Kompjuter mi se ugasi i tesko upali

pterobog

Primećen član
Poruka
720
Ako zna neko u cemu je problem.Juce je pocelo odjednom mi se ugasio komp. i nisam mogao da ga upalim kad bih pokusao poceo bi da pisti,to pistanje dolazi iz kucista tek kad bih ugasio komp. Iz zida poslije 15 min. bih ga mogao upaliti i onda mi se dnas desilo 3 puta dok sam bio na internetu da mi zakoci znaci ne mogu mis da pomjeram,ukoci se slika i moram ga restartovati i onda opet pisti i ne moze da se upali.Reinstaliran je prije mjesec dana,VIRUSI NIJESU skeniram redovno,evo i danas,nema nista.Sto moze biti?

Poslednja izmena:
Pisti...pii,pii,pii hahah pauza mozda sekund izmedju svakog "pistanja"...evo sad radi normalno vec 2 sata do kad ce ne znam,a kad bih ga ponio kod majstora mislit da on nece vidjeti u cemu je problem bez da se kod njega desi da se ugasi

Radit će normalno dok se ne zagrije....Kada se zagrije zaledit će se pa ćeš ga ti restartovat a on se možda neće htjet upalit dok se ne ohladi....Šta ti misliš, šta bi to moglo bit....

Radit će normalno dok se ne zagrije....Kada se zagrije zaledit će se pa ćeš ga ti restartovat a on se možda neće htjet upalit dok se ne ohladi....Šta ti misliš, šta bi to moglo bit....

Zasto se onda desilo kada je komp. bio ugasen 12 sati onda sam ga upalio i za 15 min. surfovanja na internetu se zaledio,pa sam ga restartovao ali se nije upalio nego je pistao

E nisam siguran mislim da ne pravi pauze nego stalno pisti,ali nisam bas zapazio,ako se opet desi bas cu pogledati to...zapazio sam da mi se ugasio 4 puta od ukupnih 6 kad sam usao u jednu igricu na fb

Čovječe, pokušaj otvoriti centralku, uzmi kist sa kojim radiš likovno u školi, dobro kistom počisti kuler na procesoru i grafičkoj ako ga ima, onda sve to usisaj usisivačem....Onda se ponovo javi i kaži šta se dešava pa ćemo ako to ne upali tražiti rješenje...Ja ne mogu biti siguran da je to ali po siptomima bi rekao da je to...

hvala na odgovorima,necu ja otvarat kuciste da ne pokvarim jos nesto pa da bude gore jer se ne razumijem u to.Kad bude (ako bude) doslo do stanja da se ne moze upalit komp. onda cu ga ja kod majstora,mada evo sad 4-5 sati radi,valjda se nece vise to desavat da se zaledi ili ugasi

HITNOO LJUDII.Kao sto rekoh sinoc me komp dobro sluzio medjutim danas mi se opet zaledio i odlucio sam da otvorim kuciste i detaljno ocistim prasinu.Opet sam ga sastavio,upalio sluzio me malo da bi se opet zaledio pa sam ga restartovao ali ovaj put NIJE PISTAO upalio se da bi se zatim sam ugasio i pojavio mi se ovaj tekst na plavom ekranu bijelim slovima:A problem has been detected and windows has been shut down to prevent damage to your computer.If this is the first time you've seen this Stop error screen restart your computer.If this screen appears again,folow these steps: Disable or uninstall any anti-virus,disk defragmentation or backup utilities.Check your hard drive configuration and check for any updated drivers.Run CHKDSK /F to check for hard drive corruption,and then restart your computer.Tehnical information: STOP 0x00000024 (u zagradu jos neki brojevi) Ntfs.sys-Address F7215467 base at F7214000,DateStamp 41107eea.Beginning dump of physical memory.Physical memory dump complete.Contact your system administrator or tehnical support group for further assistance.PISEM VAM SA TELEFONA,komp. je ovako ostao,sto da radim

Tako ce i biti,sad mi se desila neocekivana situacija,zamijenio sam kucista,posto imam staro ispravno kuciste i OPET mi se desilo da mi se ekran zaledio (ne reaguje mis,ni tastatura) i onda sam opet restartovao komp. i sve je u redu mozda mi opet sad zakoci,znaci govori li to da nije do kucista,kad se istva stvar dogadja na 2 kucista.Sad nesto razmisljam da li je moguce da je problem do MONITORA moze li se on pokvariti,stvoriti ovakve probleme?Ali se onda isto postavlja pitanje zasto mi se kuciste odjednom gasilo ako nije do njega (kucista) ali zasto mi se sitva stvar desava na 2 kucista?Nemam pojma..a gotovo sam siguran da ako ponesem kuciste kod majstora da ce kod nega bit u redu i da ce on reci da nema problema,i sto ja sad da nosim kod majstora,kuciste? :)

Rekao sam za viruse da nijesu,jer redovno skeniram komp. opet sam danas sa avastom skenirao i nije nista pronasano.Na ovo staro kuciste sad je ok desilo mi se da je zaledilo jednom ali evo sad 3 sata dobro radi.Kad mi se desi da zaledi ekran probao sam da promijenim mis i opet nije moglo.

ZELIM OVO NAPOMENUTI STO JE MOZDA I KLJUCNO

Tek se danas sjetih da mi se ovo prvi put desilo da mi se zaledi ekran (ne reaguje mis i tastatura) kad mi je brat lupio sakom dva puta na vrh kucista i tada je pocelo PISTANJE tj. kada je lupio zaledio mi se ekran i ja sam restartovao kompjuter i on nije htio da se upali nego je pistao,non-stop,da bih ga poslije nekako upalio i ni tada mi bas nije bilo sve u redu sa tastaturom,morao sam nekoliko puta da pritiskam jedno slovo da bi mi ga ispisalo na ekranu i mis je bio usporen,onda je odjednom sve bilo u redu.To se desilo prije 15-20 dana,do prije 2-3 dana sve je bilo odlicno sa kompjuterom da bi tek tada (prije 2-3 dana) zaledio mi se kompjuter onda ga ja restartujem pa nece da se upali nego pisti i tek poslije 15 minuta uspijem da ga upalim,onda mi se desilo jos 5-6 puta da mi zaledi ekran pa ja opet restartujem pa opet pisti i ejdva ga upalim.Desilo mi se da mi se kompjuter 2 puta sam restartovao.I jutros poslije temeljnog ciscena kucista i usisavanja (kako me savjetovao jedan forumas) upalio sam kompjuter,sluzio me pola sata da bi mi opet zaledio i ja ga restartujem (NIJE PISTAO) i iskoci mi plavi ekran i pise bijelim slovima sledece:
A problem has been detected and windows has been shut down to prevent damage to your computer.If this is the first time you've seen this Stop error screen restart your computer.
If this screen appears again,folow these steps: Disable or uninstall any anti-virus,disk defragmentation or backup utilities.Check your hard drive configuration and check for any updated drivers.Run CHKDSK /F to check for hard drive corruption,and then restart your computer
.Tehnical information:
STOP 0x00000024 (u zagradu jos neki brojevi)
Ntfs.sys-Address F7215467 base at F7214000,DateStamp 41107eea
Beginning dump of physical memory
Physical memory dump complete.
Contact your system administrator or tehnical support group for further assistance

ja onda pritisnem RESTART i komp nece da se upali,probam jos 2 puta opet nece (krene da se pali i sam se ugasi) onda ga tako ostavim i poslije pola sata probam i upalio se bez problema,ali ja rijesim da skinem kuciste i da ga ne mucim vise jer znam da ce mi se opet zaledit ekran.Ukljucim komp na staro ispravno kuciste i komp se upali i opet se i na ovo kuciste zaledi (ne mogu mis da pomjeram) ja ga opet restartujem i sad poslije 3 sata je dobro,sto ce biti ne znam.

Najvise mi izgleda da je problem do misa i tastature ali onda se postavlja pitanje zasto se meni kompjuter sam restartovao 2 puta i zasto mi je ispisalo ovaj tekst na ekranu?
A ako je problem do kucista (KADA JE DOSLO DO TOGA UDARCA) zasto kompjuter opet zalei na drugom kucistu?

Poslednja izmena:
Konflikt ram memorija ili ti je jedna crkla,velika verovatnoca je i da ti hard disk umire. CAk ti i komp kaze da proveris. prso ti sistem ili se nesto pregreva.
Ako pisti vise puta i nece da se upali jedna memorija ili nije lega dobro u slot,ili je riknula ili je upala prasina izmedju i koci.
Kada si zadnji put skenirao kompjuter i koliko su ti stare baze av-a? Jel ti svi kuleri na kucistu rade? Kakvo ti je hladjenje kucista? Jesi probao da ga pustis da radi bez lima sa strane?
Zameni kablove od napajanja,stavi onaj sto ide na monitor na komp,a onaj od kompa na monitor pa vidi sta ce da se desi.
Idi sistemom eliminacije,proveri sve pa ces naci negde gresku.

Poslednja izmena:
Konflikt ram memorija ili ti je jedna crkla,velika verovatnoca je i da ti hard disk umire. CAk ti i komp kaze da proveris. prso ti sistem ili se nesto pregreva.
Ako pisti vise puta i nece da se upali jedna memorija ili nije lega dobro u slot,ili je riknula ili je upala prasina izmedju i koci.
Kada si zadnji put skenirao kompjuter i koliko su ti stare baze av-a? Jel ti svi kuleri na kucistu rade? Kakvo ti je hladjenje kucista? Jesi probao da ga pustis da radi bez lima sa strane?
Zameni kablove od napajanja,stavi onaj sto ide na monitor na komp,a onaj od kompa na monitor pa vidi sta ce da se desi.
Idi sistemom eliminacije,proveri sve pa ces naci negde gresku.

Ne razumijem se ali ajde barem na nesto da odgovorim.Prvo sto ste pomenuli memoriju mozda to ima veze sa tim sto mi je komp. najvise puta zaledio kada sam pokrenuo igricu.Kao sto rekoh danas sam ga ocistio od prasine i vise nije pistao (li se takodje zaledio i sam ugasio ali nije vise pistao pri paljenju tako da je mozda nesto bilo i do prasine (bilo je mnogo prasine).Sto se tice anti virusa imam Avast instalirao mi ga je majstor kod koga mi je bio kompjuter na popravci tj reinstalaciji (zbog virusa) prije mjesec dana.Skeniram komp. svake nedelju dana mozda i ranije,kao sto sam napisao sknirao sam kompjuter danas i nije pronasao nijedan virus.Za ovo dalje ne znam jer se ne razumijem.U svakom slucaju skinuo sam kuciste i stavio sa strane ponijecu ga ovih dana na popravku da vidim o cemu se radi

Back