Kome prijaviti porodično nasilje?

• Začetnik teme Začetnik teme Ribar
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Svedok sam svakodnevnog porodičnog nasilja u Smederevu.
Kome to i kako da prijavim?

Bude li se našla institucija koja prima te prijave obaveštavaću forum redovno šta se zbiva i da li išta preduzimaju!

Ako je Smederevo onda da joj kаžeš da sluša čoveka svog OD BOGA JOJ SUDJENOG a ne "da vodi politiku"
K'o da je pa njemu lako da dodje do ćoravog dinara da prehrani porodicu?
A ako ga već birala sigurno je gledala više parametara nego što mi muški imamo "kad biramo" ženu.
Takoreći, ja bi NJU javno na Trgu izdeveteao pa da vidiš... zato što zajebava muža... neka je Talibanski...
A uostalom i pravoslavni popovi tuču žene a tuču ih i policajci a jedino se prećutkuje ono kad ministri i predsednici i savetnici tuču svoje rodjene žene. Isto kao kad su ****** pa se i tad ćuti.

A ako si u Beogradu (mada svašta došlo ovde) onda se žali Slavici Djukić Dejanović (to ti je ona iz SPS-a, izvalčila pare za savetovanje u Galenici pre nego bila predsednik Skupštine Srbije) jer je PREUSMERILA EU DONACIJU u svoje dupe.

A donacija se zasnivala na elaboratu (to niko ne čita) i na par stotina iljada evra (to ne govore narodu na Dnevniku2)

Poslednja izmena:
Ako je Smederevo onda da joj kаžeš da sluša čoveka svog OD BOGA JOJ SUDJENOG a ne "da vodi politiku"
K'o da je pa njemu lako da dodje do ćoravog dinara da prehrani porodicu?
A ako ga već birala sigurno je gledala više parametara nego što mi muški imamo "kad biramo" ženu.
Takoreći, ja bi NJU javno na Trgu izdeveteao pa da vidiš... zato što zajebava muža... neka je Talibanski...
A uostalom i pravoslavni popovi tuču žene a tuču ih i policajci a jedino se prećutkuje ono kad ministri i predsednici i savetnici tuču svoje rodjene žene. Isto kao kad su ****** pa se i tad ćuti.

A ako si u Beogradu (mada svašta došlo ovde) onda se žali Slavici Djukić Dejanović (to ti je ona iz SPS-a, izvalčila pare za savetovanje u Galenici pre nego bila predsednik Skupštine Srbije) jer je PREUSMERILA EU DONACIJU u svoje dupe.

A donacija se zasnivala na elaboratu (to niko ne čita) i na par stotina iljada evra (to ne govore narodu na Dnevniku2)

Sta lupas , bre?
Ne znas ni o cemu se radi.

Propustio sam da napomenem: hteo bih da prijavim anonimno jer ne bih da mi kasnije oboje budu neprijatelji!

To ti je mac sa dve ostrice!Ako onaj na kom se vrsi nasilje nije u mogucnosti sam da prijavi isto,onda se umesaj i prijavi Centru za Soc.rad.Ako je maltretirana osoba psihicki i fizicki sposobna sama to da uradi,ja se tu ne bih mesala!Izvucices deblji kraj,ali kako hoces.Mislim da ne mozes biti anoniman,vec se CSR podnosi pismeno prituzba.

Насиље се пријављује полицији, а они на лице места доводе и социјалне раднике.

Бар је тако у мом граду.

А у то се не треба мешати, јер се може десити да све порекна кад полиција дође и да брани мужа.

Госпођа такође има телефон, па нека пријави мужа ако жели.

Ако не, нека ћути и трпи, а ви на куће ставите добру звучну изолацију или се не обазирите.

Насиље се пријављује полицији, а они на лице места доводе и социјалне раднике.

Бар је тако у мом граду.

А у то се не треба мешати, јер се може десити да све порекна кад полиција дође и да брани мужа.

Госпођа такође има телефон, па нека пријави мужа ако жели.

Ако не, нека ћути и трпи, а ви на куће ставите добру звучну изолацију или се не обазирите.
Mislim da se policija zove samo u trenutku"bitke"!Ali zlostavljanje moze biti raznorazno,narocito ako je neko psihicki bolestan ili ako je nepokretan.

Mislim da se policija zove samo u trenutku"bitke"!Ali zlostavljanje moze biti raznorazno,narocito ako je neko psihicki bolestan ili ako je nepokretan.

Да, али овде се ради о насиљу, не о злостављању.

Мој колега с посла се тако опекао, сада ни муж ни жена не разговарају са њим, јер је по службеној дужности то стигло до суда, жена се правила блесава, муж глумио велику љубав и невинашце и грбав је остао само мој колега.

Па и код злостављања је најбоље да пријави злостављана особа.

Значи да је спремна за следећи корак.

Možda nije sve tako kako izgleda. Moj brat, dok je živeo u ovoj zemlji, često se tukao sa ženom, ona njega lupala tv antenom, on je gađao peglom, i to sve na naše oči, a posle se voleli kao niko do tad. I tako često...
Onda su se odselili u Sloveniju, uskoro se i razveli, u odličnim su odnosima, ona ima nekoga ko je povremeno premlati i "našminka" , i on ima neke, ali ih ne tuče, samo ih psihički maltretira... To su takvi ljudi, volim ga jer je moj, ali ne odobravam njegov način života.
Možda je i tu takav slučaj.

Možda nije sve tako kako izgleda. Moj brat, dok je živeo u ovoj zemlji, često se tukao sa ženom, ona njega lupala tv antenom, on je gađao peglom, i to sve na naše oči, a posle se voleli kao niko do tad. I tako često...
Onda su se odselili u Sloveniju, uskoro se i razveli, u odličnim su odnosima, ona ima nekoga ko je povremeno premlati i "našminka" , i on ima neke, ali ih ne tuče, samo ih psihički maltretira... To su takvi ljudi, volim ga jer je moj, ali ne odobravam njegov način života.
Možda je i tu takav slučaj.
Onaj ko ne prijavi nasilje,taj na neki cudan nacin uziva u istom.Moja sestra je imala momka koji je redovno mlatio,jednom prilikom sam bila prisutna tom izlivu ljubavi i zamalo ne dobih i ja batine,kad sam krenula da je zastitim.Nakon nekog vremena opet njih dvoje zajedno,i ja je pitam da l je normalna,odgovorila mi je da je on ne voli ne bi je tukao.:dash::dash::dash: Odtad se ne mesam,nek se vole do iznemoglosti!:zcepanje:

Тешко је рећи шта је паметно.
Ако чује неке крике, гадну ломљаву и тупе ударце - нека пријави. То, шта ће ти људи после да мисле о њему, није његов проблем већ њихова брука.
Ако је само дрека и свађа, тога има у свакој кући с времена на време.

Poslednja izmena od moderatora:
Zasto mislis da je psihicko zlostavljanje manje tragicno?

Нисам рекла да је мање трагично, него је тема насиље у породици.

Човек је питао коме да пријави насиље.

Злостављање не можеш лако пријавити нити доказати, сем ако ниси свакодневно присутан.

А насиље се види по последицама, а и сама кажеш да се полиција зове док траје "битка".

Не бих знала шта је горе: батине једном месечно или свакодневно психичко малтретирање, у сваком случају - не треба да се трпи.

Nisam znao da postoji razlika između nasilja i zlostavljanja! Hvala na razjašnjenju!

U ovom je slučaju, prema ovom opisu, u pitanju zlostavljanje!
Po onome što sam do sada pročitao najbolje da se ne uplićem (naročito zato što je zlostavljanje!) ali ću još razmisliti.

Back