Komp ne vidi ruter

pele27

Primećen član
Poruka
959
Ne znam da li je tema za ovde, ako nije molim da je moderatori premeste.
Elem, kupim juce netbook racunar sa vec instaliranim Win 7 starter OS. Medjutim, kada ukljucim wi - fi komp mi ponudi sve komsijske wi-fi mreze ali ne i moju, a od rutera sam na metar. Telefon mi savrseno radi, a wi-fi je povezan sa mojim ruterom. A kada mi je fon na wi-fiju komp ga pronalazi i sve radi ok. Dakle problem je iizmedju kompa i rutera. Da li neko zna sta da uradim?

Ne znam da li je tema za ovde, ako nije molim da je moderatori premeste.
Elem, kupim juce netbook racunar sa vec instaliranim Win 7 starter OS. Medjutim, kada ukljucim wi - fi komp mi ponudi sve komsijske wi-fi mreze ali ne i moju, a od rutera sam na metar. Telefon mi savrseno radi, a wi-fi je povezan sa mojim ruterom. A kada mi je fon na wi-fiju komp ga pronalazi i sve radi ok. Dakle problem je iizmedju kompa i rutera. Da li neko zna sta da uradim?

Čekaj, jel tebi telefon vidi ruter ili ne? Nije mi sad jasno. Inače, moguće da ti wi-fi uopšte nije uključen na ruteru ako ga do sad nisi koristio.

I ja bih sumnjao na ruter da recimo imam problem sa njim sto se telefona tice koji je evo ovog trenutka na wi fiju i radi bez ikakvih problema.. Ruter sam relativno skoro uzeo od Oriona, a model je ZyXEL. A netbook koji sam juce kupio je Asus Eee X101CH. Brljanje mrezne karte mi je neprihvatljivo i ja cu to reklamirati, sta drugo?

Kod:
Komp ne vidi ruter

..onda je najbolje da ruter staviš ispred kompa......zato što to nema veze sa wireless drajverom. Da ti ne valja drajver ne bi vidio ni "komšijske" rutere....opet ponavljam konfiguriši ponovo ruter...ako znaš, naravno...

Evo samo cu prepisati sa kutije sta pise - P-660HN-T1A 802.11n wireless ADSL2+ 4-port Gateway..i u specifikaciji pise da je Frequency Operation 2.4GHz

Sutra jedino da spojim kablom komp i ruter pa da zovem Orion da mi kazu kako da ga konfigurisem, ako je do toga..

Back