Komp se upali, ali ne baca sliku?

svaki put kad mi je neko doneo racunar i rekao nema nista na monitor crna slika,izgleda da crkla graficka. ja samo raskopcam sve zive delove sa ploce i racunar proradi,izvadim mu graficku i uzmem sza sebe,pa mu se javim posle dva dana i kazem mu jeste crkla,moras kupiti drugu.

E dobro da si kazo, da prenesem ostalima, poznajem neke ljude oko Nisa ce da saznamo koji si pa ce ti padne bizmis.

- - - - - - - - - -

Ozbiljno ne zajjebavam se.

ju ju , ju ju što me zabole djoka za tebe i tvoje mišljenje - kao za lanjski sneg, retardu nijedan

Tako je to kad je tvoja stranka na vlasti, zabole vas za sve, a kad odete ququ, otkazi, pa nema više ni sendviča, pa istrage c c c. Tako DSS, tako DS, tako SNS. Ostanu vam samo papiri od sendviča uredno upresovani kao herbarijum, uspomena na dane kad se dobro jelo na skupovima o trošku naroda. :lol:

Ne valja jesti stalno suvu hranu, hoce da onda da uvati zatvor pa muka kad treba u wc i + kad se se uzme fizicka neaktivnost, ebg treba sedeti ceo dan za kompom i pejstovati komentare, ode zdravlje onda. Eto jedan dobronamerni savet, da vidite da vam dadnu i nesto corbasto i da uvedu barem sat vremena neku teratanu radi cirkulacije.

Jedan zvučnik, sad snaga koja je, bem li ga, preko 3W ne verujem da je. To kod njega i nije primarna stvar.
Radio pokriva ceo kratkotalasni opseg, podržava SSB(možeš da slušaš radio amatere i špijunske transmisije). Naravno ima srednje dalase i UKT. Za te pare odličan je za DX, dovedeš mu koaksijalni kabel spolja i nakačiš žicu od 20m. Bez problema češ da uhvatiš radio Novi Zeland i nema da ti beži stanica kao kod starij radija. Kupio sam oba sa ebay-a.
Ako te ne zanima SSB i ceo KT onda nemoj bacati pare jer za to je prevashodno pravljen. Uz njega dobijaš punjive baterije, bubice i punjač.

Za snagu zvučnika (wati) nije poenta u glasnosti, već u čistoći zvuka !
Ko sluša filharmoniju na 30 w, čuje 6 instrumenata, a onaj koji ima sokoćalo
od 100 w čuje 25 instrumenata...!
Ovo što si naslikao vizuelno deluje fino....

Za snagu zvučnika (wati) nije poenta u glasnosti, već u čistoći zvuka !
Ko sluša filharmoniju na 30 w, čuje 6 instrumenata, a onaj koji ima sokoćalo
od 100 w čuje 25 instrumenata...!
Ovo što si naslikao vizuelno deluje fino....

I nije da nema veze sa glasnošću ali ima veze i sa kvalitetom samog zvuka kao što si pomenuo. Naravno da će zvučnik od 100W biti glasniji od onog od 10W.
Inače ovaj radio ima solidan zvuk u odnosu na PL - 600 koji je imao problema sa izlaznim stepenom i zvuk je bio katastrofa.
Zaboravio sam da pomenem, ima i air band ali moraš imati blizu aerodrom da bi imao koristi od toga. Selektivnost mu je dobra i dodatno se može podesiti prekidačem local/DX koji slabi ili pojačava ulazni signal zavisno od potrebe.

I nije da nema veze sa glasnošću ali ima veze i sa kvalitetom samog zvuka kao što si pomenuo. Naravno da će zvučnik od 100W biti glasniji od onog od 10W.
Inače ovaj radio ima solidan zvuk u odnosu na PL - 600 koji je imao problema sa izlaznim stepenom i zvuk je bio katastrofa.
Zaboravio sam da pomenem, ima i air band ali moraš imati blizu aerodrom da bi imao koristi od toga. Selektivnost mu je dobra i dodatno se može podesiti prekidačem local/DX koji slabi ili pojačava ulazni signal zavisno od potrebe.

Koja zemlja radi ?

Koja zemlja radi ?

Kina naravno, ali nemoj da te to obeshrabri. Kinezi pored škarta prave i dobre stvari ali su skuplje. Kupio sam ta dva PL660 i R9012 (analogni mali tranzistor) i zadovoljan sam. Tecsun radi jeftiniju verziju Grundigovog Satelit 750 i zove se S 2000 koji je jeftiniji a ustvari je isti radio. Grundig kao firma više ne postoji, kupio ih je turski Eton i kvalitet je osetno oslabio na određenim modelima.
Tecsun takođe ima DR 920 koji je koliko se sećam analogni radio sa digitalnim prikazom frekvnecije, košta duplo manje od grundigovog modela a ima istu serijsku grešku (koja je zanemariva), potpuno isti radio.
Tecsun ima odlične prijemnike za relativno nisku cenu.

Proradio sam od sebe AHAHAHHAHAHHAHHAHAHAHAHAHAHA, bio van uticnice ja se pomirio sa sudbinom da gi vise nema, kad me neki rac strefi aj da probam da gi upalim...
KAD GLE CUDA, RADI AAAAAAA ZEK ZEK DADUMLE, DADUMLA DADUMLEEEE

Zahvaljujem se svima koji su ucestvovali, tetki iz Gradiske, ujacimai iz Obrenovac i Beograd, Blagari velikom i malom, svima se zahvaljujem i aj u ****** da zalijemo, DOGODINE U KNINU i PRISTINI POZZ .

E sad krstasi, budite bar malo odpomoci i zakljucite zbog cega se ovo desilo?
Kada sam upalio cuo se ki traktor(ovo je valjda normalno jer je u sobi ladnoo i uvek preko zime se cuje ko traktor dok ga ne sutnem nogom hehe) sa piiiiip bios-a konacno.
Kada sam usao u windows bio je spor ko puz, restartujem ga i javi se checkdisk koji je trajao par sekundi i nestao (neku je gresku bacio u fazonu ne moze da pristupi nema prava?) i onda se vratilo u normalu i sada radi normalno. Namesticu ja da pokrene pri sledecem restartu opet checkdisk, pa cu videti.

Inace je zreo za novi sistem, imam na njemu 3 gige ram-a, mogao bih da probam ilegala desetkicu a? Je l istina ono kao desetkica ne podrzava pirate ili lazu ki uvek, nisam u toku...

Poslednja izmena:
Proradio sam od sebe AHAHAHHAHAHHAHHAHAHAHAHAHAHA, bio van uticnice ja se pomirio sa sudbinom da gi vise nema, kad me neki rac strefi aj da probam da gi upalim...
KAD GLE CUDA, RADI AAAAAAA ZEK ZEK DADUMLE, DADUMLA DADUMLEEEE

Zahvaljujem se svima koji su ucestvovali, tetki iz Gradiske, ujacimai iz Obrenovac i Beograd, Blagari velikom i malom, svima se zahvaljujem i aj u ****** da zalijemo, DOGODINE U KNINU i PRISTINI POZZ .

E sad krstasi, budite bar malo odpomoci i zakljucite zbog cega se ovo desilo?
Kada sam upalio cuo se ki traktor(ovo je valjda normalno jer je u sobi ladnoo i uvek preko zime se cuje ko traktor dok ga ne sutnem nogom hehe) sa piiiiip bios-a konacno.
Kada sam usao u windows bio je spor ko puz, restartujem ga i javi se checkdisk koji je trajao par sekundi i nestao (neku je gresku bacio u fazonu ne moze da pristupi nema prava?) i onda se vratilo u normalu i sada radi normalno. Namesticu ja da pokrene pri sledecem restartu opet checkdisk, pa cu videti.

Inace je zreo za novi sistem, imam na njemu 3 gige ram-a, mogao bih da probam ilegala desetkicu a? Je l istina ono kao desetkica ne podrzava pirate ili lazu ki uvek, nisam u toku...
Pa izgleda da ona stara jos uvek vazi da "Pametniji popusta".Ako si ti njega sutirao,on je jadan morao ili proraditi ili riknuti skroz.A sto se tice desetkice,cim su pronasli aktivator znaci da moze i piratski.

Ponovilo mi se ponovo isto, neće da upali i pronašao sam problem.
Isključio sam sve, samo ostavio uštekano napajanje, miš i tastaturu, otkačio hard disk upalio i čuo se beep, što znači da radi.
Prikačio ponovo hard disk i radi.

Izgleda da upali kada je jača struja (uveče je uvek slaba, veš mašina, strujni šporet, bojler, hidrofon), sada mi je napon nizak i izgleda da je to razlog.

Ponovilo mi se ponovo isto, neće da upali i pronašao sam problem.
Isključio sam sve, samo ostavio uštekano napajanje, miš i tastaturu, otkačio hard disk upalio i čuo se beep, što znači da radi.
Prikačio ponovo hard disk i radi.

Izgleda da upali kada je jača struja (uveče je uvek slaba, veš mašina, strujni šporet, bojler, hidrofon), sada mi je napon nizak i izgleda da je to razlog.

probaj izvaditi po jednu ram memoriju i testirati. bas mi se ovih dana desava nesto slicno i problem je u novom ram modulu
ako nije to onda napajanje

Back