Kolonizacija Marsa, to hoće Elon Mask

Sensei

Master
Moderator
Poruka
92.259
dangubim po internetu i privuče mi pažnju izjava da je dugoročna misija SpaceX kolonizacija Marsa.

GettyImages-1216515633_01192021_20325-768w.jpg

Getty Images / Bill Ingalls / Handout

"Ovo je zapravo samo početak. Počinjemo putovanje redovnog dovođenja ljudi u i iz niske Zemljine orbite, zatim na Mesec, a zatim na kraju na Mars." - izjavila je Gwynne Shotwell, visokorangirani službenik u SpejsEksu.

Hm, tom Elonu mala i cela planeta? Šta vi mislite?

Imam ovde jednog što mi na dnevnoj bazi analizira ljude kroz nekakav "personality test" i baš mi reče da je Mask u "toj i toj grupi" (ne pamtim) jer mu treba sto godina da se razbudi. Kaže pre 11 ujutro ne počinje da radi, ne ebe obazire se na živu silu, može da ga zove i predsednik. Ima rutinu, pije kafu, provodi vreme sa porodicom, bleji kroz prozor... kad mu to dosadi onda počne da radi.

Imam ovde jednog što mi na dnevnoj bazi analizira ljude kroz nekakav "personality test" i baš mi reče da je Mask u "toj i toj grupi" (ne pamtim) jer mu treba sto godina da se razbudi. Kaže pre 11 ujutro ne počinje da radi, ne ebe obazire se na živu silu, može da ga zove i predsednik. Ima rutinu, pije kafu, provodi vreme sa porodicom, bleji kroz prozor... kad mu to dosadi onda počne da radi.

Ne znam šta da ti kažem.... i ja radim tako nekako :hahaha:

Која замлата.

Не можемо да колонизујемо Сахару, а хоћемо Марс.

Марс је цео безводна пустиња, а испод Сахаре се налазе подземна језера питке воде, ма људска глупост је неограночена.
megaloman

Nekako ovako mi se javlja: kad si multi-milijarder, mozes da ustanes ujutru (11h,jel?) proteglis se, i lupis kojekakvu ambicioznu glupost...
U sledecem momentu, gomila naucnika i strucnjaka kojima si napunio racune dolarima i laboratorije opremom tesace tu tvoju glupost do
neke najoptimalnije predstave vezane za nesto, i to tako sto ce pre svega otkriti hrpu problema za koje gazda nije ni pretpostavljao da postoje,
i eventualno poneko resenje...I sad, ako je recimo glupost i realna problematika 99,9% a resenje 0,1% posto, ostaje odredjeni vremenski period
da se 99 900% gluposti zameni dopunski sa konacnim, 100-procentnim resenjem za sve. I naravno, gazda ispada genije, legenda.:lol:

Back