Kometa ISON

buudala

Stara legenda
Poruka
82.111
Ne biva da ovakav forum nema temu o ovakoj kometli.

Sad nemam vremena da komentarišem detaljnije jer idem na poso.

Evo malo nek čova priča...............

Poslednja izmena:
Bože, bože, šta sve čovek neće pročitati na facebooku.

Pre neki dan je jedan “prosvetljeni guru” napisao ovo na svom zidu:

* * *

“Hajde sada vi pametnjakovići koji tvrdite kako neće biti ničega i kako ja sejem strah da bih vas jadne, bedne i grešne plašio, šta sad kažete na ovo a?”

A onda nalepio ovaj link:

http://www.jutarnji.hr/video--djeca...-vjerojatnost-je-nemoguce-izracunati-/1142741

Aha ha ha ha

Izgleda da nije pročitao prvu rečenicu, jer da jeste ne bi se hvalio ovim linkom i glupostima sa njega. Evo i rečenice:

„Sedmogodišnjak s Floride i njegov otac tvrde da su malenog dječaka u glavu pogodili djelići meteorita.”

Aha ha ha ha

U ovom izmontiranom napisu lepo piše „dečak i otac tvrde“... a ne „to je tako“...

Da bacimo pogled na par sitnica... Kao prvo, nije meteor nego meteorit. Meteorit je meteor koji ne sagori u Zemljinoj atmosferi već padne na Zemlju. Pre nego što uđe u atmosferu, telo se naziva meteoroid. Samo veći meteoroidi mogu da dospeju do površine, a da ne sagore potpuno. Koliko veći? Pa toliko da naprave krater koji bi mogao biti 30 do 40 puta veći od njegovog prečnika. Onaj čuveni meteorski krater u Arizoni, što ima prečnik od 1,2 kilometra (1.200 metara) napravilo je nebesko telo koje je imalo prečnik između 30 i 40 metara. A ovde se neukim i nepismenim budalama prodaje priča kako je meteorit veličine lešnika pao sa neba (došao iz svemira) i udario dečaka u glavu.

Aha ha ha ha

A rekoše da misle kako je bio veličine kokosa, a pokazali su kamenčiće koji staju u šaku.

Aha ha ha ha

Ne mogu da izdržim od smeha. Dakle, „prosvetljeni guru“, što proziva, vređa, proklinje i kune ljude po Facebooku, koje ne ume da nadgovori, i beži sa diskusija, a ne sme da se kladi da za 10-ak godina neće da se dogodi ono što širi, naime kojekakve kataklizme, knjigu iz astronomije u šake i da naučiš koja je razlika između zvezde i planete, te kako nastaje zvezda a kako planeta, kao i to da nijedna planeta nikada neće postati zvezda. O, da, naravno, da naučiš i to da svaki meteoroid veličine lubenice, pa i veći, ne može da dospe u Zemljinu atmosferu, niti da stigne do nas, jer usled trenja sagori u višim slojevima atmosfere. Onaj koji bi došao do nas iskopao bi rupu 30-ak do 40-ak puta veću od svog prečnika (sam takav meteorit morao bi imati prečnik nekoliko i više metara) i ne bi mogao nikoga da udari u glavu i napravi mu čvorugu. Ovo su se neka deca gađala kamenjem pa su izmislila da ih je pogodio meteorit, a budale poverovale.

Aha ha ha ha

Ja kažem da meteorit veličine lešnika, prikazan na ovom snimku, i opisan u ovom članku, ne može da dođe do nas a da ne sagori u atmosferi, ti kažeš da može, i da jeste - pa kako ko pravo govorio tako mu bog dao pameti i zdravlja, i njemu i celoj njegovoj familiji. Pošteno? Da, ti seješ strah, i plašiš jadne neuke budale, a lažeš kako se od ovih tvojih nebuloza plaše oni koje ne možeš naterati da veruju u sve što pokupiš sa Interneta. Ja kažem da se ne plašim od ovih govnarija koje donosiš sa Interneta, ti galamiš na sav glas kako se plašim - pa kako ko pravo govorio tako mu bog dao pameti i zdravlja, i njemu i celoj njegovoj familiji. Pošteno? Ja kažem da neće biti nikakvog uništenja sveta za 10 godina, u to ulažem 1000€, a ti ne smeš da se kladiš, jer bi izgubio opkladu, te da neće biti nikakvog “dolaska Nibirua”, jer si to promašio i 2011. i 2012. godine, kao što si i sve ostalo promašio, ti kažeš da će biti uništenja sveta (aha ha ha ha ha ha ha) - pa kako ko pravo govorio tako mu bog dao pameti i zdravlja, i njemu i celoj njegovoj familiji. Pošteno?

Aha ha ha ha ha

Ne znam šta si mislio da postigneš ovim linkom i ovim mizernim tekstom, možda da zaje6eš nekoga, ali zajebao si samo one 3 ili 4 budale koji su ti kliknuli na like, jer su poverovali u to da meteorit veličine lešnika može da dođe do njih i razbije im glavu. Eto, možeš da uplašiš i da programiraš 4 čoveka tim glupostima, a ako su od toga 2 tvoja klona - onda si zajebao samo dvojicu. Teško njima kad dozvoljavaju da im nametneš sopstveno neznanje.

Aha ha ha ha ha ha

Baš danas sam ga pomenuo, bez pominjanja imena, u razgovoru sa jednom profesorkom, vrsnom intelektualkom, naime to što širi preko Facebooka, i žena je rekla; parafraziram je: „Jadan on.“ To je to. Dakle, „prosvetljeni guru“, nema ti spasa, toneš sve dublje u blato, a o prosvetljenju ne možeš čak ni da maštaš. Pokrij se ušima i ćuti. Tako stoje stvari. Ojha.

Poslednja izmena od moderatora:
Da, obavezno. Naročito ovako nekako... :dash:

Miroslav Cybermikan Kiš shared a link.

15 hours ago.

Svi koji žele da gledaju "mrtvu kometu ISON" kako je to NASA saopštila to mogu da rade preko ovog linka:

http://new.livestream.com/accounts/6614995/events/2649599

Inače ovde imate priliku da gledate UŽIVO kako leti mrtva kometa po NASINOM izveštaju. No pre bih rekao da je ovo zombi kometa.

A kad odeš na ovaj link, traži ti da se registruješ i da ti skinu FB šifru. Čime se sve neki bave, odnosno kako prave religiju od uništene komete. :thumbdown:

Poslednja izmena:

Back