Kombinacija vakcina

Rayela

Legenda
Poruka
71.814

Šekler: Uvek je bolje kombinovati vakcine, javljam se kao dobrovoljac​

Imunolog i virusolog Milanko Šekler rekao je za domaće medije da ne treba bežati od kombinacije vakcina. I poručio da je uvek bolje kombinovati vakcine, dati različite vakcine, ako je moguće sa različitim sojevima, a ako nije moguće, onda sa različitim platformama.
https://www.b92.net/zdravlje/vesti.php?yyyy=2021&mm=07&dd=12&nav_id=1889559

Ja sam bila dobrovoljno zamorche pre neki dan. Prva doza Astra, druga Moderna, malo
nezgodacija bilo je i posle prve i psle druge, ali je sada sve OK:

Primio sam dve doze fajzera,,,, ne bih išao tako daleko pa da mešam vakcine.
Ovo je neodgovorna izjava jednog stručnjaka koja nije ništa više od njegovog ličnog mišljenja. Kad/ako prođu zvanična ispitivanja neka se onda oglasi.

Ovo je neodgovorna izjava jednog stručnjaka koja nije ništa više od njegovog ličnog mišljenja. Kad/ako prođu zvanična ispitivanja neka se onda oglasi.
Ne postajem antivaxer ali isto posle dve doze fajzera mislim da neću ni da primim treću dozu a kamoli da idem na to da primim drugu vaxinu, sada malo i preteruju.

U Nemackoj je ovo zadnjih 20 dana zakon. Astra se vise ne daje nikome, a vec duze vremena oni cija je prva doza bil Astra dobijaju neku od MRNA vakcina. A tu sam upala i ja.
Ova treca vakcina o kojoj Shekler prica odnosice se na starije i
bolesne ljude, u Srbiji uglavnom na one koji su dobili kinesku vakcinu.
Sada ce svi dobiti MRNO. Tako je i Turska odlucila jer se i kod njih
uglavnom davala kineska, a tako sada upravo rade u Emiratima.

U Nemackoj je ovo zadnjih 20 dana zakon. Astra se vise ne daje nikome, a vec duze vremena oni cija je prva doza bil Astra dobijaju neku od MRNA vakcina. A tu sam upala i ja.
Nadam se da je tako, nema potrebe da mi "mladi" do 40god dobijemo treću dozu fajzera...a nije prošlo ni 6 meseci.

Nadam se da je tako, nema potrebe da mi "mladi" do 40god dobijemo treću dozu fajzera...a nije prošlo ni 6 meseci.
O toj trecoj dozi tek se razmislja, niko jos nista tacno ne zna, pretpostavlja
se da ce ovi stari i bolesljivi koji su vakcinisani u decembru/januaru,
ukoliko se ukaze potreba ( znaci da se epidemija ponovo razbukti)
dobiti u decembru/januaru i trecu dozu. Ti se ne sekiraj. Ni
ja nemam vise zivaca za vakcine.

To je malo drugačija priča od "evo ja ću da skupim 50 ljudi za testiranje". Ti nemaš drugu opciju jer se AZ više ne daje tamo.

U Srbiji vaxinacija u zadnjih mesec dana ide očajno, mogu misliti kako će ići ta treća doza...
Samo kažem daj bože da bude 50% vaxinisanih do kraja godine.
Za to je direktno odgovorna vlast sa svojim šizofrenim pristupom od samog početka. Ljudi im ne veruju sa razlogom. Zapravo kroz botovske komentare na portalima ide antivax kamplanja od te iste vlasti.
Kamo sreće da se do sad vakcinisao dovoljan broj ljudi pa da se možemo vratiti koliko toliko normalnom životu.

Evo ti dva apsurdna primera od danas. Išao sam u banku, samo tri mušterije mogu biti unutra istovremeno sa maskom. Pre toga bio da se ošišam, slična priča. Inspekcija im upada naravno da proveri to.
Sa druge strane svadbe su dozvoljene, imali smo exit gde stotine ljudi urlaju u grupi itd.
Uopšte ne krivim ljude što nemaju poverenja,

Odgovorne su i države pa šalju narod u rat. Isti te danas truju preko javnih servisa za informisanje i vakcinišu. I sve to bez bilo kakve škole, eventualno sa šibicarskim zanatom i kupljenim doktoratom. I ti njima ponizno veruješ? Ja bi im bacio atomsku bombu :per:

Back