KOMBUHA

seka59

Zainteresovan član
Poruka
225
Da li je neko koristio za lijek japansku gljivu KOMBUHA i kakva su iskustva? Nedavno sam je dobila i pripremam čaj po receptu pa me zanimaju iskustva.

Koristila je moja tetka kad je bolovala od raka dojke,ali je pored nje koristila i jos trista nekih aparata.Uglavnom ,danas posle 5 godina ona je zdrava i nema ni naznaka tumora

za nevenss, dobila sam je od prijateljice a ona od nekog iz Slovenije. Ne znam gdje vi živite, ja sam u RS, nedaleko od Banjaluke, ako imate načina da preuzmete ili da nekog pošaljete po to magla bih vam pripremiti jedan primjerak sa uputstvom. Kombuha se razmnožava i nije nikakav problem.

neda52, ako imate načina da preuzmete, ja živim u Prnjavoru, to vam je 40-tak km od Banjaluke, mogla bih vam dati i kombuhu i uputstvo a ona se razmnožava pa biste mogli da je imate i za sebe i da podijelite prijateljima. Možete se javiti i ovdje a i na pp

neda52, ako imate načina da preuzmete, ja živim u Prnjavoru, to vam je 40-tak km od Banjaluke, mogla bih vam dati i kombuhu i uputstvo a ona se razmnožava pa biste mogli da je imate i za sebe i da podijelite prijateljima. Možete se javiti i ovdje a i na pp

poslala sam vam pp,hvala još jednom :heart:

Kombuhu možete kupiti u prodavnici zdrave hrane. U tečnosti ima uvek delića kombuhe pa je lako razmnožiti i uzgajati.

Videla sam talog milion puta,ali mi nije palo na pamet da su od pečurke,mada zar to nije previše sitno,da li je moguće da je još uvek aktivna?Kako god,hvala za info,pokušaću tako.:hvala:

..sta nista..pa nije to bas tako..aj sad pijem kombuhu mesec dana i ono ce da prodje..
..kakvo je zdravstveno stanje, nacin ishrane, nacin zivota, pusenje, cirkanje, lekovi, hemija, fizicke aktivnosti (il sedenje po ceo dan)..
..mora sve drugo isto da pase, da bi i ovo koliko toliko funkcionisalo..i to ne samo na nedelju, mesec, vec usvojiti neke stvari i navike kao nacin zivljenja a drugih se odreci..

ja probala i... nista.
Kako si probala?
Treba da skuvas caj -zeleni ili crni : na pola litre vode 1 kafena kasicica caja,poklopiti i nek odstoji 15 minuta.Procediti staviti 2 supene kasike secera ,izmesati da se otopi i kad se ohladi staviti gljivu ili koncice procedjene iz kupovnog kombuha napitka , kao i 1 decilitar tog napitka .Nek stoji 10 dana pa procediti i gljivu koja se sigurno povecala staviti u novi caj skuvan prema prethodnom uputstvu i ponovo dodati i 10% tecnosti u kojoj je bila gljiva .Sigurno ce da uspe
Inace ako nekom iz Zrenjanina trba kombuha neka se javi

Back