Kompijuter se restartuje na niskim temepreaturama.

Dobro jutro! 99,99% napajanja neće ni dati PG signal ako nije ispravno! Ovaj TEST ustvari UKLJUČUJE napajanje i proverava napone. Ali ne uključuje matičnu ploču!
Ma uveliko je dan.
Ali nemaju danas led diode napajanja da to korisnik vidi..pa većina pomisli da je prslo nešto levo..
Lukavi lukavi što ne stavljaju više...

Dakle ko hoce da cita ima stranicu na wiki ... o Sense pinovima i sta rade u vezi napajanja na ovim konektorima .

https://en.wikipedia.org/wiki/Sense_(electronics)

In electronics, sense is a technique used in power supplies to produce the correct voltage for a load. Although simple batteries naturally maintain a steady voltage (except in cases of large internal impedance), a power supply must use a feedback system to make adjustments based on the difference between its intended output and its actual output. If this system is working, the latter will be very close to the former.

Moze li se crna zica iskoristiti za sense , moze ... zica ko zica ...
a kad ti sense ne radi ili je riknuo napr kao kod moje amd grafe gde je crknuti ventilator spalio i zastitnu diodu i smd kond pa na 60 stepeni nece da krene da vrti, e onda moj drug maki lepo uze neki adapter i direktno spoji novi fan na +12v i on radi 0-24 ko singerica a i grafin temp mi stalno na 30 stepeni cak i u fotosopu :zcepanje:

Parola snadji se 😀

Ne znam ima li neko od vas da mu PSU vent prikacen na matičnu 😀
To mora foske da ima u svojoj kolekciji, na ploči piše pored 3pina power fun 😀
Preko tog 3pina može da se prikaci nešto drugo kao i za GPU ventilator..ne mora samo od PSU vent...tako vidite u sistemu da li radi Vent i na koliko obrtaja , pa je moguća i kontrola istog.
Prikacen vent na molex 4pin je nevidljiv u bios-u tako da ga ni sistem ne prepoznaje...vrti se ko blesav na max..kandidat za crkavanje 😀

Poslednja izmena:
Parola snadji se 😀

Ne znam ima li neko od vas da mu PSU vent prikacen na matičnu 😀
To mora foske da ima u svojoj kolekciji, na ploči piše pored 3pina power fun 😀
Preko tog 3pina može da se prikaci nešto drugo kao i za GPU ventilator..ne mora samo od PSU vent...tako vidite u sistemu da li radi Vent i na koliko obrtaja , pa je moguća i kontrola istog.
Prikacen vent na molex 4pin je nevidljiv u bios-u tako da ga ni sistem ne prepoznaje...vrti se ko blesav na max..kandidat za crkavanje 😀
Baš razmišljam da izvučem iz napajanja 230Vac i spojim još jedno 'paralelno' napajanje. Samo me brine koliko može da kasni 12V na 6/8-pin za besnu grafičku, u odnosu na osnovno napajanje! :super:

Sada tek vidim da si brljao po svom komentaru! Za to trebaš da promeniš vent u napajanju jer obično imaju samo DVA pina, nemaju treći!
A skup je ventilator u 3pm...
Zamenš i staviš još bolji...foske što si toliko ograničen , imaš u većini od 12 ili 14cm modernih psu...kod tebe su oni mali bučniji od svih mojih zajedno 😆
Ja u mom LC power menjao Vent , stavio drugi , Big deal..stari počeo da tandrce, stoji za nedaj Bože.

A skup je ventilator u 3pm...
Zamenš i staviš još bolji...foske što si toliko ograničen , imaš u većini od 12 ili 14cm modernih psu...kod tebe su oni mali bučniji od svih mojih zajedno 😆
Ja u mom LC power menjao Vent , stavio drugi , Big deal..stari počeo da tandrce, stoji za nedaj Bože.
?? Moj PSU je još sa 8 cm ventilatorom, a takve sa tri pina je malo teže nabaviti! :super:

Back