Kompakt sa velikim senzorom i otvorom blende ?

ne to bre, rece mi da si to sredio, ala si ga opravio svaka ti dala

onaj prsten sto rece da pogledam

Ма од тога сам одустао... у најблажој вариојанти не могу да прођем без петесетак евра... тако да... идемо на варијјанту буџења... данас баш носим на цнц да ми исеку неке плочице, да нешто пробам,а набавио сам и никонов бајонет, па ће то да буде као бомбона...
и то највероватније с фокусом у бесконачно... 50мм ф1,4...
једва чекам...

...Moghrion pominjes madjara uz Subotice , ja sam svojevremeno kupio ( veoma povoljno ) LED - LCD-TV preko nekog momka iz Subotice a robu je valjao iz madjarske i to preko K.P pa jel tamo da trazim Andor . . . i uporedim cene ?

Ја сам га по мејлу нашао, тако смо у комуницирали...
Могуће да је то тај од ког си и тв купио...

andor.bujdoso@gmail.com

Питај, види, мени је он увек и за све давао лепе цене...

- - - - - - - - - -

Jeste, onda robu šalješ njemu, pa on nosi u Segedin, pa čeka, pa onda ide opet po robu kad je popravljena, pa onda šalje tebi, umesto da kao čovek odneseš robu u servis u Beogradu.
Možda je bilo jeftinije zbog nekog popusta ili akcije, ali sad ti je kod Mađara 6D recimo 1260 evra, kod Axela 1159, Sigma 17-70 C kod Mađara 360 evra, kod Axela 304...mislim meni ni iz džepa ni u džep. tako da...

...а јесте... слажем се да су малопродајне цене такве, али он годинама ради са техничком и посебно фото робом, тако да верујемд а иде директно од дистрибутера, а и има повраћај пореза који је код њих... 20-25% тако да он ради за 5-10% и ем има зараду ем има солидно лепшу цену од малопродаје...
и њихове и наше...
а што се гаранције тиче, срећом никад нисам имао потребе око фото опреме да је потежем, али што се гаранција техничке робе тиче, никад ми нису нешто ефектно и брзо изашли у сусрет ни из великих ланаца, ни за смешне проблеме, а некмоли нешто озбиљније... тако да не верујем да би и ови из фото радњи били нешто бољи...

uzmi Sony RX100. ima senzor koji trazis i otvor blende 1.8. moze da se kupi za 350 evra.

ja posedujem panasonic lumix lx7. nije los kompakt. ima dobar otvor blende 1.4, ali malo slabiji senzor. njega mozes da pazaris za 300 jura.

Gde ima rx100 za 350€? I koji? Bili su preko 500 mislim trojke, kada sam ja gledao jesenas?

Ja sam se prošle godine ubio tražeći neko prelazno rešenje i došao do zaključka da za te pare jednostavno nema...ili da se uzme dslr koji je Metla spomenula i izgubi udobnost nošenja meni jako bitna na putovanjima ili da se škljoca turistički sa pristojnim kompaktom. A onda sam shvatio da imam na mom s7 sve ono što će mi dati kompakt od 200-njak jura i na kraju batalio kupovinu dok ne budem odlučio da uložim značajnija sredstva u ozbiljniju opremu...

Poslednja izmena:
Gde ima rx100 za 350€? I koji? Bili su preko 500 mislim trojke, kada sam ja gledao jesenas?

Ja sam se prošle godine ubio tražeći neko prelazno rešenje i došao do zaključka da za te pare jednostavno nema...ili da se uzme dslr koji je Metla spomenula i izgubi udobnost nošenja meni jako bitna na putovanjima ili da se škljoca turistički sa pristojnim kompaktom. A onda sam shvatio da imam na mom s7 sve ono što će mi dati kompakt od 200-njak jura i na kraju batalio kupovinu dok ne budem odlučio da uložim značajnija sredstva u ozbiljniju opremu...
nema [relaznih resenja...Mana kompakt/prosumera i sl. bas i jeste u tome-radi dok radi a kad rikne bilo sta-pukne ekran, bilo koji kvar-BACI GA jer popravka kosta ko pola ili ceo aparat...Dok, MILC ili DSLR-maltene jedini trosak koji mozes da ims je zamena zavesice, posle 3-5 god aprox.P.C. ja kod MILCeva-bezogledalaca najvise ne volim-sto vecina jeftinijih modela nema trazilo...i nemaju skoro nikakav grip za drzanje, sa prednje strane...(tamo gde dodju prsti) E sad taman se pojavilo tu par modela koji sve to imaju-ali kostaju PREVISE...Fuji XT2 npr.
PC. S7 tj telefon moze da posluzi ali samo u ogranicenim slucajevima-tako da nemoj da ocekuje scuda od njega...A za nesto ozbiljnije-maksimalno odredi sta NAJVISE volis da fotkas-boljhi ces odabir napraviti...

Back