- Poruka
- 4.812
Pozdrav,
sinoć da upalim komp kad ono prc milojka, nema slike.
U poslednje vreme mi se svaki put palio check disk.
Pomislio sam da nije hard disk zbog tog check diska u poslednje vreme i pošto imam neki rezervni zamenio sam, ali ista situacija.
Skoro sam menjao monitor sa nekim polovnim, ali ne verujem da je do njega.
Ne verujem da je ni do grafičke jer ona obično baci čudnu sliku ako se shebe, a meni je slika bila ok.
Ono u šta najviše sumnjam da je problem jeste nešto na matičnoj, BIOS npr?
Najviše sumnjam u BIOS zbog toga što se uvek kada upalim čulo ono piiiiiiiiiiip (čak i kada je isključen zvučnik), ali sada nema toga.
Monitoru svetli lampica, komp se upali bez onog zvuka piiiiiiip i slike nema.
Glavni osumljičeni je matična ploča, odnosno deo oko BIOS-a. Resetovao sam CMOS tako što sam izvukao onaj kurččić u šta idu one tri iglice, to beše neki tranzistor, ali isto je sve.
Šta vi mislite? I onako je zreo za menjanje nekih komponenata.
sinoć da upalim komp kad ono prc milojka, nema slike.
U poslednje vreme mi se svaki put palio check disk.
Pomislio sam da nije hard disk zbog tog check diska u poslednje vreme i pošto imam neki rezervni zamenio sam, ali ista situacija.
Skoro sam menjao monitor sa nekim polovnim, ali ne verujem da je do njega.
Ne verujem da je ni do grafičke jer ona obično baci čudnu sliku ako se shebe, a meni je slika bila ok.
Ono u šta najviše sumnjam da je problem jeste nešto na matičnoj, BIOS npr?
Najviše sumnjam u BIOS zbog toga što se uvek kada upalim čulo ono piiiiiiiiiiip (čak i kada je isključen zvučnik), ali sada nema toga.
Monitoru svetli lampica, komp se upali bez onog zvuka piiiiiiip i slike nema.
Glavni osumljičeni je matična ploča, odnosno deo oko BIOS-a. Resetovao sam CMOS tako što sam izvukao onaj kurččić u šta idu one tri iglice, to beše neki tranzistor, ali isto je sve.
Šta vi mislite? I onako je zreo za menjanje nekih komponenata.