Kome nije jasno da sudom vladaju psihopate?

Metronomy

Buduća legenda
Poruka
49.484
U svakom poslovnom okruzenju postoje razliciti psiholoski profili zaposlenih.
U nekim vremenima kada je drustvo poremeceno raznim uticajima, slabi osetljivost prema moralnom liku zaposlenih i najgore prolaze zanimanja zasnovana na moralnim kvalitetima, jer sarenilo morala najvise deluje na ljude cija osnova mora da bude moral i postovanje drustvenih normi, jer su te norme oprecne....
Dakle, ako oprecni moral negira jedan drugoga, ljudi se okrecu zakonima. Znaci neke granicne norme postaju osnovne norme ponasanja. U takvoj konstalaciji odnosa sudija postaje bog koji odlucuje o sudbini svakog pojedinog coveka. Koliko ljudi je u stanju da nosi teret Boga? Ni jedan
Kada se taj bog iz subjektivnih, politickih, materijalnih razloga okomi na coveka nepravde pocinju da se nizu. Tada bog prestaje da bude bog i podlozan je ljudskom sudu,

Nepravda se pojavljuje kod postavljanja sudija koje moralno i mentalno ne ispunjavaju uslove za takav posao u cemu su najprobitacnije psihopate, ljudi kojima je cilj da dobiju postovanje okoline po bilo kojim uslovima, a sami su prema drugima neosetljivi i nepravedni.

Kada postane normalno da sudija moze da bude nemoralan jer je on bog u drustvu ili bar prema gradjanima onda covek vise ne predstavlja nista, a ja se izvinjavam sudijama, osnova ljudskog pravosudja je pretpostavka nevinosti, a ne pretpostavka krivice sto postavlja sudije kao bogove koji mogu subjektivno da osudjuju, a time i onih 99 posto moralnih i postenih sudija stavlja na stranu sudije psihopate.

Kada postane normalno da sudija moze da bude nemoralan jer je on bog u drustvu ili bar prema gradjanima onda covek vise ne predstavlja nista, a ja se izvinjavam sudijama, osnova ljudskog pravosudja je pretpostavka nevinosti, a ne pretpostavka krivice sto postavlja sudije kao bogove koji mogu subjektivno da osudjuju, a time i onih 99 posto moralnih i postenih sudija stavlja na stranu sudije psihopate.
Sad u poslednje vreme je još gore. Za blaže prestupe neće da ti daju advokata po službenoj dužnosti, pa se čupaj sam kako znaš.
Kazne za zločin su odavno postale zločin jer su nenormalne u odnosu na zločin(delo).

Sad u poslednje vreme je još gore. Za blaže prestupe neće da ti daju advokata po službenoj dužnosti, pa se čupaj sam kako znaš.
Kazne za zločin su odavno postale zločin jer su nenormalne u odnosu na zločin(delo).
Па за лакша кривична дела суд и не може да ти додели браниоца по службеној дужности.

...pretpostavka nevinosti, a ne pretpostavka krivice
Претпоставка невиности постоји само у кривичном поступку.У другим поступцима, може постојати претпоставка одговорности туженог, на пример у неким споровима за накнаду штете.

Наше судије бије глас да су преблаге у кривичном поступку, и ако се појавио неки "психопата" који изриче казне које нису око законског минимума(уобичајена пракса) , то не значи да он(а) крши закон.

На пример, ако је за неко кривично дело запрећена казна од 2 до 10 година, казна не мора обавезно бити 2-3 године, може и 7-8 година, и све је у границама закона.

Poslednja izmena:

Back