Kome je bolje ?...Jugoslavija više ne postoji

Zašto je sada ispravno biti razdvojen u republikama a da nismo zajedno ?

Kome je bolje ?
Pa mislim da je svejedno.
Sada ionako možeš da putuješ gde želiš. Ako želiš da zaradiš veliki novac, to uz pametan rad i dobijaš.
Nema mi neke veze jesam li u Jugoslaviji ili Srbiji. Za snagu države me nije nešto briga...trebamo li svi biti malo kosmopoliti...ionako smo na ovom svetu pukim slučajem.

Sada ionako možeš da putuješ gde želiš. Ako želiš da zaradiš veliki novac, to uz pametan rad i dobijaš.
Nema mi neke veze jesam li u Jugoslaviji ili Srbiji. Za snagu države me nije nešto briga...trebamo li svi biti malo kosmopoliti...ionako smo na ovom svetu pukim slučajem.

srpski pasoš sada vredi - kuratz

Zašto je sada ispravno biti razdvojen u republikama a da nismo zajedno ?

Kome je bolje ?
Није исправно него је текуће стање. И у средњем веку, пре Турака, Балкан је био искидан на још ситније комаде. Хрвати, Бошњаци, Црногорци и Срби говоре истим језиком а условно може да се прошири на Македонију и добар део Бугарске. Реално има смисла саставите те територије у једно парче. Проблем је што Срби хоће да доминирају. Остали се не слажу. Како свима нама нема живота овако раздвојеним, неминовно је да се поново саставимо да би, у најмању руку, сачували језик. Вероватно не ускоро, али најдаље за 50 година.

Možda je jedino Slovenij bolje.Oni su najbolje prošli a uostalom plata i standard u Sloveniji su oduvijek bili bolji.Mislim da u ostalim ex yu republikama lažu sebe.Svi lažu generalno.Hrvati su dobili etničku čistu državu što je naravno bio njihov skoro tisućljeti san,ali od toga se ne živi.Sve je to lijepo,imaju svoju državu ne dijele je ni sa kim ali imaju veliki migraciju ka zapadu.Ginuli su četri godine protiv Srba,poginulo ih preko 10 hiljada,dobar dio infrastrkuture stradao da bi se nakon 10 tak godina krenuli po Evropi tražeči posao.Valjda su ginuli da bi u svojoj zemlji njihovi potomci imali egzistenciju i posao.Ako ih pitas da li im je bolje danas pa normlno da će reći da im je bolje.neće ti reć da su se zahebali.

Što se tiče Bosne isto će ti svi reći da je bilo bolje prije.Jedino tupavi nacionalsiti neće to priznati.Ostrašćeni Srbi reće konačno imamo državu koju su nam Turci srušili 1463,a propao je pokušaj obnove iste 1875.Sad je imamo kakva je takva je,naša je.To je isto laž.Sve je to lijepo,ali to se ne jede.Bošnjaci če ti reći sa puno entuzijazma da je bolje sad da nisu jugonostalgični,ali to će ti reći kad si gost kod njih u FBiH.Kad predju granicu RS onda drugu priču pričaju.Previše je skupa da ta cijena od 23% jedinstvene BiH. Hrvati danas ekonomski najbolje stoje u BiH,ali pitanje je dokle će.Njihov broj se smanjio sa 60 %. Da su znali da će biti pušteni niz vodu odsvojih u ZG sigurrno ne bi zaokružili za nezavisnu BiH 1992.

Za CG ne znam.Oni generalno nikad nisu ni bili za neke velike državne porjekte,a nit su nekad željeli fabrike i disciplinovan rad.Mali su narod samodovoljni sebi.

O Makedoncima ne znam puno,meni se čini da bi oni sad pokušali uniju sa Bugarskom kao što su bili u uniji sa nama.Imam osjećaj da njih neko mora da gura i vuče naprijed,slični su Bosnjacima.Hoće državu a ne mogu je napraviti.Nesposobni su državne projekte.

Što se Srbije tiče mislim da je slična situacija kao u BiH i Hrvatskoj.Jedino novije generacije biće nacionalne svjesne.

Njihova priča je da su se rješavanjem jugoslavije, rješili nekakvog plaćanja Srbiji za održavanje iste. Ko fol, Srbi im kočili ekonomski razvoj.
Мислиш на оне девизе из хрватског приморја које су ишле за развој заосталих и неразвијених подручја, дакле првенствено КиМ, а затим Црне Горе и Македоније? Може се рећи да су финансирали дизање стандарда на КиМ и омогућили висок природни прираштај и имиграцију.

Мислиш на оне девизе из хрватског приморја које су ишле за развој заосталих и неразвијених подручја, дакле првенствено КиМ, а затим Црне Горе и Македоније? Може се рећи да су финансирали дизање стандарда на КиМ и омогућили висок природни прираштај и имиграцију.

Мислиш на оне девизе из српских фирми које је Броз по завршетку 2 светског све преселио у усташију и словенију
јер вас није имао пас за шта да уједе?

Bas tako, putujemo i mi kao i oni. Samo je razlika nas i njih kad dodjemo na neki salter carinske kontrole oni imaju salter gde pise "za gradjane EU" a za nas isto ima pored salter na kojem pise "ostali". Imamo salter i mi i oni.

Back