Kompas i vrednosti za koje se odlucujete

Umri_muski

Legenda
Poruka
70.253
U nekom drugom drustvu, citaj zapadnim porodicnim istocnim porodicnim, tropskim neporodicnim kako ih vi vidite, a porodicnim...formula zivot u dvoje je da dvoje moraju da imaju slicne sisteme vrednosti , i kompas koji ih navodi kako razvijaju sebe i jacaju te vrednosti , ne slabe ih nego jacaju , a i kako se odluciti ako imas partnera koji nema iste sisteme vrednosti , za sta ces se odluciti u vreme krize kad naidje..

Znaci ne postavlja se nasilje, diktatura, zabrana, ne mozes biti u vezi sa osobom koja nema iste vrednosne izbore, ali moras da znas za sta ces se odluciti u slucaju krize...

To u nasem drustvu ne postoji , jer kod nas mora neka diktatura, ili roditeljska, ili se osoba otrgne i onda je svoja, tj na ebi si mater sa svim tim nametanjima detalja i planova od strane drugih..
Naravno to je zbog mnogo sociopatologije koja se prenosi generacijama i u vrlo diskutabilnom vaspitanju koje je proglaseno kao najbolje na svetu...

Tako se svi problemi i sve nakaradnosti ustvari prenose kao greske drustva, a nista porodica i vaspitanje, tu su svi idealni..

Medjutim, ko god i u kome god vremenu, uvek se slicna pitanja trebaju da postave i u drustvu, pa bi izbegli stalna razaranja i eliminacije najboljih ljudi , nekad zbog unutrasnjih eliminacija, nekad zbog spoljnog napada i zrtvovanja radi opstanka onih manje svesnih i manje podesnih da sami nesto prepoznaju kao vrednosti...

I tako ustvari imamo stalno odrzavanje manje svesti o ovom gore problemu , manje imanje kompasa, manje stalozenosti i smirenosti , i takticnosti i ustvari nemamo elitu, ljude na koje se mozes osloniti kao stabilne licnosti..

Ne ozbiljno , roditelji nemaju vremena za decu , deca su na evo ti pare idi i pusti me da se odmorim posle posla, ili na kazi mi stasi postigao, a ustvari traze neke nebuloze od svojih planova, ne detaljno nego okvirno..

Totalno su nepismeni sto se tice roditeljstva...cak i kad znaju nesto o pedagogiji , cak i kad znaju ponesto....tako da ....osim nemoj da te ko cuje, nemoj da te ko vidi , ne zato sto je moje nego najbolje je, i slicne samopohvalne stvari , koje cak nisu ni ponos zbog te dece nego su derivati
Deca su zapustena i to ozbiljno , a onda kad se sama razviju , sto je pohvalno , e onda ne odgovaraju roditeljima ili nisu dobri za drustvo ako nisu klonovi...
Tako da ovde je tema kompas u drustvu, jer tu je bitnije i tu bar neke stvari mogu da se menjaju , brze se okrecu ljudi..

Iskustvo , ozbiljno , znaci ja sam nekad pokusavao da objasnim bliskim ljudima, sta vidim, i sta rade, ali to je cisto , 100% negiranje, do nivoa bezobrazluka, tako da sam naucio da tu argumentacija nema svrhe, debate su besmislene, kad cujes ili naslutis da osoba prati neke svoje tacke, a ne logiku, nego utvrdjene ISTINE, onda nema sta vise tu da petljas ako je balkan u pitanju , narocito ako je Srbija u pitanju..ISTINE su tu da ne budu nikad promenjene...

Iskustvo , ozbiljno , znaci ja sam nekad pokusavao da objasnim bliskim ljudima, sta vidim, i sta rade, ali to je cisto , 100% negiranje, do nivoa bezobrazluka, tako da sam naucio da tu argumentacija nema svrhe, debate su besmislene, kad cujes ili naslutis da osoba prati neke svoje tacke, a ne logiku, nego utvrdjene ISTINE, onda nema sta vise tu da petljas ako je balkan u pitanju , narocito ako je Srbija u pitanju..ISTINE su tu da ne budu nikad promenjene...

Zar moraju svi da misle kao ti?

Zar moraju svi da misle kao ti?
Ne, upravo to je poenta..kad vidim da osoba ima ISTINE, onda mora MORA da misli kao ona i onda je tu svaka prica suvisna...Na ovom mestu bi nekom drugom rekao da postoje osobe koje mogu da cuju sta druge osobe misle....i da razmisljaju o tome....
Ali nema potrebe da to kazem...
Nema potrebe za komunikacijom kad se desi takav slucaj, jer ISTINE ukidaju komunikaciju, tu je potrebno samo pitati sta je sledece i takva osoba ce ti reci...i ti onda nastavljas ili bez reci ides dalje ono sto si ti naumio , nema tu komunikacije..

Poslednja izmena:
Ne, upravo to je poenta..kad vidim da osoba ima ISTINE, onda mora MORA da misli kao ona i onda je tu svaka prica suvisna...Na ovom mestu bi nekom drugom rekao da postoje osobe koje mogu da cuju sta druge osobe misle....i da razmisljaju o tome....
Ali nema potrebe da to kazem...

Ti si toliko kontradiktiran u stavovima da je to zanimljivo nekad nekad dosadno.
Ne umem vise trenutno nista smisleno da ti kazem, a osecam da treba da odgovorim :lol:

Ti si toliko kontradiktiran u stavovima da je to zanimljivo nekad nekad dosadno.
Ne umem vise trenutno nista smisleno da ti kazem, a osecam da treba da odgovorim :lol:
Da ti otkrijem tajnu , ako ti je nesto kontradiktorno onda znaci da ne razumes ono sto sam napisao....
To je siguran znak da je tako....nego ga prevodis na neki svoj recnik...pojmova..

Back