KOMENTARI O SPORTSKIM DOGADJANJIMA -POLITICKA PREPUCAVANJA !

Uvek sam komentare i prenose utakmica,posmatrao, sa odredjene distance.Ono sto
se meni ne svidja,nije sport,vec koriscenje sporta,u politicke svrhe.Drugim recima,
ne svidja mi se zloupotreva sporta u politicke svrhe.Ako pogledamo,bilo koji komentar
o bilo kojoj utakmici,bez obzira,o kojij vrsti se radi,uvek je ista matrica.

Ishod utakmice,pretstavlja se,kao da je rec,o nekom ratnom sukobu.Emocije kod
naroda se dovode,prosto do usijanja.Da je neko,ko nije dovoljno upucen,ovih dana
preko svih nasih javnih medija,pratio pripreme za fudbalski duel,Srbija - Albanija npr.
Pa to je prevrsilo svaku meru.Samo bi covek posle svih procitanih clanaka,i gledanja
raznih TV stanica,mogao da ocekuje........pocetak ratnih sukoba,i opstu mobilizaciju.!

A o cemu se zapravo radilo.Srbija tj.fudbalska reprezentacija srbije,vec pre ovog
duela sa albancima,zauzela je poslednje mesto,u svojoj grupi,i sve sanse,da ode na evropsko fudbalsko prvenstvo.Znaci,u pitanju je bila,jedna beznacajna utakmica,
kojoj nije trebalo pridavati nikakvu vaznost.Bilo da je izgubila od reprezentacije
albanije,ili pobedila (2:O),nista se ne menja.Mi ne idemo na to evropsko prvenstvo,te ne idemo.Ne znam,zasto su tenzije toliko dizane.Ne znam,u cemu je svrha toga.

I na kraju,zasto kada god se takmici,neka nasa sportska ekipa,ili pojedinac,zasto se to,pretstavlja,kao malte ne,rat Srbije,protiv drzave,iz koje je protivnicka sportska ekipa,ili pojedinac sportista.Mislim,da se takvom "naelektrisanom" atmosferom,
nasa vec i inace dobrim delom nasiljem obhrvana omladina,samo hajka na nasilje
i uzavrelu krv,koja se posle kanalise,na pogresan nacin.:dash:

"Ne znam,u cemu je svrha toga."

...pa ako to neznaš , šta tražiš u realnom svetu demokratije...štaće tebi pravo glasa , da se iščuđavaš i zapitkuješ - koja je svrha ovog ili onog gafa , vladavine ništaka....u vremenima kad se stvarala demokratija , kao oblik izmenljive vlasti većine , ljudima koji nisu razumeli političke marifetluke , pa su s'njima bivali izmanipulisani , oduzimalo se prava građanskog glasa i isključivani su iz političkog života građana...bivali su proglašavani idiotima.....danas su idoti molitička glasačka mašinerija , ali nije im je javljeno da su političko građanski idioti...

...pošto se ja trudim u sopstvenim samovaspitačkim procesima , da se očovečim , pa da se i vazdignem iznad političko građanskog idiota , da se razidiotim ( jesam li ispravno rekao ovo ....no neznam koliko sam u tome uspeo , ali se trudim ) , za početak imam o svemu stav...lični stav , koji sam evo i ispred izneo po opštem pitanju , šat je čovek ako nije i političko biće...tako , kao na primer , imam i o ovom pitanju : čemu služi profesionalni sport u državi....ne treba mešati amaterski , pionirski , omladinski i rekreativni sport sa profesionalnim , iako ovaj svoju baštu ima međ ovakvim sportovima....

...mnim da profesionalni sport ima svrfu da kao ventil sigurnosti rastereti kod argatora sve nezadovoljstvo i relativizuje sve energetske naboje životnog nezadovoljstva...da tu energiju objedinjuje u grupe i motiviše da se međusobno suprodstavljaju....da izmori svakog pojedinca u grupi , kliki , oduzme mu lični identited , i u zamenu za njega ponudi mi , koje definiše navijačka grupa , klika...sa novim kolektivnim identitetom , navijač dobija nova interesovanja , a potiskuje realan život i njegove probleme....naravno , navijačke klikama iz senke rukovode uglavnom državne tajne bezbedonosne službe , koje celu stvar finansiraju indirektno iz džepova navijača....ovce su za šišanje....
...to što jedan sportski događaj neva veze sa sportskim rezultatima , i u tom smislu je marginalan - kao ova utakmica reprezentacije , kazuje da profesionalni sport nije tu radi nekakvih rezultata , koji će oplemenjivati navijače i društvo...to je bila prilika da se izvrši generalna proba i ovce došišaju i utreniraju...a u tom poslu učestvuju kako mediji , tako i mnogi drugi instuticijalni predstavnici vlaste koja boji ljudsku pamet....
...prošlost svedoči o tome...državne službe bezbednosti , kojima je rukovodio Dolanc , stvarale su sportske navijačke grupe , koje su bili eksponenti buđenja nacionalne svesti...najpoznatiji vođa navijača pod njegovom kontrolom bio je Arkan , koga je doveo sa zapad , iščupao ga iz zatvora diplomatskim vezama , i postavio za vođu navijača...ostalo svi znaju , ali to potiskuju , o tome ćute , prave se blesavi - glume narodnjački patriotizam....
...nije fer prema pojmovima , pa javno sebe svrstavati u intelektualce , a pričati kao atinski idiot....zaista !

Dragi moj Loncar.Ti si pravi biser,medju laznim nakitom,od poliranog bakra.Ti imas tako dubokoumne odgovore na sva
teska pitanja,da meni upravo zastaje dah.E pa kada si takav genijalac,imam jedno pitanje za tebe.Dakle poznata je stvar,da smo u teskom deficitu,sa bolnickim prostorom.Zgrada Klinickog centra Drbije,stoji vec trideset godina,
nedovrsena.Decja bolnica u Tirsovoj ulici,koja prima bolesnu decu,iz cele srbije,gusi se od teskobe itd.itd.da dalje
ne nabrajam.Kada god se pokrene pitanje izgradnje novih bolnica,odgovor je uvek isti.....nema para !
Unatoc tome,cuh juce iz prve ruke.Beograd je obezbedio sredstva od 15O,OOO.OOO evrica,za gradnju,Nacionalnog
stadiona u beogradu !!! I stadio "ZVEZDE" i "PARTIZANA",zvrje prazni.! O cemu se ovde radi,dragi moj Loncar.
Cekam tvoj,cenjeni odgovor,sa velikim nestrpljenjem.

...znaš li ti koliko se decenija gradi auto put NIŠ-DIMITROVGRAD - mislim koliko decenija...brat bratu skromnih pla veka...kad bi postroio bagru koja je profitirala kriminalno na toj etapi , imao bi dužu kolonu , neko šro je ta drumska etapa....to je nači da politički kriminalci , zajedno sa preduzetničkom kapitalističkom mafijom imaju večno ispijanje ekstremnog profita stanovništvu....
...znaš rođače , mnoge prestone bolnice služile su kao ratni fond neformalnim paravojnim grpama i finasirale su njihove aktivnosti u prošlim balkanskimratovima kroz koje je izvršeno buđenje nacionalne svesti i novi ratni poredak raspodele društvenih dobara ....to su nove političko kapitalističke prestone kule - rođače !

Back