Kompatibilne razlike

• Začetnik teme Začetnik teme DisMisaL
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
razlike --samo zanimljive u početku dok traje zanesenost --- ili ako je neko toliko nesvestan --- postoji normalno i ono što odskače od ...recimo -šablona ponašanja .... -- ko je različit i u čemu ,, može samo da odskače inteligencijom , kreativnošću , --pa ajde recimo i izgledom ,,, ostale razlike su shvatanje -način razmišljanja --- odprilike se zna neka plus minus granica ... sve u ovom okviru je prihvatljivo ,,, izvan toga mogu da se zovu odstupanja ---- ZAŠTO bi nekome bilo interesantno da ima pored sebe osobu kojoj razmišljanje ide u suprotnom pravcu ,,, ...

hanibal77:
razlike koje su dobre u mom odnosu sa muzem:on je proracunat i svaki korak predvidja u detalj,promisljen...ponekad se planiranje otegne u nedogled.
ja -impulsivna,energicna...
mnogo puta bih skocila u provaliju ali on je tu bio da me upozori.a on se ne bi odvazio na neke poteze jer su nosili previse rizika,ali pokazalo se da su bili dobri na kraju
da smo isti to nikako ne bi valjalo

E, to sam htjela da kazem...s' tim da ovaj moj nije bas proracunat, vise stalozen, COOL....a ja, tako k'o ti :wink: .. a super je to sto te nase razlike postujemo/te pa se bas fino nadopunjavamo/te....

Georgio:
Devilishgirl:
razlike se uglavnom uvek uklope :?
O čemu ti pričaš, ništa se ne uklapa. Uklapa se pod prinudom, ili jakom željom za kompromis, inače, samo od sebe, malo sutra.
Vragolasta devojcica i ja smo uvek u opoziciji, ali ima pravo ovaj put. U vezi se ljudi oblikuju jedno prema drugome. I to nemojte poricati! Kada ne mogu da se uoblice u nesto zajednicko, takva veza je kratkog veka! Zato raskid (izmedju ostalog) predstavlja stres, jer smo pomovo sami i u svom obliku. Navika jedna muka, a odvika dve... :)

Razlike su dobre jer sprečavaju ono bolesno vezivanje do koga može da dođe... Svako u vezi treba da ima nešto što samo njega interesuje, svoj deo života, a ako se neko preterano poklapa u interesovanjima, posle nekog vremena se osećaš kao da nemaš ništa svoje, da ti neko krade identitet.:?

Osim toga, uvek je zanimljivo raditi nove stvari, možda i otkriješ da nešto što je delovalo bljak u stvari i nije baš baš toliko loše. Npr. nisam volela košarku a sada znam kako se koja linija na terenu zove i koliko je tačno udaljena od ostalih :) Sa druge strane, on sada zna pojedinosti stilova pisanja nekih pisaca koje teško da je čitao pre nego što smo se upoznali... :) (OK, ovo je malo ekstremno)

Razlike se mogu prihvatiti ili ne prihvatiti.

Naravno da ukoliko ih prihvatis prihvati ih bezuslovno i tolerantno...za stalno. No mislim da nije glavna prica u fabuli razlike.
Ljudi se moraju menjati i prilagodjavati sve zbog zelje za napredovanjem.

Differences makes the world go round... Uvek razlika treba imati, i sustina ljubavi je otkrivanje i navikavanje na razlicitosti partnera... Ja zasigurno ne bih voleo da budem sam sa sobom u krevetu, ili bilo gde - tako da apsolutno postujem razlicite ljude od mene... Ta razlicitost me tera da ih 'otkrivam' i saznajem vise o njima, i time mi oni bivaju interesantni...

Naravno, prevelike razlike je tesko prebroditi... No, i to je just another state of mind...

DisMisaL:
Citiraću nešto, uz izvinjenje učesnicima što zloupotrebljavam njihovu konverzaciju:

:
Znaš ono, prava osoba treba da ima the
right differences and the right similarities – ti i ja imamo čak i previše sličnosti, ali nam sa razlikama ne ide, nekako se ne poklapaju...

Na stranu da je ovo izvučeno iz konteksta i da se verovatno radi o 'kupovini vremena' i izbegavanju da se kaže nešto neprijatnije, postavlja se pitanje:

Kako se to razlike mogu poklopiti?

Odlično ako se ne radi o tebi, jer je korespodent užasno dosadna osoba. Prilično glupav i neprijatan sklop.
Ne postoji previše sličnosti, a ko god ti u nekoliko navrata kaže "Previše smo slični, ličimo, isti smo", to je loš znak zavlačenja odnosno lako sticanje poena. Kliše. Prepoznavanje identiteta, kao razume te, jer se ta osoba isto tako oseća, razmišlja...lako za prevaru i manipulaciju. Naročito ako to čuješ za, izvesno, kratko vreme poznavanja...
Ne poklapamo se u razlikama - može da znači sledeće
: Iako isto razmišljamo, drugačije se ispoljavamo, te mi stoga nisi interesantan.
A može i ništa da ne znači, što mislim da je pre slučaj. Obe izrečene stvari su, iskreno, besmislene. Napisane na brzaka i usiljeno.

Da bi veza uspjela, neophodna je slicnost u osnovnim zivotnim vrijednostima... Ukoliko se tu partneri poklapaju, razlike u ostalim segmentima veze mogu da se prevazidju... Stavise, mogu da predstavljaju i dodatni kvalitet u vezi...
Jer, previse slicnosti moze da vodi u monotoniju...

dovoljna je ona razlika --on ima pišu a ja ne ,,,, a ako smo različiti u onom pogledu da je svako moje DA njegovo NE ... pa gde je tu smisao ---
pa i prijatelja kada imaš ,,,, ne ostajete dugo u ljubavi (prijateljskoj)--- ako ste različiti ,,,,

kada upoznaješ neko novo društvo -- svi isti kao po narudžbini

u praksi nema razlika koje saradjuju --osim ako nije nauka u pitanju ,,,pa i tada svaki pacov u svom kavezu,,,,,

Što dve osobe duže vremena provode zajedno, sve više se prilagođavaju jedna drugoj i postaju sličnije, prihvatajući osobine one druge kao svoje, bez obzira dobre ili loše. I onda se postavlja kao ideja da je što veća inicijelna sličnost između njih dobra stvar, jer smanjuje potrebu za početnim krizama pri promeni i neki način gubitku sopstvenog identiteta u međusobnoj zajednici. A opet, ima ih koji su suprotnog mišljenja, i smatraju sličnost lošom, jer po njima nedostatak potrebe za promenama utiče na pojavu inertnosti u vezi, koja se izražava i u drugim domenima njihovih života.

"suprotnosti se privlache", termin u - ljubavi - je jedan od najglupljih koji sam chuo.
neki veruju u to.

To prosto ne funkcionishe. Mehm, recimo da mirna cura voli divljeg mladica (klishe)... To bi kao trebalo da uspe i da bude strastveno? To je osudjeno na propast od starta. Trajace neko vreme dok ili jednom ili drugom ne presedne.
Ma idiotizam. Ne mogu da verujem da ljudi veruju u to.

pih,bre,vision,pa ti tu plasiras neke stereotipe! :?
nego,osvrni se oko sebe:zar te ne okruzuju parovi u kojima su to dvoje ljudi takvi da se dopunjuju,cine celinu,u principu:razliciti su i uspevaju jer znaju za kompromise :P :?:

Back