Rekao sam za viruse da nijesu,jer redovno skeniram komp. opet sam danas sa avastom skenirao i nije nista pronasano.Na ovo staro kuciste sad je ok desilo mi se da je zaledilo jednom ali evo sad 3 sata dobro radi.Kad mi se desi da zaledi ekran probao sam da promijenim mis i opet nije moglo.
ZELIM OVO NAPOMENUTI STO JE MOZDA I KLJUCNO
Tek se danas sjetih da mi se ovo prvi put desilo da mi se zaledi ekran (ne reaguje mis i tastatura) kad mi je brat lupio sakom dva puta na vrh kucista i tada je pocelo PISTANJE tj. kada je lupio zaledio mi se ekran i ja sam restartovao kompjuter i on nije htio da se upali nego je pistao,non-stop,da bih ga poslije nekako upalio i ni tada mi bas nije bilo sve u redu sa tastaturom,morao sam nekoliko puta da pritiskam jedno slovo da bi mi ga ispisalo na ekranu i mis je bio usporen,onda je odjednom sve bilo u redu.To se desilo prije 15-20 dana,do prije 2-3 dana sve je bilo odlicno sa kompjuterom da bi tek tada (prije 2-3 dana) zaledio mi se kompjuter onda ga ja restartujem pa nece da se upali nego pisti i tek poslije 15 minuta uspijem da ga upalim,onda mi se desilo jos 5-6 puta da mi zaledi ekran pa ja opet restartujem pa opet pisti i ejdva ga upalim.Desilo mi se da mi se kompjuter 2 puta sam restartovao.I jutros poslije temeljnog ciscena kucista i usisavanja (kako me savjetovao jedan forumas) upalio sam kompjuter,sluzio me pola sata da bi mi opet zaledio i ja ga restartujem (NIJE PISTAO) i iskoci mi plavi ekran i pise bijelim slovima sledece:
A problem has been detected and windows has been shut down to prevent damage to your computer.If this is the first time you've seen this Stop error screen restart your computer.
If this screen appears again,folow these steps: Disable or uninstall any anti-virus,disk defragmentation or backup utilities.Check your hard drive configuration and check for any updated drivers.Run CHKDSK /F to check for hard drive corruption,and then restart your computer
.Tehnical information:
STOP 0x00000024 (u zagradu jos neki brojevi)
Ntfs.sys-Address F7215467 base at F7214000,DateStamp 41107eea
Beginning dump of physical memory
Physical memory dump complete.
Contact your system administrator or tehnical support group for further assistance
ja onda pritisnem RESTART i komp nece da se upali,probam jos 2 puta opet nece (krene da se pali i sam se ugasi) onda ga tako ostavim i poslije pola sata probam i upalio se bez problema,ali ja rijesim da skinem kuciste i da ga ne mucim vise jer znam da ce mi se opet zaledit ekran.Ukljucim komp na staro ispravno kuciste i komp se upali i opet se i na ovo kuciste zaledi (ne mogu mis da pomjeram) ja ga opet restartujem i sad poslije 3 sata je dobro,sto ce biti ne znam.
Najvise mi izgleda da je problem do misa i tastature ali onda se postavlja pitanje zasto se meni kompjuter sam restartovao 2 puta i zasto mi je ispisalo ovaj tekst na ekranu?
A ako je problem do kucista (KADA JE DOSLO DO TOGA UDARCA) zasto kompjuter opet zalei na drugom kucistu?