drugo mesto.
Možda je u srpskom svetu najmanje provincija Bege, ali sam bege je velika provincija za druga mesta

Pokušaću opisati šta se doživljava kao provincijalsko tj nekulturno ponašanje na primeru gastarbajtera.
Puno puta sam se vozila preko minhena ili frankfurta, to su glavni aerodromi za transfer lufthanze.
I tako... Par puta mi se ista stvar desila u Minhenu. Žena koja radi na gejtu gde je bio let za bege je pozvala prvo invalide, roditelje sa decom, zatim ide ono poslednja sedišta itd... Međutim tad je bila gužva i nai ljudi su se, što se NIJE desilo na ostalim gejtovima, sabili da se čekiraju kao da se poklanja nešto, i kao da svi nemaju svoja mesta. Više puta ih je pozovala na nemačkom i engleskom da se povuku ali nisu. Niti je mogao da priđe ko je invalid niti ko ima decu. A onda ksd su pustili gejt poleteli su dole kao da će avion pobeći

Iskreno, stid me bio veliki.
Provincijalizam je kod nas sinonim za nekulturu, mada ne bi trebalo.
Mene je blam kad presedan kad se vracam iz Amerike preko Nemačke u Srbistan

Ako se neki stranac nadje u onoj maloj kanti od aviona na presedanju moze da prisustvuje bahatim ponasanjima srpskih arogantnih migranata koji idu nazad kuci , rodbini, prijateljima ili nesto da zavrse u svom ex domicilu .... E to je ono sto kazu ,nije žvaka za seljaka..... Ili ono , Mozes da lzadjes iz sela ali selo nece nikad izaći iz tebe

E pa to selo je Beograd 😂

Mene je blam kad presedan kad se vracam iz Amerike preko Nemačke u Srbistan

Ako se neki stranac nadje u onoj maloj kanti od aviona na presedanju moze da prisustvuje bahatim ponasanjima srpskih arogantnih migranata koji idu nazad kuci , rodbini, prijateljima ili nesto da zavrse u svom ex domicilu .... E to je ono sto kazu ,nije žvaka za seljaka..... Ili ono , Mozes da lzadjes iz sela ali selo nece nikad izaći iz tebe

E pa to selo je Beograd 😂
србендама би добро дошао по један џоинт ујутро
вјерујем да би били бољи људи

глава би се сјекла тако и тако
а кад су одсјекли што не и додатно искористити
не због турака него голи интерес

ту није било опције да неко не остане без главе, са турцима или без турака

данас су друга времена ипак

Исти је Принцип, поготово око политике.

Малограђанштина је да звераш у туђи најчешће комшијски тањир колико ко има, шта ко ради и да стално упоређујеш са собом и будеш бољи од њих.
Београд то није. Београд је брзина. Увек можеш новог другара да нађеш, нову девојку. Београд не занима ни ко су му комшије ни колики им је Мерцедес јер људи нестају и стварају се колико да лупиш дланом о длан.

Фокус је увек на личној добити и личној забави, личном остварењу.
Imaš demant ovog tvog posta, pre par stranica :D

E da, nikad nisam čula da Beograđani kude ijedan grad u Srbiji. Čak ni na forumu nisam primetila.

Dok naši nebeogradski sunarodnici stalno moraju da istaknu kako je Beograd krš u odnosu na Pariz. Zamisli, Beograd nije kao Pariz!
Oni nikad ne bi živeli na Vračaru Hisorical

Ne, ne, ni za živu glavu. :nono2:
Stoput je bolje u Surdulici

Kao što ni mi Beograđani ne bismo živeli u Parizu jer Pariz je realno seljana u odnosu na Tokio.
Nikako Pariz, Karaburma je zakon
Браво! Ово је реално овако.

pa da, ali daj neke ključne karakteristike sta znači to stereotipni srbenda

?
1754990956146.jpeg

:D

E da, nikad nisam čula da Beograđani kude ijedan grad u Srbiji. Čak ni na forumu nisam primetila.
samo docekaju autobus navijaca iz novog sada sa kamenicama i povicima ''madjarske pticke'' :mazi:

Dok naši nebeogradski sunarodnici
ovo mi smrducka na onu paradoksalnu kojestariju graDZana iz kruga dvojke ...
stalno moraju da istaknu kako je Beograd krš u odnosu na Pariz. Zamisli, Beograd nije kao Pariz!
Oni nikad ne bi živeli na Vračaru Hisorical
kojestarije
Ne, ne, ni za živu glavu. :nono2:
Stoput je bolje u Surdulici
budalastine
Kao što ni mi Beograđani ne bismo živeli u Parizu jer Pariz je realno seljana u odnosu na Tokio.
Nikako Pariz, Karaburma je zakon
beograd je prestonica

doduse brdovita pa ne razumem kad se rugaju toboz beograDZani dvojkasi nekom da je sa brda...

to mu je jedina mana i onoliko smeca po ulicama, ali ajde dvomilionski grad jel de na smece i da zazmurimo...

samo docekaju autobus navijaca iz novog sada sa kamenicama i povicima ''madjarske pticke'' :mazi:
:zeek:
ovo mi smrducka na onu paradoksalnu kojestariju graDZana iz kruga dvojke ...

kojestarije

budalastine
Da, da, kako da nisu koještarije. Nema šanse da bi se iko odselio na bolje mesto :nono2: Sve i da mu daš milione on će ostati veran svojoj prćiji :mrgreen:
beograd je prestonica

doduse brdovita
Zato je zanimljiv geografski. Još je na ušću reka. Samo kad postavimo normalnu upravu ima da bude ko bombona. :zaljubljena:Od centra do predgrađa.
to mu je jedina mana i onoliko smeca po ulicama, ali ajde dvomilionski grad jel de na smece i da zazmurimo...
Beograđani ne bacaju smeće na svoje ulice. Ali podsetio si me na kako je put duž domova studenata DIF-a na Košutnjaku ličio na svinjac svojevremeno.

Tuda su meštani ređe prolazili, pa smeće ni statistički nije poticalo od njih, možda neko derište još uvek beslovesno. Ali sam sto puta videla studente kako bacaju iako su tu uvek bile kante, održavale se. I sav šumski put je bio pun smeća.
Sigurno da je to radila manjina, još uvek necivilizovana (braća Crnogorci su tad bili najdominantniji, najbučniji i najbahatiji :mrgreen:), ali to na račun toga kako "Beograđani bacaju smeće".

:zeek:

Da, da, kako da nisu koještarije. Nema šanse da bi se iko odselio na bolje mesto :nono2: Sve i da mu daš milione on će ostati veran svojoj prćiji :mrgreen:

Zato je zanimljiv geografski. Još je na ušću reka. Samo kad postavimo normalnu upravu ima da bude ko bombona. :zaljubljena:Od centra do predgrađa.

Beograđani ne bacaju smeće na svoje ulice.
Ma kud bi oni jadni...
Ali podsetio si me na kako je put duž domova studenata DIF-a na Košutnjaku ličio na svinjac svojevremeno.

Tuda su meštani ređe prolazili, pa smeće ni statistički nije poticalo od njih, možda neko derište još uvek beslovesno. Ali sam sto puta videla studente kako bacaju iako su tu uvek bile kante, održavale se. I sav šumski put je bio pun smeća.
Ko bi drugi, studenti, dođoši...
Sigurno da je to radila manjina, još uvek necivilizovana (braća Crnogorci su tad bili najdominantniji, najbučniji i najbahatiji :mrgreen:), ali to na račun toga kako "Beograđani bacaju smeće".
Ima i novi sad studente, dođoše i štošta sto navodis po procentima i više no bg ali je po tom pitanju opet naspram bg - apoteka

Da, ali ovde govorimo o Beogradu i načinu na koji komentariše provincijalce.
"
@Varka_Barka

Sta je zamerka,pa recimo to sto jos malo pa je u Madjarskoj.Stanica koja bi trebalo lokacijski da bude na prometnom mestu za presedanja za gradski prevoz se nalazi na nekoj vetrometini do koje niko ne zna kako se dolazi,i treba ti 1,5h iz centra da dodjes,a malo nas u centru zivi"
твитер о БАС~у
Ja znam neke koji tripuju da Beograd ne valja,
Град Земун је локалцима бољи али то није тема ако већ потежете сукобе вечне.
da ja svakakva, a bili dva puta u životu na neki koncert ili na prijemni ispit koji su pali, pa se vratili kuci.
Они што су се школовали ту и цео живот живели кажу све најгоре,посебно кад се бетон и асфалт лети усијају те не може да се дише а ниво река падне те се осећа гадно.

Back