Komentar za novi dan ......Oni o Nama !

Odavno sam već bez komentara,iz raznoraznih razloga,ali me potakao jedan razgovor o nekim dešavanjima,na razmišljanja,koja nisu ni nova ni neočekivana,i nije pojava nova i ne dešava se retko,čak se nije desila meni(ne ovog puta,i nije to razlog,a dešava se ,kao i svima)ali nisam mogla da odolim navici da o svemu moram progovoriti.
Tračem i prepričavanjem rekla - kazala,čula -.ne videla,uglavnom se bave ljudi koji su negde usput,ostali bez sopstvenog života,pogubili sebe u igrama na sreću,prodavali ljubav da kupili bi veću,hranili ego umesto dušu i tako osakaćeni,bez sopstvenih života,počinju da žive tudje.Ali...ni oni im nisu dovoljni takvi kakvi su, ti tudji životi,već ih menjaju i prilagodjavaju sopstvenim prazninama ,trudeći se da ih ispune.I opet...ne bi ni to bilo tako strašno,kada bi shvatili da se duša hrani,a ne ego,no.... što svikla-navikla,nema pomoći ni od tudjeg života,njihova praznina sve dublje zjapi,i što je veća to je i zloba prisutnija,obavija i davi svakim danom sve razgoropadjenija,i u jednom trenutku,njima ništa drugo i ne preostane,nego da se bude tudjim jutrima,zanoće sa tudjim snovima,ljubavi sopstvene nemaju,pa im tudja smeta,pa makar ta tudja ljubav umesto sreće,patnju i bol donosila,ali ni takva ne može s mirom biti,raduju se tudjem zlu,jer sopstvenog dobra nemaju....i tako iz dana u dan.
Žao mi je onih koji ne žive,ne znaju šta i koliko propuštaju,nepoznajući bol nisu sposobni ni radost osetiti,nemajući nisu sposobni ni dati,stegnutih šaka ništa nisu u stanju ni primiti,...ostaje im samo palacanje *guja*-jezika,i to je sav smisao njihovog nazovi života.
Svak svoj krst nosi.Njihov je pretežak.Ali,u svakom zlu ima i nekog dobra,a Bog je milostiv ,nije im dao pameti i emocija dovoljno da spoznaju svu težinu onog što nose,pa im je valjda tako lakše nositi.....a možda i nije,ali se od zla ne žele ni požaliti.

Draga moja ...
Tempus omnia relevant !!-Vreme sve pokaže....psi i dalje neka laju,karavane ipak prolaze !!
Želim im da dobiju svoje živote,u punom sjaju svakodnevnih briga i zadovoljstava,radosti i tuge,patnje i sreće,živote obogaćene ljubavlju za sebe,možda tako jednom nauče voleti i druge.

Trac ne mora da bude samo banalno posprdno naklapanje, ismevanje i omalovazavanje licnosti
.moze da ima veliki uticaj kako na poslovni..to i zdravstveni status "mete" traca a i ucesnika.
Evo sta zvanicne studije o tome govore:
Studija italijanskih naučnika samo je jedno u nizu istraživanja posvećenih ogovaranju.

U časopisu „Žurnal savremene etnografije" objavljeno je istraživanje o traču
na radnom mestu. Naučnici su zaključili da trač može da bude moćno oružje
u „ratu" za moć i uticaj na poslu.

- Kada sedite na poslovnom sastanku, obratite pažnju kada razgovor skrene
na osobe koje nisu prisutne. To ponekad može da bude oružje koje će pokopati
te ljude. Ako se pak o njima govori pozitivno, trač može biti poklon koji će im
osnažiti reputaciju u kompaniji - utvrdio je dr Tim Halet, jedan od autora studije.

Buđenje hormona
Trač može da ima i blagotvorno dejstvo na zdravlje žena, pokazalo je istraživanje naučnika
sa Univerziteta Mičigen u koje je bilo uključeno 160 studentkinja.

- Kada ogovaraju, žene su međusobno povezane, a u to je uključeno mnogo hormona
koji doprinose smanjenju nivoa stresa i anksioznosti - rekla je dr Stefani Braun koja je vodila istraživanje.

Važan proizvod evolucije
Iako mnogi smatraju da je trač vrlo banalna aktivnost, naučnici tvrde da je ogovaranje
važan proizvod evolucije.
U knjizi „Ogovaranje i evolucija jezika", oksfordski profesor Robin Dunbar izneo je
tezu da je ogovaranje važno jer služi za stvaranje socijalnih mreža. Kod šimpanzi, ulogu trača ima timarenje tokom koga se one međusobno češkaju.
Timarenje je u početku služilo održavanju higijene, ali je preraslo u instrument jačanja povezanosti.
Ljudi su umesto timarenja razvili ogovaranje.

- Trač je oruđe socijalnog povezivanja ljudi - zaključio je Dunbar, koji tvrdi da dve trećine svake konverzacije trošimo na ogovaranje.

- Trač je omiljena razbibriga u svim društvima jer poznavati činjenice o drugim ljudima znači moć.
Ljudi vole da ogovaraju jer im ono što drugi ne znaju pruža stratešku prednost u
igrama života - tvrdi slavni lingvista Stiven Pinker.

...da li je ego fitilj dusevnih exploziva, mnogi su se htjeli poigrati pa su ostali na tom igralistu do zadnje ure...ima i tih koji cijedise dusu i neokrnje osta ego...sta da radi drugo neko da ga pusi i napusti...
zelja faraonn_a Tumnopoteha je danas, da te danas ne hvataju ego dusevna iskusenja nego zaplivaj svojim vodama a na drugoj obali ces vidjeti sta si uradila...zelim ti punocu dusevnih naboja...

Faraonn

Divno napisano draga...steta sto nam ne pises cesce:sad2: Uz tvoju pricu nekako mi se sam nametnuo jedan citat :
" Možeš zaboraviti AIDS i drogu, nuklearne bombe, genetske eksperimente, manipulaciju informacijama. Stvarna i najprisutnija prijetnja su ljubomora i želja,ekstaza, bijes, trenutak kada se razara struktura na kojoj si izgradila svoju duševnu ravnotežu.

lucia etxebarria

:cmok2::heart:

Dopada mi se tekst.

Nije važno da li je nešto lepo napisano,
ključ je u istinitosti koja može zaboleti i pomoći....

Čovek sebi postavlja niz pitanja u vezi ljudskog bitisanja i slabosti koje sobom nosi, kao što su:

Gde smo mi? Čime smo vođeni?
Imamo li kontrolu nad svojim emocijama?
Našem okruženju da li donosimo blagoslov ili patnju?
Šta je sve čovek spreman da učini iz ljubavi?
Kako se manipuliše ljudskim snovima, i gde stižemo nakon toga? Ko je gubitnik a ko dobitnik...

„Život je ono čega se sećamo, a ne ono što smo proživeli“ Čega se onada sećamo ako smo
u životu: voleli ili mrzeli, prezirali ili poštovali, zavidili ili bili podstaknuti da i mi postignemo ono što je zadivljujuće
kod drugih, gajili osvetu ili bili hrabri da prihvatimo i
svoje grešku, menjali druge ili sebe, osuđivali druge ili shvatali uzrok ....

Poslednja izmena:
DRAGA REV...NEDOSTAJALI SU NAM TVOJI KOMENTARI...:heart::cmok2:
Cesto umem da kazem: sto ne mogu da budem samo dva dana ONI...i da odmorim mozak...:neutral:;)
Bog je milostiv ,nije im dao pameti i emocija dovoljno da spoznaju svu težinu onog što nose,pa im je valjda tako lakše nositi.....a možda i nije,ali se od zla ne žele ni požaliti.
a0a02b1663c2a086149cb7cd12d29e74.gif

Back